הוועדה המייעצת למינויים בכירים, בראשות השופט בדימוס אשר גרוניס, פנתה היום לבג"ץ וביקשה לדחות את העתירות שהוגשו נגד מינויו של רומן גופמן לראש המוסד.
לטענת הוועדה, ההחלטה לאשר את המינוי התקבלה לאחר בדיקה מעמיקה, ולא נפל פגם בטוהר המידות של גופמן. עם זאת, צוין כי גרוניס עצמו היה בדעת מיעוט והתנגד למינוי.
במרכז המחלוקת עומדת פרשת אורי אלמקייס, צעיר שגויס למבצעי השפעה ברשתות בעולם הערבי ובהמשך נעצר ונחקר בשב"כ. נגדו הוגש כתב אישום חמור, אך לאחר כשנה וחצי בוטל לאחר שהוכיח כי פעל במסגרת פעילות מודיעינית.
בוועדה טענו כי חלקו של גופמן בפרשה היה מצומצם, וכי הוא גילה יושרה כאשר לקח אחריות על התקלה, שהוגדרה "מינורית". עוד נכתב כי הטענה שלפיה היה היוזם המרכזי להפעלת אלמקייס אינה נכונה.
מנגד, גרוניס מתח ביקורת חריפה וקבע כי נפלו פגמים בהתנהלותו של גופמן, וכי אין זה ראוי למנותו לתפקיד הרגיש. גם ראש המוסד היוצא דדי ברנע הביע הסתייגות, ואמר כי מי שקיבל הערה פיקודית אינו ראוי לקידום. לעומתו, הרמטכ"ל אייל זמיר תמך במינוי.
אלמקייס עצמו תקף את ההחלטה וכינה אותה "מגוחכת", וטען כי הוועדה סירבה לשמוע את גרסתו. לדבריו, גופמן הפעיל אותו באופן לא חוקי ולאחר מכן התנער ממנו.
למרות הביקורת, המינוי כבר אושר, וראש הממשלה בנימין נתניהו חתם על כתב המינוי. גופמן צפוי להיכנס לתפקיד בתחילת יוני הקרוב, לתקופה של חמש שנים.
כעת, ההכרעה עוברת לבג"ץ — שיצטרך לקבוע האם לאשר סופית את המינוי או להתערב בהחלטת הוועדה והממשלה.





















לא מעניין מה ראש המוסד יוצא ראש הממשלה קובע
לבד מגרוניס עצמו הוועדה היא בדיחה ימנית גרועה !
מח שמביע דעה בנושא שאינו בקיא בו כנראה עושה זאת ממניע אישי או מבטא עמדה פוליטית.שהוא מזדהה איתה.
הוא מגחך עצמו והוא הבדיחה.
מעניין שמועמדי הימין נבחנים לעומק ומועמדי השאל מקודמים כלאחר יד.
בדיוק כך הכל לטובת השמאל שונא ישראל ויהודים הגיע הזמן שיעופו מהמדינה
שינאת ביבי קודמת לחוק ולטובת המדינה
מה זה מינורי ? אלמקייס היה במעצר חקירתי בשב"כ ולאחר מכן כשנה במעצר בית ולפי מה שהתפרסם גופמן לא פעל לשחרורו ואף הכחיש כל קשר אליו. לי זה לא נשמע נינורי. מאד מג'ורי.
בנוסף להשית על העותרים הוצאות בסכום גדול כדי שלא יפריעו למערכת המשפט בעבודתה בעתירות ממומנות ע"י גורמים זרים.
אמא של אינהורן בוועדה מה חשבתם שתצביע?
ההתפלגות המשפטית עדיין לא פותרת את ההתאמה של גרופון לתפקיד ראש המוסד.
חוסר ניסיון מודיעיני, חוסר ניסיון פיקודי ברמות הגבוהות ביותר, שפות זרות בערבית ובאנגלית.
מי היה רוצה להיות מנותח ניתוח לב בידי מתמחה באורטופדיה!!ו