צילום: משרד ההגנה הרוסי
כחלק מהאסטרטגיה של ארצות הברית וממשל ביידן כנגד נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, מנהלים האמריקנים מתקפה תקשורתית רבת עוצמות כבר במשך שבועיים – מתקפה בה לוקחים חלק כלי התקשורת הגדולים ביותר בארצות הברית. כך דווח הערב (רביעי) ב'כאן חדשות'.
דרך חשיפת התוכנית של פוטין בתקשורת לעיני כל הציבור, מבקשים סוכנויות המודיעין האמריקניות לנסות ולעצור, לעכב או לצמצם את הכוונה של הנשיא פוטין להורות לצבא רוסיה לפלוש לאוקראינה. בארצות הברית טוענים כי תוכנית הפלישה היא גדולה הרבה יותר ממה שחשבנו שיהיה עד כה.
כזכור, פוטין הכיר בעצמאותם של המחוזות הבדלנים במזרח אוקראינה בהם שולטים המורדים הפרו-רוסיים, מחוזות לוהנסק ודונייצק. לאחר ההכרה בעצמאותם אישר למעשה פוטין לכוחותיו להיכנס לשטח הבדלנים באוקראינה, אך לבינתיים לא התרחשה כניסה מסיבית של צבא רוסיה למקום.
טורי שריון של צבא רוסיה. (27א*)
אלא שעל פי הדיווחים של המודיעין האמריקני, פוטין לא יסתפק רק בכיבוש המחוזות הבדלנים שגם כך אוקראינה לא שולטת בהם כיום – אלא נשיא רוסיה מתכוון להורות לכוחותיו לשעוט קדימה לתוך עומק אוקראינה, וייתכן להגיע אפילו עד עיר הבירה קייב.
בארה"ב מדווחים כי המתקפה הרוסית תתרחש בתוך 48 שעות מהלילה, ושהרוסים מבחינה טקטית וצבאית מוכנים כבר ברגע זה לפלוש לאחר שקידמו למעלה ממאה אלף חיילים לגבול אוקראינה. נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי אמנם אישר כי קיבל כזה דיווח מהמודיעין האמריקני, אך מיהר לצנן ולהבהיר כי "כבר שלושה פעמים אמרו לי שרוסיה הולכת לפלוש".
*הסרטון מופץ ברשתות החברתיות וניסיונותינו לאתר את בעל זכויות היוצרים לא צלחו. אם זהות הצלם ידועה לכם הודיעו לנו בדוא"ל [email protected]. השימוש בתמונה נעשה בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכות יוצרים, התשס"ח-2007





















צריך ישועות