עדכון – 12:30: בחירת מבקר המדינה: הסתיימה ההצבעה במליאה. ברגעים אלה מובלת תיבת הקלפי בליווי סדרני הכנסת אל חדרו של מזכיר הכנסת, עו"ד דן מרזוק, שם תתבצע ספירת הקולות.
את הספירה תבצע ועדת הקלפי, המורכבת משני חברי כנסת מהקואליציה ושני חברי כנסת מהאופוזיציה. ספירת הקולות תפוקח על ידי מזכיר הכנסת והלשכה המשפטית של הכנסת.
מליאת הכנסת החלה לפני זמן קצר בישיבה המיוחדת לבחירת מבקר המדינה הבא. על התפקיד מתמודדים שני מועמדים: השופט בדימוס יוסף אלרון ועו"ד מיכאל ראבילו. בפתח הישיבה הכריז יו"ר הכנסת, ח"כ אמיר אוחנה, על שמות המועמדים והסביר את הליך הבחירה במליאה.

ההצבעה היא חשאית ומתבצעת מאחורי פרגוד שהוצב במליאה. בסיומה תועבר תיבת הקלפי, בליווי סדרני הכנסת, אל חדרו של מזכיר הכנסת, עו"ד דן מרזוק, שם תתבצע ספירת הקולות. את הספירה תבצע ועדת קלפי המורכבת משני חברי כנסת מהקואליציה ושניים מהאופוזיציה, בפיקוח מזכיר הכנסת והלשכה המשפטית של הכנסת.
על פי חוק מבקר המדינה, ייבחר לתפקיד המועמד שיזכה בתמיכת רוב חברי הכנסת – 61 לפחות. אם אף אחד מהמועמדים לא יזכה לרוב זה, תיערך הצבעה חוזרת, ובה ייבחר המועמד שיזכה ברוב קולות חברי הכנסת המשתתפים בהצבעה, גם אם מספרם נמוך מ-61.
מבקר המדינה הנבחר צפוי להיכנס לתפקידו בעוד חודש בדיוק.
סיעת רע"מ הודיעה כי החליטה לתמוך בשופט בית המשפט העליון, יוסף אלרון, כמועמד לתפקיד מבקר המדינה. ראש הממשלה תועד מנסה לשכנע את גפני לתמוך במועמד שלו.






















