אסתר מלט, אלמנתו של בניהו מלט הי"ד, לוחם כיתת הכוננות מחוות גלעד שנרצח בפיגוע הטרור בשומרון, הגיעה הבוקר (שני) יחד עם אחיו של הנרצח לזירת הפיגוע סמוך לכפר תל, וקראה לשינוי מדיניות הלחימה ביהודה ושומרון ולהחמרת הוראות הפתיחה באש.
בדבריה במקום אמרה כי "דין הכפר תל כדין רפיח", וקראה להרוס את הכפר. לדבריה, "לא יכול להיות שהגענו למצב שבו מהססים לפתוח באש על מחבלים. המוות הזה לא היה אמור לקרות. יהודים לא אמורים לפחד לטייל בארץ ישראל".
מלט טענה כי מדובר היה ב"מארב מתוכנן" והביעה ביקורת על כך שלדבריה טרם ננקטו צעדים משמעותיים נגד הכפר. היא פנתה לממשלת ישראל, לשר הביטחון ולאלוף פיקוד המרכז בדרישה לשנות את המדיניות באזור.
בהמשך התייחסה לעדויות שלדבריה קיבלה מהזירה, שלפיהן חיילים היססו לפתוח באש. "זה פשוט לא הגיוני שהוראות הפתיחה באש יישארו כמו בשישה באוקטובר", אמרה.
בפנייה ללוחמים ולאזרחים חמושים הוסיפה: "עדיף אלף פעמים שתהיו בחיים בכלא מאשר בקבר. אל תהססו. שנייה אחת של היסוס יכולה להבדיל בין חיים למוות. תוציאו נשקים ותשתמשו בהם כשצריך."
בסיום דבריה אמרה כי היא מקווה שבעלה יהיה "הקורבן האחרון של הוראות פתיחה באש הזויות", והוסיפה כי למרות האובדן, משפחתה תמשיך את דרכו של בניהו הי"ד ואת האחיזה באזור
דבריה המלאים של האלמנה, אסתר מלט: "אני נמצאת פה, ממש פה הוא נפל, נרצח, על קידוש השם, פה מאחורי הכפר תל, שהיה אמור להיות משוטח. דין הכפר תל כדין רפיח, – האויב הוא אותו אויב.
לא יכול להיות שהגענו למצב הזה שמהססים לפתוח באש על מחבלים. זה לא יכול להיות שחזרנו אחורה כמעט שלוש שנים בתוך המלחמה הזאת. זה פשוט לא ייתכן שהוראות הפתיחה באש יישארו הוראות כמו בשישי באוקטובר. זה פשוט הזוי. המוות הזה לא היה אמור לקרות, כל האירוע הזה לא היה אמור לקרות. יהודים לא אמורים לפחד לטייל בארץ ישראל, לא אמורים לתקוף טיולים, אף אחד לא אמור לתקוף אנשים שמטיילים.
היה פה מארב מתוכנן, חיכו פה עם סלעים ואלות, 150 מחבלים מכפר המרצחים הזה, שהבתים שלו, לא יודעת איך, הם עדיין פה למעלה, לא יודעת איך הם עדיין עומדים, איך בעזה משטחים שם כפר אחרי כפר, ופה לא קורה כלום.
אנחנו שלושה, ארבעה ימים אחרי הרצח הזה, לא קורה פה כלום. אני פונה פה לכל מי שהסמכות בידיו, ממשלת ישראל, שר הביטחון, אלוף הפיקוד, זה לא הגיוני מה שקורה פה. בניהו קפץ בגבורה. כלוחם כיתת כוננות, דביר, הרבש"צ היקר שלנו, שבנס, אני לא יודעת איך הוא חי בכלל. זה פשוט לא הגיוני. מעדויות מכלי ראשון. אנשים שהיו פה עם נשקים, חיילים יקרים, היססו פה לפתוח באש. בגלל הוראות פתיחה באש הזויות. זה פשוט לא הגיוני.
אזרחי ישראל, לוחמים יקרים. עדיף אלף פעמים שתהיו בכלא, בחיים, מאשר בקבר. בניהו כבר לא יחזור. אל תהססו. שנייה אחת של היסוס יכולה להבדיל בין חיים למוות.
תוציאו נשקים, ותשתמשו בהם כשצריך. לזה זה נועד. בניהו היה לוחם וחולם. הכיר פה כל רגב אדמה, בהרי השומרון. יהודה ושומרון בכלל, אבל בשומרון בפרט. ואנחנו נמשיך לטייל. כבר הקימו פה נקודה במקום הרצח, ועוד הרבה נקודות ששמעתי עליהם.
זה לא יעצור את הרוח שלו. הרוח שלו תמשיך. הוא פעל בלי הפסקה. פה למעלה יש לנו בית של שוטר פלסטיני שהם חלק מהסיפור פה. צריך לדעת, הם אותו אויב. אין הבדל, אין הבדל בין הרשות הפלסטינית לערבים בעזה, בלבנון, בסוריה ובאיראן. האויב הוא אותו אויב, והם צריכים לקבל את אותו טיפול. הבנות שלי יתומות, מאבא מדהים. שהיה חלק מאוד משמעותי בחיים שלהן. הם לא ישכחו אותו, אבל הוא כבר לא יהיה נוכח פיזית. זה המשך הגידול שלהן לצערי. הרוח תמשיך, הרוח שלו תמשיך איתן.
אני באמת מקווה שזה קורבן האחרון להוראות פתיחה באש הזויות, באמת. אנשים יקרים, חמושים, לוחמים ואזרחים, אל תהססו. אל תהססו. תירו בלי להסס, בלי לחשוב פעמיים איפה שצריך. האויב הוא אויב. הכוונה היא אותה כוונה, הרצון לרצוח היא אותו רצון לרצוח. תזכרו עדיף להישאר בחיים בכלא מאשר בקבר".





















השם ינחם אותם…צודקת ב100%זו גם דעתם של רוב מכריע של היהודים….נקווה שצהל יקח זאת ברצינות…דם יהודי טהור אינו הפקר…וחייבים לגבות מחיר גבוה מאוד.