בישראל מתייחסים בזהירות רבה למגעים בין ארצות הברית לאיראן, ומטילים ספק ביכולת להגיע להסכם שיסיים את המלחמה.
לדברי גורמים ישראלים, הטיוטה שהועברה לאיראן כוללת דרישות מרחיקות לכת, בהן ויתור על תכנית הגרעין, הוצאת האורניום המועשר, עצירת תכנית הטילים והפסקת מימון של שלוחות אזוריות. "מדובר למעשה בהסכם כניעה", אמר גורם ישראלי, והוסיף כי קשה להאמין שהמשטר האיראני יסכים לכך.
עם זאת, בישראל לא פוסלים אפשרות אחרת: שנשיא ארה"ב דונלד טראמפ מחפש הישג מדיני מהיר שיאפשר לו לסיים את המלחמה, בין היתר על רקע לחצים כלכליים ועליית מחירי האנרגיה. למרות זאת, ההערכה היא כי לא יוותר על סוגיות הליבה, ובראשן נושא הגרעין.
בינתיים, טראמפ ממשיך לנהל מדיניות של "מקל וגזר" – מצד אחד דחיית תקיפות, ומצד שני איום בפעולה צבאית, כולל אפשרות להשתלטות על יעדים אסטרטגיים. בישראל עוקבים אחר המהלכים, אך לא ברור עד כמה רחוק יהיה מוכן ללכת בפועל.
במקביל, הלחימה נמשכת בשטח, כאשר ישראל מבקשת להגביר את קצב התקיפות – אך נתקלת בקשיים מבצעיים בשל תנאי מזג האוויר. לדברי גורמים ביטחוניים, תנאים אלו מקשים על ביצוע תקיפות ועל זיהוי שיגורים, ואף משפיעים על קצב הירי האיראני.
בזירה הצפונית, ישראל אינה קושרת בשלב זה בין המלחמה באיראן ללחימה מול חיזבאללה, ומבהירה כי הפעילות בלבנון תימשך גם במקרה של הסכם עם טהרן. עם זאת, המגעים עם ממשלת לבנון תקועים, ולדברי גורמים ישראלים "אין כרגע על מה לדבר" כל עוד חיזבאללה אינו מפורק מנשקו.
היעד הישראלי נותר ברור: יצירת אזור חיץ בדרום לבנון עד נהר הליטאני והבטחת ביטחון תושבי הצפון. "אי אפשר להשאיר את המצב כפי שהוא", אמר גורם ישראלי, והדגיש כי הפעילות תימשך עד להסרת האיום.




















