במהלך הימים האחרונים נערכו כמה הפגנות בבחריין, גם בבירה מנאמה וגם מחוץ לה, ובהן נשמעו קריאות נגד ישראל ואף הונפו שלטים נגד ציון חג החנוכה בממלכה המפרצית, תחת הכיתוב: "חנוכה פרויקט ציוני רשמי לכיבוש שלנו" וכן "חנוכה פרויקט ציוני ותוכנית לנורמליזציה".
זהות מארגני ההפגנות לא פורסמה, אולם העיתונאית הבחריינית עהדיה אחמד, שהשתתפה בחגיגות חג החנוכה בבחריין, טענה בראיון לרשת ב' כי מי שעומד מאחורי ההפגנות הן האיראנים.
"בפעם הראשונה שמעתי בהפגנות בבחריין את השפה הפרסית כשהם צעקו מוות לארצות הברית וזה מראה שאיראן עומדת מאחורי ההפגנות האלה" אמרה והוסיפה כי "זה מצער מאוד, אבל אני חושבת שהיחסים שלנו עם ישראל גדולים הרבה יותר ממאה או 150 אנשים שיוצאים לרחוב ומגנים את היחסים האלה", אמרה אחמד.
לדבריה של אחמד, דווקא ההפגנות נגד ישראל, יכולות ללמד על חשיבות ההסכמים בין המדינות. "אני חושבת שכל מה שקורה מעיד שהמכה שקיבלה איראן הייתה גדולה מאוד בעקבות היחסים בין ישראל לבין בחריין והאמירויות. הסכמי אברהם עדיין מכאיבים לנאמניה של איראן".




















