במסגרת המאבק המתמשך בהעלמות מס וסרבני תשלום, יצאה היחידה הארצית לאכיפת הגבייה של רשות המסים לשתי פעילויות אכיפה ליליות באזור ערערה שבנגב ובאזור טירה שבשרון. המבצעים, שהתבססו על עבודת מודיעין שטח מקדימה, הסתיימו בעיקולם של 18 כלי רכב השייכים לחייבים שצברו חובות משמעותיים למס הכנסה ומע"מ. בשיתוף פעולה עם שוטרי תחנת ערערה בנגב, עוקלו 8 רכבים של חייבי מס. בשיתוף פעולה עם שוטרי תחנת טירה, עוקלו 10 רכבים של חייבי מס.
ברשות המסים מציינים כי הפעילות נערכת כחלק ממדיניות אכיפה אגרסיבית שמטרתה להגביר את ההרתעה ולשפר את גביית המסים. השימוש בעיקול כלי רכב ובמיוחד ברכבי יוקרה המשמשים כסמלי סטטוס מהווה כלי מרכזי לפגיעה בנזילותם של החייבים ומאלץ אותם להסדיר את חובותיהם מול רשויות המס.
בפעילויות השתתפו עובדי היחידה לאכיפת הגבייה של רשות המסים לצד צוותי בילוש ושוטרים מהתחנות המקומיות, שפעלו תחת תיאום הדוק כדי להבטיח את הצלחת המבצעים. ברשות מדגישים כי צפויים מבצעי אכיפה נוספים כחלק מהמאמץ הלאומי לצמצום ההון השחור והגדלת הכנסות המדינה.




















