ראש הממשלה נפתלי בנט אמר לנשיא אוקראינה וולודומיר זלנסקי בשיחת הטלפון ביניהם ביום שלישי כי הוא ממליץ לו לקחת את ההצעה שהציג נשיא רוסיה ולדימיר פוטין לסיום המלחמה, הכוללת שורה ארוכה וקשה של ויתורים מצד אוקראינה – כך אמר לוואלה! בכיר בממשלת אוקראינה.
הפרשן המדיני ברק רביד ציטט את הבכיר האוקראיני שאמר כי זלנסקי לא קיבל את ההצעה של בנט. הוא תיאר את דברי בנט: "אם הייתי במקומך הייתי חושב על חיי בני העם שלי ולוקח את ההצעה". זלנסקי השיב לו ביובש: "שמעתי אותך".
"אנחנו לא צריכים תיבת דואר. יש לנו מספיק כאלה", אמר הבכיר בממשלת אוקראינה. "לשכת הנשיא זלנסקי לא מאמינה שזו הדרך לתווך. אם בנט רוצה להיות ניטרלי ולתווך היינו רוצים לראות אותו ממנה מישהו שיעסוק בזה יום ולילה וינסה להגיע לנוסחת פשרה ולא רק ישמש כתיבת דואר".
ברק רביד הביא ציטוטים נוספים מאותו בכיר אוקראיני שתקף את בנט: "היוזמה שלו נראית לנו כמו כיסוי ותירוץ מדוע לא להתבטא בצורה יותר חריפה נגד רוסיה, מדוע לא לספק לנו נשק ומדוע לא להטיל סנקציות על רוסיה".
לדברי הבכיר בממשלת אוקראינה בניגוד לישראל, מדינות אחרות שמעבירות מסרים בין רוסיה לאוקראינה כמו גרמניה וצרפת לא טוענות שהן צריכות לשמור על ניטרליות ולצד העברת מסרים בין מוסקבה לקייב הן מגנות את פוטין, מטלות סנקציות על רוסיה ומספקות נשק לאוקראינה.
עוד אמר הבכיר האוקראיני כי זלנסקי מאוכזב מהיחס הרשמי של מדינת ישראל כלפיו, למרות שהוא יהודי. בלשכתו הבחינו כי יש הבדל בין התנהלות ממשלת בנט לבין האהדה לאוקראינה ברחוב הישראלי, ולכן ביקשו לדבר ישירות עם נבחרי הציבור ויזמו את נאומו של לזנסקי בפני חברי הכנסת.
גורם בלשכת ראש הממשלה מסר בתגובה לאתר וואלה! כי הפרטים שמסר המקור האוקראיני אינם נכונים. "ספק אם מדובר בגורם בכיר שנמצא באוקראינה ושהיה על השיחה, שכן היא התקיימה בקו פרטי. הקשר מתקיים ישירות מול זלנסקי וצוותו הקרוב".
לדברי הגורם בלשכת ראש הממשלה, בנט לא המליץ לזלנסקי לקחת את הצעת פוטין, שכן אין הצעה כזאת בידי ישראל. "מכל מקום אין בכוונתו של ראש הממשלה לתת לזלנסקי המלצות או עצות איך לנהוג בשום שלב. השיחה בין השניים היתה ארוכה וטובה ועלתה בה האפשרות של מפגש תיווך בירושלים".
הגורם הבכיר בלשכת ראש הממשלה סירב להתייחס לאפשרות שישראל תציג לרוסיה ולאוקראינה הצעות מפורטות יותר לסום המלחמה. "מאמציו של ראש הממשלה מכוונים לדבר אחד: להפסיק את שפיכות הדמים באוקראינה ואת הסבל המיותר".
נשיא אוקראינה עצמו אמר במהלך השבת, "אנחנו באופן עקרוני, ואני באופן אישי, מתייחס באופן חיובי לעזרה של כל אחד במשא ומתן. עם זאת, אני אינני מתייחס למר בנט כאל 'כל אחד', כי אני חושב שיש ביכולתו למלא תפקיד חשוב, קודם כול". על המגעים עם רוסיה אמר: "ישראל יכולה למלא תפקיד כזה (לארח את השיחות) ובייחוד ירושלים. אני חושב שכן. ואמרתי את זה למר בנט".





















בנט פח אשפה
הייתי מצפה מבנט לא לדחוף את האף פשוט אין לא את זה ובסוף יביא רק נזק
הנה לכם בנט ה'מדינאי הדגול'.
ניסה להתחפש לנתניהו אבל לא הלך לו.
תסבירו לו שפורים לא יכול לצאת בשבת…