דובר מחלקת המדינה האמריקנית, נד פרייס, מסר הלילה כי ארה"ב מגנה את "האלימות בגדה המערבית", תוך שהוא עורך השוואה בין הפיגוע הרצחני שביצעו המחבלים הפלסטינים לבין התפרעויות המתיישבים בהמשך.
פרייס כתב כי ארה"ב מגנה את "מתקפת הטרור בה נהרגו שני ישראלים" בחווארה, אך גם את "אלימות המתנחלים שהסתיימה בהרג של פלסטיני אחד, בפציעתם של למעלה מ-100 אחרים ובהרס הנרחב שנגרם לרכוש".
לדבריו, "ההתפתחויות האלו מדגישות את החובה להפחית באופן מיידי את המתיחות באזור במילים ובמעשים". הוא הוסיף כי "ארה"ב תמשיך לעבוד עם ישראל, הפלסטינים ושותפינו האזוריים להחזרת השקט".
גם בצרפת התייחסו לאירועים בחווארה ואמרו: "עוקבים בדאגה אחר מעשי האלימות בגדה וקוראים לישראל ככוח הכובש להגן על הפלסטינים".
הודעת מחלקת המדינה האמריקנית מגיעה פחות מיממה לאחר הפסגה בעקבה, בה השתתפו נציגים ישראלים ופלסטינים בכירים, במטרה להשיג "רגיעה" לפני הרמדאן – אך הפיגוע הרצחני התרחש תוך כדי הוועידה.




















