נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הודיע הלילה על השקת יוזמה אמריקאית בשם "מבצע חופש", שמטרתה ללוות בבטחה ספינות של מדינות ניטרליות שנתקעו במצר הורמוז בצל המתח הצבאי באזור.
לדברי טראמפ, מדינות רבות מרחבי העולם – שאינן צד לעימות המתחולל במזרח התיכון – פנו לוושינגטון בבקשה לסייע לשחרור ספינותיהן הכלואות במצר. "אלו מדינות ניטרליות ותמימות לחלוטין, שאין להן כל קשר למתרחש באזור", כתב הנשיא.
טראמפ הורה לנציגיו להודיע לאותן מדינות כי ארה"ב תפעל כמיטב יכולתה להוציא את הספינות ואנשי הצוות שלהן בשלום מהמצר. לדבריו, כל המדינות המעורבות הודיעו כי לא ישיבו את ספינותיהן לאזור עד שיהיה בטוח לניווט. המבצע אמור להתחיל הבוקר (שני) לפי שעון המזרח התיכון.
הנשיא הוסיף כי חלק מהספינות התקועות סובלות ממחסור גובר במזון ובאספקה חיונית לאנשי הצוות. "מדובר במחווה הומניטרית", כתב, "מטעם ארצות הברית, מדינות המזרח התיכון – ובמיוחד איראן".
במקביל, ציין טראמפ כי נציגיו מנהלים עם טהראן שיחות שתוצאתן עשויה להיות "חיובית מאוד לכולם", אם כי לא מסר פרטים נוספים על מהלכים דיפלומטיים אלה.
בסיום הודעתו השמיע הנשיא אזהרה חדה: כל גורם שיפריע למבצע ההומניטרי – יאלץ להתמודד עם תגובה אמריקאית כוחנית.





















