יונתן סינדל, פלאש 90

לערבב את הקלפים / יוחאי דנינו על הקרב המתחדש בין גפני לדרעי

גם ביהדות התורה וגם בש"ס, הגישו את רשימותיהן. הדי המהלומות בין נושאי הדגל למתגודדים לאגודה אחת, כבר שככו זה מכבר ועכשיו אפשר להתפנות לאירוע האמיתי: המלחמה בין יהדות התורה לש"ס ולהיפך / יוחאי דנינו בטור דעה

כתבות נוספות בנושא:

כשתקראו את הטור הזה, כבר ישרור השקט בחדר ועדת הבחירות שבאולם ירושלים הממוקם בקומה השלישית במשכן הכנסת.

הרשימות השונות הגישו את מועמדיהן בזו אחר זו, בחצי מרתון שהחל ביום רביעי והסתיים בחמישי. מי לא היה שם. "הפיראטים", "הלב היהודי", "כל קול קובע – נועם קולמן ולירון עופרי לראשות הממשלה", "מפלגת הגוש התנכ"י" ואפילו "איחוד בני ברית בראשות רב חובל בשארה שליאן".

משעמם לא היה שם. לא בעת הצגת הרשימות, ולא בהצהרות לתקשורת שנמסרו לאחר מכן. זה בכובעו המוזר, וזו בהצהרתה חסרת הפשר והיד עוד נטויה.

אבל בין לבין היו גם רשימות מוכרות, שיש להן נציגים במשכן הכנסת, שמה לעשות, נקבע להן דד ליין והיו חייבות להגיש גם כן רשימת מועמדים משלהן.

אגב, מי שהפתיעה ועשתה היסטוריה, היא מפלגת "הציונות הדתית ועוצמה יהודית" בראשות סמוטריץ' ובן גביר, שאפילו העלתה כבר קמפיין ראשוני, ביום שלאחר הצגת הרשימות.

לעומתן, במפלגות החרדיות הקפידו על סוף זמן הגשה האחרון, והגישו רק בשלהי יום חמישי, כשאדי הטשולנט המהבילים כבר מכים באפם של הנוכחים.

אבל זהו, גם ביהדות התורה וגם בש"ס, הגישו את רשימותיהן. הדי המהלומות בין נושאי הדגל למתגודדים לאגודה אחת, כבר שככו זה מכבר ועכשיו אפשר להתפנות לאירוע האמיתי: המלחמה בין יהדות התורה לש"ס ולהיפך.

הפעם יצא הקצף בש"ס על מכתב ששיגר יושב ראש דגל התורה חבר הכנסת משה גפני, לסגר"ע ראש העין, מטעם דגל התורה.

מזה תקופה ארוכה שבעדת תימן יש קולות הקוראים להקים סיעה עצמאית, טוענים לקיפוח מצד אחיהם נציגי ש"ס וסבורים שהם לא מקבלים את כל מה שמגיע להם. כינוסים נערכו, דיונים התקיימו ואפילו שלטי מחאה נתלו.

אל הנישה הזו, נכנס חבר הכנסת גפני, שהשמיע הבטחות ודאג לסגור קצוות. "דגל התורה רואה בציבור המכובד והיקר מעולי תימן, כחלק אינטגרלי ממנה ומעולם התורה… בכוונתנו להעצים את הקשר הזה… נפעל בכל האמצעים העומדים לרשותנו בכנסת, ברשויות המקומיות ובמוסדות דגל התורה, בכדי לממש עקרונות אלו", כתב.

גפני גם מפרט את התכניות שבקנה: "מינוי רבנים בני העדה, פעולות תרבות, הקמת מוזיאון וסיוע לתלמודי התורה ובתי הספר". מכובד, לא?! אבל זהו, שבש"ס לא אהבו את זה וטענו שגפני חודר לטרטוריה לא לו. "שיתעסק במה שקורה בתוך יהדות התורה" אמרו.

מנגד, גם בש"ס פוזלים לקהלים שלכאורה שייכים ליהדות התורה, והפתיעו כשבמקום ה-16 ברשימת ש"ס – שלדבריהם נחשב לריאלי במקרה של חוק נורבגי (ועוד כמה שיאלצו להתפטר) – ממוקם יוסי גלנט. אשכנזי המכהן כחבר מועצת העיר צפת, מטעם ש"ס.

שעה קלה לאחר פרסום המכתב של חבר הכנסת גפני, דאגו בש"ס להוציא הבהרה מרבני העדה, הגר"פ קורח ומבית הגר"ש מחפוד (הרב שלמה יוסף בן יונה חממה, לרפוא"ש), שהביעו תמיכה בש"ס ופעולה. "ש"ס היא הבית היחידי של כל בני עדת תימן. שוחחנו בשעה האחרונה עם יו"ר תנועת ש"ס אריה דרעי והודנו לו על המאמץ הגדול לשלב ברשימת ש"ס שלושה נציגים מק"ק תימן".

הקרב על יהדות תימן הוא רק הסיפתח של הקרבות שיכולים להיות בין יהדות התורה לש"ס. תוסיפו לכך את תלמידי מרן ראש הישיבה הגר"מ מאזוז, קולות הפלג הירושלמי – 'בני תורה' וכמובן איך לא, גם אנשי קהילתו של ראש הישיבה הגר"ש אלתר.

על כל אחד מהשמות הללו, יכולה כאמור להתפרץ מלחמת עולם אם רק ירצו, אבל האמת היא שיש דרך אחרת: לערבב את הקלפים.

אם בש"ס החליטו לראשונה לפתוח את השורות ולהציב ברשימה מועמד אשכנזי, כזה שנועד למשוך תומכים שעד היום לא נמנו על מאגר הקולות שלה, אין סיבה שביהדות התורה לא יוכלו לפנות לציבור שלא נמנה על קהל התומכים הטבעי. כך למשל יהדות תימן וכך אנשי קהילת הגר"מ מאזוז.

בבחירות הללו, כשהקרב הוא על כל קול, למפלגות החרדיות אסור להשאיר אף לא אחד מאחור, להיפך. בש"ס וביהדות התורה צריכים לעבוד בשיתוף פעולה כדי שכל אחת תמצה את הפוטנציאל. אם בש"ס יכולים להביא את 'בני תורה' להצביע עבורם, אין כל סיבה שלא יעשו כך ואם באגודת ישראל יכולים לפנות לקהלים כמו 'כסא רחמים' ותומכי יחד בעברם, אין כל סיבה שלא יעשו זאת. אין גם סיבה שבדגל התורה לא יפנו לבני התורה הספרדיים והתימנים.

כן, הגיע הזמן לערבב את הקלפים, אולי אפילו להקים מטה משותף לש"ס ויהדות התורה שמטרתו לוודא שאין מצביע חרדי שנשאר הפעם בבית. למי הוא יצביע בקלפי, בין ש"ס ליהדות התורה, זה פחות משנה.

אחרי שנה של סבל רב, שנה שהציבור החרדי חש על בשרו את מה שיכול להיות בלי המפלגות החרדיות, הגיע הזמן לשלב ידיים. להבין שכל העדה כולם קדושים וכולם צריכים להביא את הקולות של כולם. אלו יביאו את אלו ואלו גם את אלו. ביום שאחרי, התוצאה תתברר כמשתלמת הרבה יותר. גם לציבור החרדי, אבל גם למפלגות עצמן.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

4 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

בינתיים מי שעירבב פה זה אתה.

הציבור הספרדי והתימני חזק גם לספרדים יש בני תורה אין במה להתבייש וזה אוכל את גפני

נראה לי גפני החליק על הראש

אין להם תעסוקה אז הם רבים
מזכיר משהו…

כתבות חדשות באתר

מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חשש לביטולי טיסות המוניים: עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים צפויים לנחות בנתב"ג
היערכות בישראל: הסיכוי להסלמה מול איראן גבר משמעותית
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נבדק האם שוגר מאיראן: כלי טיס בלתי מאויש יורט במרחב גבול סוריה 
הרמטכ"ל זמיר: "ערוכים לחזרה מיידית ללחימה" בעקבות הירי לעקבה
מבצע ענק ב-FLY CARD: מצטרפים עכשיו, ומקבלים טיסה במתנה!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שינוי מסלול ל"צעדת האלפים לעזה": העצרת תתקיים בחוף זיקים
צה"ל השמיד במהלך הלילה תשתיות טרור של חמאס ברצועת עזה
מעיין הישועות של האר"י הקדוש נפתח מחדש: התפילה הנדירה של המקובל הירושלמי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דובר צה''ל: שברי מיירט נפלו סמוך לאילת; אין נפגעים ולא נגרם נזק
הסכם הגרעין החשאי של וושינגטון וריאד: טראמפ מאפשר לסעודים להעשיר אורניום

הכתבות המעניינות ביותר

בפעם השנייה בתוך חודש ימים: האדמו"ר מגור יגיע לעצרת מול כלא 10
הגר"ד לנדו במתקפה חריפה נגד הכיפות הסרוגות: "עושים מלחמות לכבוד המדינה, זה רצח ממש"
המטה הלאומי לבינה מלאכותית מחפש את האתגרים הלאומיים שישנו את חיינו
מכרז שנאמד במאות מיליוני שקלים: רשות שדות התעופה מחפשת מפעיל חדש למערך החניה
הילולת האר'י הקדוש זיע"א • הרב נתנאל אביסרור
נתב''ג: טיסת בלו בירד לאיטליה חזרה לישראל לאחר שדייל נפצע
גדולי התורה בארה"ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקבה
אבל בעולם התורה: הגאון רבי יוסף צבי גפן זצוק"ל הלך לעולמו
בשל ליקויים חמורים: משרד הבריאות הורה על סגירה מיידית של מכון בבני ברק
וואטסאפ

חדש באתר

.
בפעם השנייה בתוך חודש ימים: האדמו"ר מגור יגיע לעצרת מול כלא 10
.
חשש לביטולי טיסות המוניים: עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים צפויים לנחות בנתב"ג
.
הגר"ד לנדו במתקפה חריפה נגד הכיפות הסרוגות: "עושים מלחמות לכבוד המדינה, זה רצח ממש"
.
היערכות בישראל: הסיכוי להסלמה מול איראן גבר משמעותית

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

גדולי התורה בארה_ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקב ( (47)
גדולי התורה בארה"ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקבה
האדמו''ר מטשארנאביל בתפילה בציון חמיו הגרא''מ רוטנר צילום שימי פ
האדמו"ר מטשארנאביל בתפילה בציון חמיו הגרא"מ רוטנר זצ"ל
שמחת הווארט לנין האדמו''ר ממשכנות הרועים ונכד האדמו''ר מטעמשוואר צילום שימי פ
שמחת הווארט לנין האדמו"ר ממשכנות הרועים ונכד האדמו"ר מטעמשוואר
חלוקת פרסים ותעודת לתלמידים בת''ת 'דרכי אבות צאנז חיפה (33)
חלוקת פרסים ותעודת לתלמידים המצטיינים עמלי התורה בת"ת 'דרכי אבות' צאנז חיפה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ה' באב ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ה' באב ה’תשפ”ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture