נשיא ברזיל לשעבר ז'איר בולסונארו הכחיש שביצע "מעשים לא חוקיים", זאת בצל הדיווחים לפיהם תכשיטים שקיבל מסעודיה עבורו ועבור אשתו, הובאו לברזיל מבלי שהוכרזו בפני הרשויות.
ביום שישי דיווחה התקשורת המקומית שחבר בממשלת בולסונארו ניסה להבריח לברזיל באופן לא חוקי סט תכשיטים בסך 3.2 מיליון דולר, המורכב משרשרת יהלומים, טבעת, שעון ועגילים שהוענקו לנשיא לשעבר ורעייתו מישל בולסונארו, על ידי ממשלת סעודיה.
בשגרירות סעודיה בברזיל לא הגיבו לדיווחים, אולם ממשלתו של יורשו של בולסונארו, לואיז אינאציו לולה דה סילבה, התחייבה לחקור את הנושא.
בראיון לרשת CNN אמר הנשיא לשעבר בולסונארו כי "מאשימים אותי במתנה שלא ביקשתי ולא קיבלתי. אין שום אי חוקיות מצידי. מעולם לא ביצעתי מעשים לא חוקיים".
על אף הצהרתו הנחרצת, בממשלת לולה הבטיחו כי תפתח חקירה בנושא. שר המשפטים פלביו דינו אמר כי יבקש חקירה של המשטרה הפדרלית. פאולו פימנטה, דוברו של נשיא ברזיל לולה, הוסיף ואמר כי "הראיות חזקות והאמת תצא לאור".
על פי הדיווח, התכשיטים בשווי של 3 מיליון יורו (3.19 מיליון דולר) נמצאו על ידי סוכני מכס בתרמיל של עוזרו של שר המכרות והאנרגיה דאז, בנטו אלבקרקי, שחזר מטיול רשמי באוקטובר 2021.
יצויין כי הנשיא לשעבר בולסונארו שוהה בארצות הברית, לאחר שעזב את ארצו בסוף דצמבר, 48 שעות לפני השבעתו של לולה, כשעל פי הדיווחים המהלך נובע מהרצון להימנע מחקירות, לאחר הסרת חסינותו.




















