העימות הפוליטי סביב ביקורו הצפוי של ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי מחריף, כאשר באופוזיציה מאשימים את יו"ר הכנסת אמיר אוחנה כי הוא מוביל למצב שעלול להביא לחרם על הישיבה החגיגית במליאה.
יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן הבהיר כי סיעתו לא תחרים את הנאום, אך תקף את אוחנה וטען כי הוא זה ש"יוזם חרמות" ואינו ממלא את תפקידו כראוי. ליברמן הוסיף כי יש להציב קווים ברורים לקראת הבחירות, בהם חוק גיוס שוויוני והתחייבות שלא להצטרף לממשלה בראשות בנימין נתניהו.
גם ראש האופוזיציה יאיר לפיד קרא לנתניהו להתערב בסוגיה. לדבריו, אי-הזמנת נשיא בית המשפט העליון לישיבה החגיגית עלולה להוביל להיעדרות האופוזיציה. "הפריימריז של אוחנה לא חשובים יותר מהיחסים עם הודו", אמר לפיד, והדגיש כי יש לאפשר לאופוזיציה להשתתף באירוע כדי למנוע מבוכה דיפלומטית.
במקביל, יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ הזהיר מפני הקצנה פוליטית ומהידרדרות פנימית, וקרא לבלום את מה שכינה "הרוח הרעה" בשיח הציבורי. בהתייחסו לאיראן, ציין כי ישראל ניצבת בפני תקופה מורכבת שעשויה להתפתח למערכה רב-זירתית.
בכנסת מקווים למנוע תמונות של מליאה חלקית בעת נאומו של מודי, אך נכון לעכשיו המחלוקת בין הקואליציה לאופוזיציה עדיין לא יושבה





















בס״ד.
במקום לדרוש מהקואליציה להגמיש עמדות כלפי השופט שמינה עצמו לתפקיד. אולי ינסו מפלגות האופוזיציה לפנות ל״נשיא״ עמית שיעשה משהו להשקטת הביקורת.
אין זה מתפקידי להעלות רעיונת לשופט עמית. עדיף שיעשה זאת מרצונו.