זמן קצר לאחר שפרטי הביקור החלו לצוף, הוציא משרד החוץ של איחוד האמירויות הכחשה גורפת.
בהודעה שפורסמה נאמר: איחוד האמירויות הערביות מכחישה דיווחים על ביקור של ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו במדינה, או קבלת פנים של כל משלחת צבאית ישראלית בשטחה.
איחוד האמירויות הערביות מאשרת כי יחסיה עם ישראל הם פומביים ונוצרו במסגרת הסכמי אברהם הידועים והמוצהרים בפומבי. יחסים אלה אינם מבוססים על סודיות או הסדרים חשאיים.
לכן, כל טענה בנוגע לביקורים או הסדרים לא צפויים היא חסרת בסיס אלא אם כן פורסמה על ידי הרשויות הרשמיות הרלוונטיות באיחוד האמירויות.
אולם, בקרב פרשנים פוליטיים ודיפלומטיים, ההכחשה הזו נתפסת כלא יותר מאשר מסך עשן הכרחי.
במציאות המזרח-תיכונית המורכבת, האמירויות מחויבות לשמור על חזות מסוימת כלפי חוץ, במיוחד כדי למנוע הסלמה מול ציר הרשע.
ההכחשה נועדה לאפשר לצדדים להמשיך בשיתוף הפעולה הביטחוני העמוק מתחת לרדאר, מבלי לספק "עילה" רשמית למתקפות מצד מתנגדי הסכמי אברהם.
למרות הניסיונות לשמור על הביקור תחת מעטה חשאיות כבד, פרטים ראשונים שדלפו חושפים אירוח יוצא דופן שחורג מכל פרוטוקול דיפלומטי סטנדרטי.
גורמים שליוו את הנסיעה מתארים קבלת פנים ששמורה לידידי אמת קרובים ביותר. על פי העדויות, השייח' מוחמד בן זאיד קיבל את פניו של נתניהו באופן אישי עם נחיתתו באבו דאבי.
בצעד של כבוד יוצא דופן, השייח' אף נהג בעצמו ברכבו האישי והסיע את ראש הממשלה מהמטוס ועד לארמון הנשיאות.
"הדברים שנסגרו בביקור המדהים הזה עוד ידובר בהם דורות קדימה", מסרו גורמים המעורים בפרטי השיחות החשאיות.
הביקור לא התמקד רק בגינונים, אלא בתיאום אסטרטגי עמוק וסגירת קצוות בנושאים ביטחוניים ומדיניים קריטיים, שלדברי המעורבים מהווים "הצלחה גדולה" למדינת ישראל.
הוכחה ניצחת לכך שהביקור אכן זעזע את האזור ניתן למצוא בתגובה המבוהלת מטהראן. שר החוץ האיראני, עבאס אראקצ'י, פרסם ציוץ לוחמני שבו איים ישירות על המדינות "המשתפות פעולה" עם ישראל.
אראקצ'י כינה את המהלך "הימור מטופש" והצהיר כי "אלו שמשתפים פעולה עם ישראל כדי לזרוע פילוג יישאו באחריות".
הזעם האיראני והאיומים על "חשבון שייפרע" מבהירים מעל לכל ספק שטהראן זיהתה פריצת דרך אסטרטגית בין ירושלים לאבו דאבי – פריצת דרך שהכחשות דיפלומטיות רשמיות כבר לא יוכלו להסתיר.





















חנופה רשמית…בושה ליהודים מול הגויים ששומרים על כבודם..