עימות נדיר בעוצמתו נרשם היום (שלישי) במסדרונות הכנסת, כששר הביטחון ישראל כ"ץ התלקח בוויכוח חריף עם יו"ר ועדת החוץ והביטחון, ח״כ בועז ביסמוט. הרקע: החוק שמבקש להסדיר מחדש בחקיקה את "תוספת הרמטכ"ל" – תוספת לפנסיית פורשי צה"ל שבג"ץ פסל בעבר, והורה להסדיר בחוק עד סוף השנה.
לפי גורמים שהיו נוכחים בחדר, הוויכוח בין השניים הפך במהירות לצעקות. כ"ץ, שמופעל עליו לחץ מצד גורמי ביטחון להבטיח את קידום החוק, דרש מביסמוט להעלות אותו לאישור מיידי בוועדה. אלא שבתוך הליכוד עצמו קיימת התנגדות משמעותית להגדלת התוספת – כולל מצד חברי כנסת החברים בוועדה עצמה.
ביסמוט הבהיר כי אינו מוכן לקדם את החקיקה בניגוד לעמדת חלקים נרחבים בקואליציה. על פי העדויות, כ"ץ השיב לו בתקיפות: "אתה שלושה חודשים בתפקיד – תעשה מה שאני אומר". עוד הוסיף כי אם נדרש, הוא יסתמך על קולות מהאופוזיציה, כולל חברי כנסת שבאו מצמרת הצבא, כמו בני גנץ וגדי איזנקוט, שתמכו בעבר בהגדלת התוספות לקצינים.
ביסמוט דחה בתוקף את האפשרות לשתף פעולה עם האופוזיציה בנושא רגיש זה, והודיע כי החוק לא יועלה בוועדה בשלב זה. בשלב זה, לפי אחד הנוכחים, הרים כ"ץ את קולו ואמר: "אבוא איתך חשבון".
בתגובה כ"ץ פרסם הערב ברשת X: "עמדתי כשר הביטחון בעניין ההגנה על תנאי אנשי הקבע בצה"ל ועיגון זכויותיהם בחקיקה, ברורה וידועה. אחרי שנתיים של מלחמה קשה, כאשר קציני ומפקדי הקבע נלחמים בגבורה למען ביטחון מדינת ישראל ומהווים את השלד המרכזי שנושא את צה"ל על גבו לצד חיילי הסדיר והמילואים, וגם משפחותיהם נושאות בנטל הכבד, יש לסייע להם בכל דרך אפשרית ולהשלים את חקיקת החוק המבטיח את זכויותיהם ואת התנאים שהם מקבלים כל השנים. זה הזמן להוסיף לאנשי הקבע ולא להוריד, ויש להשלים את חקיקת החוק המונח בוועדת החוץ והביטחון במהירות וללא שום שיקול פוליטי – בטרם יפרשו אלפי קציני קבע מצה"ל".




















