על פי ספירת הקולות עד כה, מסתמן כי גוש הימין בראשותו של יו"ר מפלגת הליכוד בנימין נתניהו בניצחון מוחץ. ח"כ אמיר אוחנה התייחס לכך בראיון ל-103 ואמר: "עדיין צריך להתאזר במידה של סבלנות, המשחק גבולי של אחוז החסימה, זה עוד יכול להשתנות. זה הכול או כלום. נראה טוב, נראה שאנחנו מרכיבים בע"ה את הממשלה הבאה. עוד טיפה עד שנסיים את הספירה. כמה מאות קולות לפה או לפה זה יכול להשתנות דרמטית".
מיד לאחר מכן, התייחס אוחנה לשאלה מי יהיה שר המשפטים הבא: "אני לא יודע מי הולך להיות, אבל אני יודע ששר המשפטים הבא יצטרך לעשות שינויים רבים שהציבור זקוק להם. מעולם לא דיברתי על לדרוס, לרמוס, לשרוף וכו'. יש תיקונים שצריך לעשות אותם, כשאתה רואה את האמון הציבורי במערכת המשפט".
"אני אומר לך חד משמעית, וגם נתניהו אמר את זה לאורך הקמפיין – רפורמות ותיקונים במערכת המשפט זה דבר נחוץ. אי אפשר בגלל שנגד נתניהו כרגע מתנהל במשפט שקורס, אני רואה את הדיווחים, אז לא נתקן את מה שצריך לתקן. אתם רואים את האמון, זה חוצה מגזרים", הדגיש, "השינוי שצריך להיות הוא מהותי ולא זהותי, צריך לחוקק חוק יועמ"ש. למוסד רב העוצמה ביותר בעולם המערבי אין חוק שקובע מה המסגרת של התפקיד, האם חוות דעתו מחייבת את הממשלה? את הדברים האלה נצטרך להסדיר".
על הפסד השמאל-ערבים אמר: "לשנאה יש כוח, ועובדה שהממשלה הנוכחית קמה, אבל הכוח הזה מוגבל. אין להם שום דבר להציע לציבור חוץ מהשנאה היוקדת. אם מרצ לא תעבור את אחוז החסימה לא נזיל דמעה אבל אני רואה בזה חלק מהביזוי של התפילין. זה מסמן שהציבור אכן רוצה שינוי אבל לא ממקום של שנאה. הציבור מאמין בנתניהו, בליכוד, בדרך שלנו".
לדבריו, כעת צריכים להקים "קואליציית ימין, קואליציה לאומית, יציבה. כשאתה מכניס גורמים נוספים שרואים בעצמם ראש ממשלה זה כמו שאתה נוסע באוטו ושלושה נוגעים בהגה – זה מתכון לתאונה. אחד צריך לאחוז בהגה, קוראים לו בנימין נתניהו, יחד איתו השותפים שלנו. זה מה שיקנה את היציבות לארבעת השנים, אני מאמין בזה".
עוד טען כי "לא צריכים לשכנע את המשוכנע. אני בכמה הזדמנויות, לפני שפורקה הכנסת, היה מו"מ להכניס גורמים שרואים בעצמם ימניים לקואליציה בראשות נתניהו ואני אמרתי 'אך ורק בתנאי שאנחנו עושים את הרפורמות במערכת המשפט, בלי זה עדיף לנו להישאר באופוזיציה כי העם לא יסלח לנו. ובצדק".




















