מזכיר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' והגנרל דן קיין, יו"ר המטות המשולבים של צבא ארה"ב, הציגו אתמול (ד') בפנטגון את מאזן מבצע "זעם אדיר" – הפעולה הצבאית האמריקאית-ישראלית נגד איראן שהסתיימה בהפסקת אש. השניים הציגו נתונים מפורטים המתארים כיצד פירקו כוחות פיקוד המרכז האמריקאי (סנטקום) את עיקר הכוח הצבאי האיראני בתוך פחות מארבעים יום.
"האיראנים ביקשו הפסקת אש – וכולם יודעים את זה"
מזכיר המלחמה האמריקאי פיט הגסת' פתח בהצהרה חדה: "איראן מהווה איום על ארצות הברית ועל העולם החופשי במשך 47 שנים, קריאות מוות לאמריקה, תקפה את עמנו, הרגה אמריקאים, שיקרה וסחטה את דרכה לעבר נשק גרעיני, כך הם חשבו. לא עוד. לא במשמרת שלנו" הוא תקף את מדיניות הנשיאים הקודמים שדחו את הבעיה אל הזמן שאחרי המשמרת שלהם, וייחס לטראמפ את הזכות ההיסטורית לשים לה קץ.
"הנשיא טראמפ עשה היסטוריה. מהתקיפה שחיסלה את קאסם סולימאני ועד לקריעת עסקת איראן ההרסנית של אובמה, דרך הקמפיין המדויק שמחק את אתרי הגרעין של איראן במבצע "פטיש חצות", ועד לניצחון הצבאי המכריע שהשגנו זה עתה במבצע "זעם אדיר", אף נשיא אחר לא הפגין את האומץ והנחישות של המפקד העליון הזה", אמר הגסת'.
"איראן התחננה להפסקת אש זו, וכולנו יודעים זאת. איראן רוצה שזה יקרה. נמאס להם. מבצע "זעם אדיר" היה ניצחון היסטורי ומוחץ בשדה הקרב, ניצחון צבאי גדול ואדיר" אמר הגסת'. "בכל קנה מידה, "זעם אדיר" השמיד את צבא איראן והפך אותו לחסר תועלת ללחימה במשך שנים רבות".
"בפחות מ-40 יום, אחד הפיקודים הלוחמים שלנו, הפיקוד המרכזי, CENTCOM, תוך שימוש בפחות מ-10 אחוזים מכלל כוח הלחימה של אמריקה, פירק את אחד הצבאות הגדולים בעולם. המדינה המובילה בעולם, נותנת החסות לטרור, הוכיחה את עצמה כלא מסוגלת להגן על עצמה, על עמה או על שטחה".
מזכיר המלחמה הוסיף כי למרות שאחת מנושאות המטוסים יצאה מכשירות למשך רוב זמן התקיפות: "איראן ספגה תבוסה צבאית הרסנית. יחד עם שותפינו הישראלים, צבא ארה"ב השיג כל מטרה לפי התוכנית, לפי לוח הזמנים, בדיוק כפי שנקבע מהיום הראשון. חיל הים האיראני נמצא בקרקעית הים. נושאות המטוסים המל"טים היקרות שלהם, צוללות או ספינות מניחות מוקשים".
"חיל האוויר של איראן נחסם. לאיראן אין עוד מערכת הגנה אווירית. אנחנו הבעלים של השמיים שלהם. תוכנית הטילים שלהם הרוסה מבחינה פונקציונלית, משגרים, מתקני ייצור ומלאי טילים קיימים מדולדלים והושמדו וכמעט חסרי תועלת לחלוטין".
פיט הגסת'.
הוא התייחס לניסיונות לפגוע בנושאות המטוסים: "איראן ירתה מאות על גבי מאות טילים על נושאת המטוסים שלנו. הם היו אובססיביים לזה, והם מעולם לא התקרבו אפילו. כל אחת ואחת מהיריות האלה נורתה בקלות קילומטרים על קילומטרים מנושאת המטוסים אברהם לינקולן. הם פוצצו תחמושת אל ארץ הפנטזיה".
"בגל של יותר מ-800 תקיפות אמש, סיימנו להשמיד לחלוטין את בסיס התעשייה הביטחונית של איראן, עמוד תווך מרכזי במטרת המשימה שלנו. המעט שנותר להם קבור בבונקרים הוא כל מה שיהיה להם. הם עדיין יכולים לירות. אנחנו יודעים את זה. הפיקוד והשליטה שלהם כל כך הושמדו שהם לא באמת יכולים לדבר ולתאם. אז, הם עדיין יכולים לירות פה ושם, אבל זה יהיה מאוד, מאוד לא חכם. אבל הם כבר לא יכולים לבנות טילים, רקטות, משגרים או כטב"מים. המפעלים שלהם נהרסו עד היסוד".
הוא פירט מדוע איראן נכנעה והסכימה להפסקת האש שסוכמה לשבועיים: "אילו איראן הייתה מסרבת לתנאינו, המטרות הבאות היו תחנות הכוח שלהן, הגשרים שלהן ותשתיות הנפט והאנרגיה שלהן, מטרות שלא יכלו להגן עליהן ולא יכלו לבנות אותן מחדש באופן ריאלי. זה היה לוקח להם עשרות שנים, והיינו במצב של חוסר ודאות. הם לא יכלו להתגונן מפני זה".
נשיאים אחרים אמרו – טראמפ עשה
"לנשיא טראמפ הייתה הכוח לשתק את כל הכלכלה האיראנית תוך דקות, אך הוא בחר ברחמים. הוא חסך את המטרות הללו משום שאיראן קיבלה את הפסקת האש תחת לחץ עצום. המשטר האיראני החדש הבין שעסקה טובה בהרבה מהגורל שציפה לו.
פיט הגסת'.
"המשטר החדש הזה במקרה הסתכל על מה שקרה לקודמיו. ההנהגה הבכירה שלהם חוסלה באופן שיטתי, המנהיג העליון האיראני הקודם שלהם מת, מזכיר המועצה העליונה לביטחון לאומי מת, יועץ משרד המנהיג העליון מת, ראש משרד הצבא של המנהיג העליון מת, שר ההגנה איננו עוד איתנו, מפקד משמרות המהפכה מת, מפקד המטה הכללי של הכוחות המזוינים מת, שר המודיעין מת, מפקד חיל הים של משמרות המהפכה איננו עוד כאן, ראש המודיעין של משמרות המהפכה מת.
הוא הוסיף: "דילגתי על הרבה דברים, ואני יכול להמשיך עוד ועוד ועוד, כולל את המנהיג העליון החדש – מה שנקרא "המנהיג העליון החדש", פצוע ומעוות. למשטר החדש הזה היו אזלו האפשרויות והזמן, אז הם סגרו עסקה.
לדבריו: "הם יודעים שההסכם הזה אומר שלעולם, לעולם, לא יהיה להם נשק גרעיני. על פי התנאים, כל חומר גרעיני שמגיע להם יוסר – כל חומר, סליחה, שלא היה אמור להיות להם יוסר. כרגע, האבק שלהם קבור עמוק ונצפה מעליהם 24/7. הנשיא הבהיר מההתחלה שלא יהיה נשק גרעיני איראני, נקודה. נשיאים אחרים אמרו את זה. הנשיא טראמפ עשה את זה.
לדבריו, "האיראנים הושפלו והמורל שלהם נפגע. אנחנו שולטים בגורלם, לא להיפך. זו הסיבה שהם באו לשולחן הדיונים. תבוסתה של איראן היא גמולה של אמריקה על כל אמריקאי שנפגע בטרור האיראני, במיוחד על אותם חיילים אמיצים שנהרגו על ידי פצצות צד תוצרת איראן בעיראק, אותם הדור שלי מכיר כל כך טוב, ועל הסבל שגרם משטרו ברחבי העולם".
"עכשיו יש לנו סיכוי לשלום אמיתי ולעסקה אמיתית. משרד המלחמה, לעת עתה, עשה את חלקו. אנו עומדים מוכנים ברקע כדי להבטיח שאיראן תעמוד בכל תנאי סביר. וכפי שכולם יודעים, אף אחד לא עושה עסקה טובה יותר מהנשיא טראמפ.
בסיום דבריו הודה מזכיר המלחמה האמריקאי לבורא עולם: "חיילינו, לוחמינו האמריקאים, ראויים לקרדיט על היום הזה, אבל אלוקים ראוי לכל התהילה. עשרות אלפי גיחות, תדלוקים ותקיפות שבוצעו תחת חסות ההשגחה האלוקית, מאמץ אדיר עם הגנה מופלאה. הנווט שחולץ מאיראן דיבר בשם כולנו, 'אלוקים טוב'".
פיט הגסת'.
הנתונים: היקף תקיפות חסר תקדים
הגנרל דן קיין הציג את הנתונים: במהלך 38 ימי לחימה תקפו כוחות סנטקום למעלה מ-13,000 מטרות, מהן כ-4,000 מטרות דינמיות שאותרו בזמן אמת. כ-80% ממערך ההגנה האווירית האיראני הושמד, לרבות יותר מ-1,500 סוללות הגנה, מעל 450 מחסני טילים בליסטיים ו-800 מחסני כטב"מים מתאבדים.
"חיל הים האיראני שוקע כעת ברובו בקרקעית מפרץ ערב," אמר קיין. לדבריו, כ-90% מהצי הסדיר הושמד, ו-150 ספינות טבועות – כולל כלי הלחימה העיקריים. בנוסף, כ-95% משדות המוקשים הימיים פונו בתקיפות ממוקדות.
תעשיית הנשק האיראנית ספגה אף היא מכה קשה: כ-90% ממפעלי הנשק הותקפו, כל מפעלי ייצור הכטב"מים מסוג שהיד נפגעו, ולמעלה מ-80% ממתקני הטילים חוסלו. "יידרשו שנים לאיראן לבנות מחדש כלי לחימה משמעותיים," קבע קיין.
הפגיעה בתשתית הגרעינית
נתון בולט שציין גנרל קיין: קרוב ל-80% מהתשתית הגרעינית האיראנית נפגעה במהלך המבצע. הגסת' הבהיר כי בנוסף לכך, לפי תנאי הפסקת האש, כל חומר גרעיני שאיראן מחזיקה שלא כדין יוצא משטחה. "איראן לא תחזיק בנשק גרעיני. נשיאים אחרים אמרו את זה – טראמפ עשה את זה", הבהיר.
בסך הכל השתתפו במבצע יותר מ-50,000 לוחמים אמריקאים, שיצאו ליותר מ-10,000 גיחות – מהן 62 גיחות של מפציצים אסטרטגיים, 18 מהן יצאו ישירות מאדמת ארצות הברית ברצף של למעלה מ-30 שעות טיסה.
קיין התייחס לכמות המזון שצרך הצבא האמריקאי: "צרכנו יותר משש מיליון ארוחות, ולפי הערכתי, יותר מ-950,000 גלונים של קפה, שני מיליון משקאות אנרגיה, והרבה ניקוטין".
דן קיין.





















תלמדו מהם…ממשלת ישראל וכל מי שנמצא שם בתפקידים בכירים…קודם השם וגם בסוף השם ראוי לתהילה..
מצטטת מהכתבה:בסיום דבריו הודה מזכיר המלחמה האמריקאי לבורא עולם: "חיילינו, לוחמינו האמריקאים, ראויים לקרדיט על היום הזה, אבל אלוקים ראוי לכל התהילה. עשרות אלפי גיחות, תדלוקים ותקיפות שבוצעו תחת חסות ההשגחה האלוקית, מאמץ אדיר עם הגנה מופלאה. הנווט שחולץ מאיראן דיבר בשם כולנו, 'אלוקים טוב'".
ולא שומעים כזה דיבורים מראשי הכופרים כאן,
ולכן האמריקנים יצליחו ולא בוגדי עמנו
כמה יש ל"מנהיגים" שלנו ללמוד מהגויים….
חוץ מכמה "בעזרת ה'" בשביל הפרוטוקול הכל כאן כוחי ועוצם ידי
עד שלא יבוא משיח וההנגה תהיה אך ורק על פי התורה לא תשקוט הארץ
אמת ויציב
90מליון אורנים תוך שבוע ישקמו את כל הנזקים