נעם ריבקין פנטון, פלאש 90

אלימות השמאל: ירי באוויר, ניפוץ חלונות רכבים ושוטרים פצועים • צפו

רק אחרי חצות הלילה, בתום שעות ארוכות, הצליחו השוטרים לפנות את המפגינים האלימים מהכבישים, לא לפני שאלו פצעו 12 שוטרים, 10 מהם בתל אביב • דובר המשטרה: "ראינו פה שורת אירועים פליליים חמורים ופגיעה בתשתיות"

כתבות נוספות בנושא:

play-rounded-fill

צילום: דוברות המשטרה

מפגיני השמאל השתוללו הלילה בכבישי הארץ, בעיקר באיילון בתל אביב, שם הצליחו השוטרים לפנות אותם רק אחרי חצות הלילה, בתום שעות ארוכות בהם הכביש היה חסום לתנועה, והמפגינים התפרעו במקום ופצעו שוטרים.

בסך הכל פצעו הלילה מפגיני השמאל 12 שוטרים בהפגנות השונות ברחבי הארץ, 10 מתוכם בהפגנה בעיר תל אביב. המשטרה מציגה עצרה 18 חשודים בהתפרעויות אלימות ובהפרות סדר.

דובר המשטרה, אלי לוי אמר בראיונות תקשורתיים על האלימות: "ראינו פה שורת אירועים פליליים חמורים ופגיעה בתשתיות. אני על גג בניין בקריית הממשלה ורואה מפה איך זורקים כיסא פלסטיק מהכביש למטה".

play-rounded-fill

צילום: דוברות המשטרה

קבוצת פעילי ימין הגיעה אמש לכניסה לקיבוץ חצרים שבנגב, קיבוץ שמזוהה עם הצד השמאלי של המפה הפוליטית, במטרה לחסום את הכניסה. זאת כתגובה על חסימות מפגיני השמאל במהלך החודשים האחרונים, בכבישים השונים ברחבי ישראל, אלא שעד מהרה ניסיון חסימת הקיבוץ התפתח למשהו דרמטי בהרבה.

תיעוד שהופץ ברשתות החברתיות מראה כיצד תושבי הקיבוץ החלו להתעמת עם פעילי הימין שכאמור ניסו לחסום את הכניסה לחצרים, תוך שהם מגדפים אותם על כך שהעזו לנסות ולחסום אותם. כאשר פעילי הימין ניסו להסביר להם שכל כוונתם היא להראות את הסבל שרוב תושבי ישראל עוברים בחודשים האחרונים, הגיע למקום אזרח חמוש בנשק והחל לאיים על הפעילים.

הפעילים הנדהמים מהאיום החלו להתעמת איתו, כאשר תוך מספר רגעים זה התפתח לקטטה אלימה. האזרח, קצין הביטחון של הקיבוץ, שלף את נשקו האישי וירה ירייה באוויר. הפעילים נרתעו והלכו אחורה, תושב הקיבוץ תועד אף זועק למשטרה בטלפון שצריך להגיע "דחוף" למקום – אבל כדי לפנות את הפעילים, ולא לעצור את קצין הביטחון שירה בניגוד לחוק.

בדוברות המשטרה, מחוז דרום מרחב הנגב, עדכנו שעצרו את הקצין ועוד שישה. "במסגרת מחאה שהתקיימה לפני זמן קצר בכניסה לקיבוץ חצרים, במהלכה מוחים חסמו את הכניסה, התפתחה קטטה בין המוחים לתושבי הקיבוץ במהלכה קצין הביטחון של הקיבוץ השתמש בנשקו וירה באוויר. כוחות משטרת מרחב הנגב הוקפצו למקום , פעלו להשלטת הסדר ועיכבו 7 חשודים לחקירה", נמסר.

במקביל, נהג רכב תועד דורס, ככל הנראה במכוון, מפגיני שמאל שחסמו את כביש 531 בכניסה לעיר כפר סבא. בתיעוד מהזירה נראה הנהג, ברכב לבן, מנסה לעקוף את חסימת המפגינים, כאשר משאית גדולה חוסמת את דרכו. בעקבות כך הוא פנה ימינה, תוך שהוא עולה בצורה מזעזעת על המפגינים.

הדריסה כולה תועדה ממספר זוויות, כאשר ישנה טענה שהוא נאלץ לעשות זאת מאחר והם טיפסו לו על הרכב והוא פחד. הנהג עלה בצורה מזוויעה על המפגינים, שחסמו כאמור את הכביש בניגוד לחוק, ואחרי מספר רגעים 'השתחרר' מהחסימה – האיץ ונמלט מהזירה. שוטרים רצו במהירות למקום, במד"א עדכנו כי שלושה מהנדרסים נפצעו קל וקיבלו טיפול רפואי.

מדוברות המשטרה נמסר עדכון על דריסת המפגינים, הערב. "שוטרי תחנת כפר סבא פתחו לפני זמן קצר בסריקות אחר רכב פרטי השייך לתושב אחד היישובים בשרון שפגע על פי החשד במספר מפגינים שחסמו את צומת מל"ל על כביש 531 בסמוך לכפר סבא. כתוצאה מהפגיעה נפצעו על פי גורמי רפואה 3 מפגינים באורח קל. החשוד בדריסה, בשנות ה-20 לחייו, נעצר. הוא בעל הרכב, הועבר לחקירה", נמסר.

בנוסף, משטרת ישראל פתחה בחקירת גרימת נזק לרכב במזיד, זאת בעקבות דיווח שהתקבל היום אחר הצהריים מאשה שהייתה עם ילדיה הקטנים באזור כביש בגין בירושלים בעת שהיה חסום לתנועה בעקבות הפרת הסדר במקום על ידי פעילי שמאל. אחד מהמפגינים שצעדו על הכביש גרם במכוון נזק לשמשה האחורית ברכבה של האשה, לאחר שהכה עליה בחוזקה עם דגל שהיה בידו והיא התנפצה. "המשטרה תפעל לאתר ולמצות את הדין עם החשוד במעשה", נמסר.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

2 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

לנו מותר כי אנחנו בצד הנכון. וגם היינו בצבא

טוב. ביי.

כתבות חדשות באתר

דרמה במעונו של פוסק הדור: נחשף סיפורו הכאוב של החתן שנותר חסר כל לקראת חופתו
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מזכר ההבנות בין ארה"ב לאיראן מעורר סערה: בישראל חוששים, בטהרן חוגגים
המתיחות מאחורי הקלעים: טראמפ נוזף בנתניהו בשיחות סגורות
מרן הגר"ד כהן שליט"א בברכה מרגשת: "סיעתא דשמיא מופלאה בחינוך הילדים"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הפתרון לרחפני הנפץ? רפאל חושפת מערכת יירוט חדשה לכוחות הלוחמים | צפו
לאחר 96 ימי עדות: משפט נתניהו נכנס לשלב הבא
החופש המושלם: למה הנופש של 'קשת טורס' בגודאורי הוא בדיוק מה שהמשפחה שלכם צריכה הקיץ
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
החום נשאר: עומסי חום כבדים צפויים במזרח הארץ ובערבה
הותר לפרסום: רס״ר במיל׳ אלכסנדר פילין הי"ד נהרג בפיצוץ מטען בדרום לבנון
נחשף הסוד של מועדון הצרכנות המוביל בציבור החרדי: כך אלפי משפחות חוסכות מאות שקלים בחודש!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פרשת הדרכונים הדיפלומטיים: המשטרה סבורה כי יש תשתית ראייתית נגד השר אלי כהן
למרות מזכר ההבנות: איראן משגרת כטב"מים לעבר ספינות מסחריות במפרץ

הכתבות המעניינות ביותר

הרמב”ם היומי • הלכות שבת פרק כ״ח • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות שבת פרק כ״ח • צפו
המשטרה עולה שלב? גם אנחנו! / דעה
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • האדמו"ר מליובאוויטש זי"ע
הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • האדמו"ר מליובאוויטש זי"ע
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – ג' בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – ג' בתמוז ה'תשפ"ו
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
המילים שהרבי כתב לי ושינו את חיי – סיפור אישי
מעצמה של יהדות וחסד: המספרים המדהימים מאחורי ממלכת חב"ד בישראל נחשפים
גדולי הפוסקים אוסרים על הגעה לקבר רמבעה"נ ולחוף הנפרד דרך הכביש הרגיל

חדש באתר

הרמב”ם היומי • הלכות שבת פרק כ״ח • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות שבת פרק כ״ח • צפו
6a8c4209-cc61-4ebb-83a2-bf0715743e22_f1400x900
מזכר ההבנות בין ארה"ב לאיראן מעורר סערה: בישראל חוששים, בטהרן חוגגים
netanyahu_trump_white_house1
המתיחות מאחורי הקלעים: טראמפ נוזף בנתניהו בשיחות סגורות
WhatsApp-Image-2026-06-17-at-16.30
הפתרון לרחפני הנפץ? רפאל חושפת מערכת יירוט חדשה לכוחות הלוחמים | צפו

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

עצרת גאולה ומשיח - 120 רגעים - אתרים -20260617T192146Z-3-001 (88)
מעמד של אמונה וציפייה לגאולה: אלפים השתתפו בעצרת המרכזית בבת ים
בעלזא מאנסי מסיבת חומש (2)
חומש סעודה בת"ת דחסידי בעלזא במאנסי ניו יורק
אסיפה של גדולי ומאורי הדור למען ממלכת התורה 'מבצר הכוללים על טהרת הקודש בארה''ק (17)
אסיפה היסטורית של גדולי ומאורי הדור למען ממלכת התורה 'מבצר הכוללים' על טהרת הקודש בארה"ק
כינוס לאברכי חבורת בני חורין קהל חסידי נדבורנה המתנזרים מפגעי הטכנולוגיה צילום שוקי לרר (8)
כינוס חסידי נדבורנה בארה"ק נגד פגעי הטכנולוגיה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – ג' בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – ג' בתמוז ה'תשפ"ו

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture