מחר (רביעי) תתקיים הצבעה במליאה שעניינה קריאה לתמיכה בריבונות ישראל על יהודה ושומרון. הדיון ייערך בהובלתם של חברי הכנסת שמחה רוטמן, לימור סון הר מלך ודן אילוז. בסופו תתקיים הצבעה על הצעות סיכום. במועצת יש"ע מעריכים כי ההחלטה תעבור ברוב גדול.
על פי ההערכות, גם אם המפלגות החרדיות לא יצביעו בעד ההצעה, בעקבות החרם על הקואליציה, הם לא יצביעו נגדו. יו"ר ועדת חוקה, ח"כ שמחה רוטמן טען בריאיון ל'קול ברמה' כי אם המפלגות החרדיות לא יתמכו בהצעה זו תהיה "פגיעה חמורה" במצביעים שלהם עצמם.
"אני לא רוצה לדמיין סיטואציה שהמפלגות החרדיות לא יתמכו מחר בהחלטה התומכת בהחלת החוק הישראלי ביו"ש, זו תהיה פגיעה חמורה בראש ובראשונה במצביעי המפלגות החרדיות", אמר רוטמן. "לקחת את הדבר הזה כבן ערובה בגלל ויכוח עם אדלשטיין? איזה פנים יהיה להם אם הם לא יתמכו? ברור לי שהם יבואו כי הם בעד ארץ ישראל".





















לא מדמיין מצב שבו אנשים מהציונות הדתית לא יתמכו בלימוד תורה שת בחורי ישיבות
זה לא קשור לשום פוליטיקה זה ארץ ישראל נקווה שלא יהיו תקלות
זוהי החלטה של הכנסיה השלישית כמדומני שארץ ישראל כולה שייכת לעם ישראל ושאין לנו רשות לוותר על אף שעל ממנה.