משרד המודיעין האיראני פרסם היום (חמישי) הודעה רשמית לפיה נעצרו 19 חשודים בחמישה מחוזות ברחבי איראן, ונתפסו 137 כלי נשק. ההודעה מתארת את העצורים כ"שכירי חרב של האויב האמריקאי-ציוני" וכחברי ארגוני טרור.
מחוז מזנדראן: לפי ההודעה, אותר ונעצר תא מאורגן של שמונה אנשים שתכנן לבצע פיגועים נגד מוסדות ביטחוניים באזור. בבית המסתור של הקבוצה נתפסו ארבעה כלי נשק צבאיים וכמות גדולה של תחמושת.
מחוזות לורסתאן והורמוזגאן: שבעה חשודים נעצרו בחשד להעברת מידע על מתקנים צבאיים ותשתיות רגישות לישראל. שישה מהם נעצרו בלורסתאן ואחד באי קיש.
מחוז גילאן: תא של ארבעה אנשים נעצר בחשד לרכישת נשק, ציוד אינטרנט לוויני מסוג סטארלינק ובתי מסתור לשימוש ארגון טרור. לפי ההודעה, הקבוצה אחראית גם על תמיכה לוגיסטית, כספית ומבצעית לפחות ב-13 פעילים נוספים במחוזות אחרים.
מחוז סיסתאן ובלוצ'יסתאן: במבצע נרחב לאורך גבולות המחוז נתפסו מחסנים גדולים של נשק. בין הממצאים: 133 כלי נשק קלים וחצי-כבדים, ביניהם משגרי RPG7, רובי קלשניקוב, M16 ו-SVD, לצד 119 אקדחים וכמויות גדולות של תחמושת. ההודעה ציינה כי "אחוז גבוה" מהנשק שנתפס הוא מתוצרת אמריקאית.
יצוין כי הנתונים המובאים בכתבה נסמכים על ההודעה הרשמית של משרד המודיעין האיראני בלבד, ואין להם כל אישור ממקור אחר.




















