נתונים חדשים שפרסמה היום (רביעי) הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מצביעים על החמרה חדה במאזן ההגירה של ישראל. בשנת 2024 הוגדרו 82,774 ישראלים כמהגרים יוצאים – גידול של 39.4% לעומת שנת 2023. במקביל, מספר הישראלים שהוגדרו כמהגרים חוזרים עמד על 24,150 בלבד, ירידה של 18.4% בתוך שנה.
המשמעות היא מאזן הגירה שלילי של 58,624 איש – כמעט כפול מהמאזן השלילי שנרשם בשנת 2023. שיעור היוצאים עמד על 8.5 לכל אלף תושבים, בעוד שיעור החוזרים עמד על 2.5 בלבד.
בלמ״ס מציינים כי גם נתונים ראשוניים לשנת 2025 מצביעים על המשך מגמה מדאיגה: אף שנרשמה ירידה מסוימת במספר היוצאים בהשוואה ל־2024, מספרם עדיין גבוה משמעותית מזה שנרשם בשנים שקדמו ל־2023, בעוד שמספר החוזרים נותר נמוך.
מהפילוח הדמוגרפי עולה כי עיקר ההגירה מתרכז בגילאי העבודה: בני 20 עד 39 היוו כ־40% מהיוצאים, שיעור גבוה בהרבה מחלקם באוכלוסייה הכללית. הגיל החציוני של המהגרים עמד על 31.9 שנים, כאשר גברים נוטים לצאת בגיל צעיר מעט יותר מנשים. חלוקת המינים כמעט שוויונית – כ־51.5% גברים ו־48.5% נשים.
חודשי השיא בהגירה נרשמו באוגוסט ובאוקטובר 2024. באוקטובר הוגדרו כמעט 15 אלף ישראלים כמהגרים – רובם כאלה שיצאו לראשונה מהארץ באוקטובר 2023, עם פרוץ מלחמת חרבות ברזל – נתון הגבוה בעשרות אחוזים מהתקופה המקבילה בשנה שקדמה לה.
עוד עולה מהנתונים כי רוב היוצאים בשנת 2024 היו יהודים ואחרים, אך שיעורם נמוך מחלקם באוכלוסייה הכללית. מרבית המהגרים התגוררו טרם יציאתם במחוז המרכז ובמחוז תל אביב. יותר ממחצית מהיוצאים נולדו בחו״ל, בעיקר במדינות ברית המועצות לשעבר, וחלק ניכר מהם הם עולים חדשים שעלו לישראל בשנים האחרונות ועזבו מחדש בתוך זמן קצר.
בלמ״ס מדגישים כי הנתונים משקפים מגמה מתמשכת שעשויה להשפיע באופן משמעותי על שוק העבודה, הכלכלה והמרקם החברתי של מדינת ישראל בשנים הקרובות.





















רק ה'ציונים' עזבו, הלא ציונים נשארו בארץ, כי הם ציונים באמת ומאמינים בה'.
רוב מי שיורד מהארץ עלה רק בשביל סל קליטה וחוזר חזרה לארץ שלו. איך פספסתם את זה? לא הבנתם כלום ממה שהלמ"ס אומרים?