העמדה כלפי מדינת ישראל משמשת לעיתים קרובות כמדד ליציבותה של מדינה, ובמקרה של ספרד, המצב מדאיג במיוחד. סנצ'ס התבטא באופן קיצוני חסר תקדים כשהביע צער על כך שלספרד אין נשק גרעיני שניתן לתקוף באמצעותו את ישראל. בנוסף, ספרד הייתה המדינה האירופית היחידה שסירבה לחתום על יעד ההוצאות החדש של נאט"ו, בטענה כי הגדלת תקציב הביטחון תפגע בתקציבי הרווחה.
העיתון הבריטי מזכיר גם התבטאויות עבר של גורמים בממשל הספרדי כלפי ישראל, שהתפרשו כחריגות וקיצוניות. לצד זאת, מצוין כי ספרד הייתה המדינה היחידה באירופה שלא הצטרפה ליעד ההוצאות הביטחוניות החדש של נאט"ו, בטענה כי הגדלת תקציב הביטחון תפגע בתקציבי הרווחה.
בזירה הפנימית, הממשלה מקדמת מהלך להענקת מעמד חוקי למאות אלפי מהגרים השוהים במדינה ללא הסדרה. לפי הדיווח, המהלך מעורר מחלוקת ציבורית רחבה ומוביל לעלייה בתמיכת צעירים במפלגות הימין, על רקע חששות חברתיים וביטחוניים.





















חשב שאם יכה בישראל יסלחו לו, שילך כפרה עלינו עם כל משפחתו האנטישמית
בשעה טובה הגיע הזמן שיסתלקו…
פחות שונא לישראל…!!!
כך היה עם המן, כש"התחיל" עם היהודים, או אז גם התחילה המפלה שלו…………
שמעתי שעמם יאכלו את מנהיגיהם