צילום: שימוש לפי סעיף 27א*
שלושה ימים לאחר הפיגוע סמוך למחנה הפליטים שועפאט וכוחות הביטחון טרם הניחו את ידיהם על המחבל עודאי תמימי שבצע את הפיגוע. במקביל למצוד הנרחב, הפרות הסדר והתפרעויות במחנה הפליטים שועפאט נמשכו גם הבוקר (שלישי), כאשר נורו זיקוקים לעבר כוחות הביטחון. תמימי עדיין לא נתפס, וכוחות הביטחון הישראליים הקימו חפ"ק בסמוך למחנה הפליטים שועפאט, כאשר החשש הגדול ביותר הוא שהמחבל ברח לשטחים.
במסגרת המצוד הנרחה אחר תמימי, במהלך היומיים האחרונים לא ניתן היה לצאת ממחנה הפליטים וזאת כדי למנוע מהמחבל לברוח לכיוון ירושלים. עם זאת, הערכה גוברת היא כי החשש התממש, ותמימי כבר לא בשועפאט.
צילום: שימוש לפי סעיף 27א*
מצבו של המאבטח בן ה-30 שנפצע בפיגוע מוסיף להיות קשה מאוד והוא עדיין מורדם ומונשם. הוא מאושפז בבית החולים הדסה עין כרם לאחר שתחילה הובהל לבית החולים הר הצופים. המאבטח, שנפצע בראשו, עבר במהלך הלילה ניתוח נוירו-כירורגי והרופאים מנסים לייצב את מצבו. בני משפחתו נמצאים לצדו.
בתוך כך, נמשכת חקירת הפיגוע על ידי ימ"ר ירושלים ושב"כ. אמש הגיע לזירת הפיגוע הרמטכ"ל אביב כוכבי, ששוחח עם המפקדים בגזרה ועם מפקדי ולוחמי פלוגה ב' בגדוד ארז, שבה שירתה סמלת נועה לזר ז"ל. "נפגשנו בנסיבות כואבות אבל זו הזדמנות לומר לכם תודה, למפקדים ולחיילים, על הפעילות שאתם עושים פה לאורך כל השנה", אמר הרמטכ"ל בתום ביקורו. "אתם – הלוחמות והלוחמים, מהווים את קו ההגנה הראשון שלנו", הדגיש כוכבי.
שר הביטחון בביקור במחסום שועאפט. צילום: ניקול לסקבי, משרד הביטחון
"בזכותכם נמנעים פיגועים ומתבצעים סיכולים באופן יומיומי", הוסיף הרמטכ"ל. "הפעילות שלכם מתחברת לפעילות של צה"ל לאורך קו התפר, בצירים ובמרחב איו"ש, במבצע 'שובר גלים' בחודשים האחרונים. לצד כל זה אנחנו נצטרך ללמוד את האירוע ולהפיק את הלקחים בכדי למנוע אירועים מסוג זה – זו האחריות שלנו ונעשה את זה באופן המעמיק ביותר". בזירה ביקרו בכירים נוספים כמו ראש אגף כוח אדם בצה"ל אלוף יניב עשור, מפקד מחוז ירושלים ניצב דורון תורג'מן ומפקד מג"ב ניצב אמיר כהן.
כזכור, עוד ביום הפיגוע אחד המחבלים, בעל הרכב ששימש את המחבלים לביצוע הפיגוע הסגיר עצמו לידי כוחות הביטחון. מפקד מחוז ירושלים מסר: "מדובר בשלושה מעורבים שלקחו חלק בפיגוע, אנחנו מכירים את זהותם – מקווים לשים את ידינו על כולם".
*הסרטונים הופצו ברשתות החברתיות ניסיונותינו לאתר את בעל זכויות היוצרים לא צלחו. אם זהות הצלם ידועה לכם הודיעו לנו בדוא"ל [email protected] . השימוש בתמונה נעשה בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכות יוצרים, התשס"ח-2007





















צבא כושל, ככה זה כשלא מתנהלים על פי התורה…
אין על צה"ל!!!!! רפואה שלמה לחיל שנפגע מהפיגוע שבמצב בינוני ולכל שער חולי ישראל .והצלחה לחילים ם ……. ולעם ישראל שלומד תורה אוהבים אותכם והמשך יום נפלא
הצלחה גדולה לכוחות הביטחון !!!!!!!!!!!!!!!!!
ורפואה שלמה ענקית לחיל שנפגע בינוני ולכל חולי עם ישראל!!
הצלחה גדולה לכוחות הביטחון !!!!!!!!!!!!!!!! ורפואה שלמה ענקית לחיל שנפגע בעורך בינוני ולכל חולי עם ישראל!!
שה' ישמור עליהים!!!