00:07 – דיווחים פלסטיניים על תקיפות עזות של חיל האוויר בצפון הרצועה ובחוף הים של עזה בסמוך לבית החולים הטורקי.
00:06 – נאום נאסראללה נדחה ליום שישי הבא.
23:53 – דיווחים פלסטיניים על תקיפות של חיל האוויר סמוך לבית החולים אל קודס בעזה.
23:49 – שוב אזעקות בכיסופים.
23:45 – אזעקות בכיסופים, עוטף עזה.
23:45 – דיווחים על יירוט טילים מעל הים האדום.
23:40 – הפלסטינים קוראים לנשיא מצרים סיסי לאשר הכנסת עוד משאיות לרצועה. הם מציעים את עצמם כנהגים, במקום הנהגים שחוששים שיופצצו מהאוויר.
23:39 – הפלסטינים מדווחים שוב על נפילת רשת האינטרנט כעת ברצועה.
23:25 – עיריית נתיבות מעדכנת על תפיסת פועל עזתי ששהה בעיר. הוא נעצר והועבר לחקירה. גם בעל העסק שהעסיק אותו יזומן לחקירת המשטרה.
23:22 – רשות התעופה הפדרלית ברוסיה מדווחת: נמל התעופה בדגסטן ייסגר עד 6 בנובמבר.
22:57 – מקורות המזוהים עם חיזבאללה אומרים כי נסראללה צפוי לשאת נאום ביום שישי הקרוב בשעה 15:00.
22:30 – נשלל החשד לחדירת מחבלים באזור יד מרדכי. האירוע החל בעקבות זיהוי של מספר חשודים סמוך לשטחי כינוס. בעקבות כך הוכרז חשד לאירוע ביטחוני. לאחר בדיקה ככל הנראה זיהוי שגוי של כוחותינו.
22:26 – אזעקות בעוטף עזה.
22:24 – חשש לחדירת מחבלים באזור יד מרדכי
22:23 – המיליארדר אילון מאסק שוחח עם ראש השב"כ רונן בר והבהיר: לא נחבר את עזה לאינטרנט לווייני – אלא לצרכים הומניטריים של ארגוני סיוע. מאסק עמד בקשר גם עם גורם בכיר בלשכת נתניהו על רקע הציוץ שלו שיצר סערה בישראל. כך פרסם ירון אברהם.
22:18 – אזעקות בעוטף עזה.
22:18 – הרשויות ברוסיה השיגו שליטה על שדה התעופה. הקבוצה הישראלית מאובטחת ע"י אנשי הביטחון.
22:15 – אזעקות בעוטף עזה.
22:13 – בכיר חמאס מוסא אבו מרזוק טוען כי: "ישנם בכירים ברשות הפלסטינית ובחלק ממדינות ערב שדורשים מהמערב לחסל את חמאס".
22:12 – אזעקה בעוטף עזה.
22:11 – מקורות סוריים מדווחים: מטוסים אמריקנים תוקפים כעת בסוריה. זאת לאחר שמוקדם יותר היום הותקפו שוב בסיסים אמריקניים באזור.
22:09 – על פי דיווחים מרוסיה, ככל הנראה על המטוס שנחת בדאגסטן היו ילדים מקומיים שהובאו לישראל לצורך טיפול רפואי. לא היו ישראלים על המטוס. אחד הנוסעים שנחשד כיהודי, התברר כרופא אוזבקי מוסלמי.
21:58 – קבוצת ההאקרים הישראלית "רד אווליס" בהודעה: "ניתקנו מיליון לבנונים מהאינטרנט", זו רק טעימה ממה שנעשה לחיזבאללה אם ימשיך להילחם בישראל.
21:50 – בהמשך לאירוע בדאגסטן רוסיה, גורם ביטחוני אומר: "היהודים והישראלים מבודדים ומאובטחים בשדה התעופה במחצ'קלה ולא נשקפת להם סכנה".
21:49 – דובר צה"ל: זוהו לפני זמן קצר מספר שיגורים משטח סוריה לעבר שטח ישראל שנפלו בשטח פתוח, כוחות צה"ל מגיבים באש לעבר מקורות הירי.
21:40 – גורם ביטחוני על האירוע ברוסיה: מדובר באירוע שטרם הסתיים. מספר מצומצם יחסית של ישראלים ויהודים נמצאים כרגע מבודדים ומאובטחים בשדה התעופה. אנחנו פועלים שהם ימיראו משם לטיסת המשך למוסקבה ברגע שהתנאים יאפשרו.
גורמי הביטחון בישראל והשגריר הישראלי פועלים מול גורמי הביטחון המקומיים. הנושא מטופל בצירים הרלוונטיים.
21:31 – עיריית אשדוד בהודעה לתושבים: על אף הודאת פיקוד העורף כי ניתן לקיים מחר לימודים בעיר, על פי החלטת ראש העיר לא יתקיימו מחר לימודים במוסדות החינוך. ההנחיה באה בעקבות כך שאין שינוי במפת האיומים על נפילת הטילים בעיר.
21:30 – ממשלת דגסטן: המצב בנמל התעופה מחצ'קלה בשליטה, ושירותי הביטחון פועלים במקום.
21:19 – תקיפות ישראליות בדרום לבנון.

פרסום לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
21:09 – נשיא אוקראינה זלנסקי על ניסיון הלינץ' ביהודים ברוסיה: "מראות מחרידים. חלק מתרבות השנאה הנרחבת של רוסיה כלפי מדינות אחרות".
21:07 – הרב הראשי של דגסטן אומר שככל הנראה יצטרכו לפנות את 400 המשפחות שחיות ברפובליקה המוסלמית.
21:06 – המטה לביטחון לאומי בהודעה: המטה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה ומשרד החוץ עוקבים אחר האירוע בדגסטן במאמץ לגבש תמונת מצב ברורה. על פי דיווחים ברוסיה, אין יהודים או ישראלים על המטוס שהגיע מתל אביב.
יצוין כי תקריות של פגיעות ביהודים מתרחשות בכל העולם, בכלל זה במדינות המערב
21:03 – דיון חירום במל"ל בעקבות האירועים בדאגסטן רוסיה
21:02 – דובר צה"ל בהצהרה: אנחנו נרדוף את יחיא סינוואר עד שנגיע אליו.
21:01 – נסיון הלינץ ביהודים בדאגסטן רוסיה: הרב הראשי של רוסיה, הרב ברל לזר קרא לאנשי הדת לעשות הכל כדי לא לשרוף את הגשרים בין המאמינים.
20:53 – דובר צה"ל בהצהרה: מסביר כי המספר של החטופים מתעדכן גם עכשיו יותר מ-3 שבועות אחרי, משום שחלק מהחטופים הם עובדים זרים מתאילנד, ולוקח זמן רב לאתר את משפחותיהם ולאמת את הזיהוי שלהם.
20:52 – אזעקות בעוטף עזה.
20:51 – דובר צה"ל בהצהרה: 239 חטופים
20:50 – דובר צה"ל בהצהרה: נמשיך לסכל חדירת מחבלים וירי לעבר ישראל. הנחיות פיקוד העורף משתנות כל יום נא לעקוב.
20:49 – דובר צה"ל בהצהרה: חוזר וקורא לעזתיים לנוע דרומה.
20:48 – דיווח בתקשורת הרוסית, כי על המטוס שנחת בדאגסטן אין כלל ישראלים.
20:20 – אזעקות בעוטף עזה.
20:18 – טיסה ישראלית נחתה ב"מחצ'קלה", בירת דאגסטן, חבל איסלמי ברוסיה. ועשרות מוסלמים התאספו בכניסה לשדה התעופה במטרה לתקוף את הנוסעים הישראלים והחלו לחפש אותם תוך כדי קריאות "אללה אכבר". הטיסה הוסטה לשדה תעופה סמוך. דיווחים כי ההמון בדרכו לשדה התעופה בו נחתו הישראלים. כוחות משטרה הגיעו למקום והם מתעמתים עם ההמון.
20:06 – בחצור הגלילית מעדכנים: לאור האירועים שהתרחשו הערב לרבות אזעקות בחצור הגלילית וירי לעבר חצור הגלילית, הוחלט לבטל את הלימודים מחר (יום שני, 30.10) ולהעביר את הפעילות לזום. ילדי חצור הגלילית ישובו ללימודים בבתי הספר *רק כשהשקט ישוב או שפיקוד העורף יעניק פתרונות מיגון כנדרש.
20:05 – אזעקות בשדרות ועוטף עזה.
19:55 – המשטרה מעדכנת על הטיפול בזירות הנפילה בצפון: שוטרי וחבלני המחוז הצפוני טיפלו במספר זירות נפילה של פריטי רקטות באזור העיר קרית שמונה וישובי הצפון . כתוצאה מאחת הנפילות פרצה דליקה בבית שהיה ריק מיושביו ונזק רב נגרם במקום, בזירות הנוספות נגרם נזק קל בלבד.

צילום: דוברות המשטרה
19:41 – בהמשך לירי הטילים מגבול הצפון: הזרוע הצבאית של חמאס – סניף לבנון, מקבלת אחריות על שיגור 16 רקטות לעבר נהריה.
19:40 – חמאס טוענים כי עד כה נפגעו בעזה יותר מ-200,000 דירות ברצועה.
19:38 – עמית סגל מעדכן כי שני בעלי הפיצריה מחווארה שפרסמו תמונה של אחת החטופות ולעגו לה, ובתגובה צה"ל הרס את החנות, נעצרו עד תום ההליכים. בדיון טען סניגורם שהצבא גרם להם נזק של מיליון ש״ח בהרס הפיצריה.
19:36 – חבר הלשכה המדינית של חמאס, מוסא אבו מרזוק, חשף הערב (ראשון), ביקור צפוי של משלחת הנהגת חמאס בקהיר. בדבריו אמר כי הוא מסכים עם עמדת מצרים שלא לאפשר לפליטים מעזה להיכנס למצרים.
19:33 – בהמשך לדיווח על ירי הרקטות מוקדם יותר הערב, משטרת ישראל מטפלת בזירת נפילה נוספת בקיבוץ בצפון הארץ, לא דווח על נפגעים ואין נזק לרכוש. שוטרי וחבלני משטרה של מחוז צפון פועלים כעת על מנת לבודד את זירות הנפילה השונות וסורקים אחר שרידים ופריטים נוספים לשם הסרת סיכון נוסף לציבור.
19:31 – אזעקות בעוטף עזה.
19:28 – האלוף רפי מילוא, מפקד פיקוד העורף: פתיחת בתי הספר חשובה לקיום המשק, הלחימה תארך זמן. המשק חייב להיפתח.
19:27 – האלוף רפי מילוא, מפקד פיקוד העורף: התקלות באפליקציות פיקוד העורף נבדקות. חשיבות היישומון גדולה, מצילה חיים בעיקר באזורים בהם אין צופרים.
19:26 – האלוף רפי מילוא, מפקד פיקוד העורף: לוחמי פיקוד העורף פרושים בשטח לתת תחושת ביטחון לתושבים.
19:00 – הסתיימה שיחת נתניהו ביידן.
18:49 – חיזבאללה הודיע על מחבל נוסף שחוסל בדרום לבנון. מתחילת המלחמה, הצהירו על 48 פעילים שנהרגו – אך על פי ההערכות המספר גבוה יותר.
18:44 – דובר צה"ל: בהמשך לדיווח הראשוני על התרעות במרחב הצפון, זוהו כעשרה שיגורים שחצו משטח לבנון לשטח ישראל. צה"ל תוקף בשטח לבנון בתגובה לירי.
18:35 – חדשות 12: דדי שמחי, לשעבר נציב כבאות והצלה, הוא המועמד המוביל של נתניהו לפרויקטור המלחמה האזרחי. בנו גיא נרצח בקיבוץ רעים ב-7 באוקטובר, והוא חילץ את גופתו אחרי הטבח הקשה בעוטף.
18:33 – עיריית קריית שמונה בעדכון: "בשלב זה אותרו 3 נפילות בעיר קריית שמונה. אחת מהן – פגיעה ישירה בבית מגורים פרטי. דיירי הבית לא היו בדירה בזמן הפגיעה. ככל הנראה התפנו מבעוד מועד. הבית עולה באש וצוותי כיבוי אש נמצאים במקום. טיל נוסף נפל ביציאה מקריית שמונה לכיוון מזרח (בדרך לקיבוץ כפר בלום). טיל שלישי נפל בתוך העיר. צוותים של הרשות בדרך למקום. בשלב זה אין דיווח על נפגעים".
צילום: עיריית ק"ש
נעדכן בהמשך ככל שיהיו לנו פרטים נוספים.
ההנחיות לתושבי קריית שמונה – להישאר בקרבת מרחבים מוגנים.
18:25 – צה״ל תוקף כעת בדרום לבנון בתגובה על הירי ליישובי הצפון.
18:22 – רשות המעברים בעזה: ישנה היערכות להכנסת 23 משאיות סיוע כעת דרך מעבר רפיח.
18:20 – מד"א: בהמשך לאזעקות בדקות האחרונות בגליל המערבי: בשלב זה לא התקבלו קריאות על נפילות או נפגעים.
18:16 – הירי מתרחב: אזעקות בנהריה והסביבה.

18:13 – אזעקות בגליל המערבי.
18:11 – כב"ה מעדכנת על הנפילה בקריית שמונה: "בשעה 17:40 התקבלה הודעה במוקד 102 על שריפת בית בקרית שמונה כתוצאה מפגיעת רקטה. 4 צוותי כיבוי ומנוף גבהים מתחנת גליל-גולן בפיקודו של מפקד המשמרת רשף גדי אזולאי זינקו למקום האירוע". מפקד המשמרת, רשף גדי אזולאי סיפר: "כאשר אנחנו מגיעים אנחנו מזהים שריפה בשתי מבנים כתוצאה מפגיעת רקטה, הצוותים פועלים כעת לסריקה אחר לכודים וכיבוי השריפה בשתי הגזרות".
18:05 – דובר צה"ל: בהמשך לדיווח הראשוני על התרעה בקריית שמונה, זוהו שישה שיגורים לעבר שטח ישראל. כוחות צה"ל משיבים אש לעבר מקורות הירי. בנוסף, בהמשך לדיווח על שלושה שיגורים שנורו משטח לבנון לשטח ישראל מוקדם יותר היום, צה"ל תקף לפני זמן קצר את המשגר ממנו בוצע הירי.
18:00 – תיעוד נוסף מהפגיעה הישירה בקריית שמונה, ללא נפגעים בחסדי שמים.


צילום: דוברות עיריית קריית שמונה
17:50 – חדשות 12: השר גדעון סער שלח מכתב לשר הביטחון יואב גלנט בבקשה להכריז על החות'ים בתימן כארגון טרור.
17:46 – פגיעה ישירה בקריית שמונה.



צילום: שימוש לפי סעיף 27 א
17:42 – מד"א: בהמשך לאזעקות בדקות האחרונות בגזרת קרית שמונה: צוותי מד"א יצאו לסרוק זירות בהן דווח על נפילות.
17:39 – תיעוד ממה שהיה פעם רחוב ברצועת עזה.
17:33 – אזעקות בקריית שמונה. דובר צה"ל: ראשוני: הופעלה התרעה בקריית שמונה, הפרטים בבדיקה.
17:22 – סריאא אלקדס הזרוע הצבאית הג'אהד האסלאמי בלבנון נוטלים אחריות לירי טילים לעבר שטח ישראל בצפון.
17:15 – דיווחים בעזה: שוב תקיפה באזור אוניברסיטת אל-אזהר.

17:07 – דובר צה"ל: בהמשך לדיווח הראשוני על התרעת בצפון הארץ, זוהו שלושה שיגורים משטח לבנון לעבר שטח ישראל, לוחמי ההגנה האווירית יירטו שני שיגורים בהצלחה, שיגור נוסף נפל בשטח פתוח. כוחות צה"ל מגיבים באש לעבר מקורות הירי.
17:02 – תיעוד מהיירוטים בצפון.

צילום: שימוש לפי סעיף 27 א
17:00 – מד"א: בהמשך לאזעקות בדקות האחרונות בגליל העליון: בשלב זה לא התקבלו קריאות על נפילות או נפגעים.
16:57 – האירוע סמוך למעבר ארז בשטח הרצועה הסתיים – כל המחבלים חוסלו, ללא נפגעים לכוחותינו. הכוח שחיסל אותם – לוחמי חטיבת שריון במילואים.
16:55 – צבע אדום בראש פינה, חצור הגלילית והסביבה בצפון. דובר צה"ל: "ראשוני: הופעלה התרעה במרחב הצפון, הפרטים בבדיקה".

16:52 – תיעוד מתקיפות צה"ל בעזה.
16:41 – שר החינוך יואב קיש, מ"מ מנכ"ל משרד החינוך מאיר שמעוני וחברי הנהלת המשרד מסרו היום את תמונת המצב של מערכת החינוך ביום ה-23 ללחימה. למעלה מ-75% מבתי הספר פתחו את שעריהם בפני התלמידים וחזרו ללמידה פיזית במסגרות. למעלה מ-84% ממסגרות הלימוד חזרו ללמידה פיזית בחינוך המיוחד.
16:16 – תקיפות באזור תל אלהוא, סמוך מאוד לבית החולים אלקדס בעיר עזה.
16:10 – נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש כעת עם נציגי משפחות החטופים והנעדרים בבית הנשיא בירושלים. במפגש משתתפים כ-70 בני משפחות של 35 חטופים ונעדרים. בימים הקרובים צפוי הנשיא להיפגש עם נציגים נוספים ממשפחות החטופים והנעדרים.
15:55 – בכיר חיזבאללה, נביל קאווק: "ההתנגדות תמשיך לפעול עד לסיכול התוקפנות נגד עזה, כי כישלון זה מהווה הגנה עלינו, לבנון והאזור. ההתערבות של ארה"ב משמע שישראל לא מסוגלת להגן על עצמה. אחת התוצאות החשובות ביותר של המערכה הזו היא שהנורמליזציה עם הישות קרסה".
15:54 – היועץ לביטחון לאומי של הנשיא ביידן ג'ייק סאליבן לרשת CNN: "האלימות של מתנחלים קיצוניים לא מקובלת עלינו לחלוטין. לנתניהו יש אחריות לרסן את המתנחלים. אנחנו מצפים שמתנחלים קיצוניים שפועלים באלימות נגד פלסטינים יעמדו לדין".
15:51 – בכיר חמאס מוסא אבו מרזוק אומר בריאיון כי משלחת של ארגון הטרור צפויה להגיע למצרים בימים הקרובים.
15:40 – כוחות צה״ל חיסלו לפני זמן קצר מספר מחבלים שככל הנראה ניסו לחדור לשטח ישראל באזור מעבר ארז. המחבלים יצאו מפיר מנהרה תת קרקעית, כמה מאות מטרים ממעבר ארז. הכוחות זיהו אותם וניהלו איתם חילופי אש, עד שהמחבלים חוסלו. בחסדי שמים אין נפגעים לכוחותינו, אך האירוע עדיין מתנהל.
15:37 – דיווח ערבי: חילופי אש בצפון, צה"ל תוקף כעת מטרות בדרום לבנון.



15:22 – דובר צה"ל: כוחות צה"ל תקפו לפני זמן קצר חוליית מחבלים שניסתה לשגר טילי נ"ט משטח לבנון לעבר שטח ישראל במרחב אביבים.
צילום: דובר צה"ל
15:21 – הנשיא ביידן צפוי לשוחח היום עם רה"מ נתניהו – השיחה הראשונה מאז החל "השלב השני".
15:13 – ערוץ אל ג'זירה מדווח על חילופי אש במרחב מעבר ארז, בשעה האחרונה ירי פצמ"רים נרחב לאיזור. דיווחים התקלות מול מחבלים וכוחות צה"ל.
15:05 – תיעוד מההרס הרב בעזה ותקיפות צה"ל, בשעה זו.
15:01 – שיגורים בלתי פוסקים על אזור נתיב העשרה בחצי השעה האחרונה. מספר אזעקות נשמעו במקום.
15:00 – שר החוץ הסעודי פייסל בן פרחאן, שוחח עם שר החוץ האיראני חסיין עבדלאהיאן, בנוגע להתפתחויות ברצועת עזה והצורך להביא להפסקת אש, לאור הסלמת הפעולות הצבאיות.
14:55 – ראש ממשלת הרש"פ על היום שאחרי המלחמה: חמאס היא חלק מרכזי בנוף הפוליטי הפלסטיני. אנו פועלים להשיג אחדות, בהנחיית הראיס אבו מאזן.
14:40 – הסהר האדום בעזה: קיבלנו לידינו היום 10 משאיות סיוע שנכנסו דרך מעבר רפיח. הן הכילו מזון וציוד רפואי.
14:34 – ערוצים לבנוניים מדווחים שכטב"מ ישראלי שיגר טיל לעבר מבנה בכפר עיתא א-שעב, בדרום לבנון. כמו כן בלבנון מדווחים על פצצות תאורה של צה"ל באזור כפרשובא.



צילום: שימוש לפי סעיף 27 א
14:33 – תנועת הג'האד האסלאמי מדווחת שד"ר תיסיר אלע'וטי, אחד מבכיריה, נהרג בתקיפת ביתו ברפיח יחד עם בני משפחתו.
14:31 – תיעוד מתקיפות צה"ל בעזה.
14:30 – אזעקות בעוטף עזה ואזור מערב הנגב.
13:59 – מזכ"ל ארגון הבריאות העולמי: "הדיווח של הסהר האדום הפלסטיני על הדרישה לפינוי בית החולים אל-קודס בעזה 'מאוד מדאיג'".
13:46 – חמאס על מחיקת הציוץ של נתניהו נגד ראשי מערכת הביטחון: "חושף שוב את השבר והבלבול שפוקד את הממשלה שלהם".
13:45 – ישראל החליטה לפתוח צינור מים שני לדרום רצועת עזה: קבינט המלחמה ומערכת הביטחון הם אלה שקיבלו את ההחלטה, שלפי היערכות התקבלה עקב – לחץ אמריקני.
13:33 – תיעוד מהערכת המצב היומית שקיים שר הביטחון גלנט עם בכירי מערכת הביטחון.

צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון
13:26 – שר המשפטים יריב לוין בגל"צ: "אני לא עוסק עכשיו בנושא הרפורמה. לא נכון לעסוק בשום דבר שאינו נוגע ישירות בדברים שדרושים כדי להצליח במלחמה".
13:19 – צה"ל פיזר כרוזים ברצועת עזה ובהם קרא למחבלים להסגיר את עצמם: "התפרק מנשקך, הרם את ידיך, אם יש אפשרות – נופף בסימן לבן. פעל בהתאם להנחיות צה"ל ואין צורך להביא עימך אוכל ומים – נדאג לכך".

13:09 – דובר צה"ל: זוהו לפני זמן קצר מספר שיגורים משטח לבנון לעבר מרחב הר דב שנפלו בשטח פתוח, כוחות צה"ל מגיבים באש לעבר מקורות הירי.
12:25 – שוטרי תחנת ראשל"צ וחבלני משטרה של מחוז מרכז פועלים כעת על מנת לבודד זירת נפילה וסורקים אחר שרידים ופריטים נוספים לשם הסרת סיכון נוסף לציבור, בשלב זה לא ידוע על נפגעים ולא ידוע על נזק.
12:10 – מד"א: בהמשך לאזעקות בדקות האחרונות: צוותי מד"א יצאו לסרוק זירות בהן דווח על נפילות. עדכון בהמשך במידת הצורך.
12:03 – אזעקות גם בשפלה.
12:01 – אזעקות גם בגוש דן, כולל תל אביב.
12:00 – ירי לשרון: אזעקות בהוד השרון, כפר סבא, רעננה, הרצליה ויישובים נוספים.
11:55 – במהלך הלחימה הקרקעית בעזה, יצאו מחבלי חמאס ממנהרה וניסו לתקוף את לוחמי צה"ל – שהצליחו לחסל כעשרים מחבלים.
11:45 – נשיא המדינה יצחק הרצוג ייפגש היום בשעה 16:00 עם נציגי משפחות החטופים והנעדרים בבית הנשיא בירושלים.
11:20 – אונר"א: אלפי עזתים פרצו למחסני סיוע ולמרכזי הפצה וגנבו קמח וציוד.
11:15 – הפלסטינים מפרסמים תיעוד של אזור בית החולים אלקודס שבצפון רצועת עזה, במקיבל להודעת הסהר האדום הפלסטיני הטוען: "קיבלנו הוראה לפנות את בית החולים מיד".
10:59 – צבע אדום בעוטף עזה.
10:35 – חמאס טוען כי יש יותר מעשרת אלפים הרוגים ונעדרים ברחבי הרצועה מאז החלה המלחמה.
10:31 – צבע אדום בעוטף עזה.
10:30 – כוחות הביטחון הרסו הלילה את בית המחבל שביצע את פיגוע הירי בצומת חמרה בו נרצחו לאה (לוסי), מאיה ורינה די הי"ד; נעצרו הלילה 23 מבוקשים והוחרמו אמצעי לחימה רבים ברחבי יהודה ושומרון וחטיבת הבקעה והעמקים
צילום: דובר צה"ל
10:25 – עקב אירוע בטחוני, תושבי משגב עם מתבקשים להכנס למרחבים המוגנים. הצירים ברכס רמים ואל הרכס סגורים לתנועה.
10:15 – הגרי: "הודענו ל-230 משפחות חטופים. עושים הכל להשיב את החטופים הביתה, זה מאמץ עליון. החיילים נלחמים בשדה הקרב גם למען מטרה זו".
10:14 – צבע אדום בעוטף עזה.
10:13 – דובר צה"ל, תת-אלוף דניאל הגרי, בהצהרה לתקשורת: "אנחנו מרחיבים בהדרגה את הפעילות הקרקעית ברצועת עזה. הפעילות מורכבת וכוללת סיכונים – נעשה כל שביכולתנו, מהאוויר, מהים והיבשה, על מנת להבטיח את ביטחון כוחותינו".
10:06 – המטח מרצועת עזה: שוב אזעקות בעוטף.
10:04 – צבע אדום בעוטף עזה.
10:02 – אזעקות נוספות בעוטף עזה.
10:00 – משרד הביטחון והתאחדות התעשיינים סיכמו על הקדמת תשלומים לספקים במאות מיליוני ש"ח. מנכ"ל משרד הביטחון הנחה להפנות מקסימום רכש לתעשיות ישראליות.
במקביל למבצע הרכש ובניין הכח, שנמשך ברצף ובהיקפים נרחבים מפרוץ המלחמה, משרד הביטחון פועל לסייע לספקיו. בסיכום בין נשיא התאחדות התעשיינים ויו״ר נשיאות המעסיקים והעסקים, ד״ר רון תומר, לחשב משרד הביטחון, רו"ח דקל כהן, תשלומים במאות מיליוני ש"ח לאלפי ספקים קטנים ובינוניים יוקדמו וישולמו באופן מיידי, תוך צמצום משמעותי של ימי האשראי. הקדמת התשלומים היא בהתאם למדיניות החשב הכללי באוצר ובהתאמה לפעילות הכספית המוגברת במשרד הביטחון.
בנוסף, מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אייל זמיר, הנחה את גופי הרכש במשרד לתת עדיפות לרכש כחול לבן ולהפנות מקסימום תקציבים לתעשיות ישראליות. זאת לצד הרכש הנרחב שמבוצע בארה"ב בכספי הסיוע האמריקני.
09:59 – אחרי שעות בודדות של שקט: אזעקת צבע אדום בעוטף עזה.
09:30 – השר בצלאל סמוטריץ': "לא מחלישים את מפקדי צה"ל. לא מחלישים את ראש הממשלה. לא מחלישים את הציבור. מגלים אחריות, עין טובה, מוותרים, מגבים ומחזקים אחד את השני, גם כשטועים. רק יחד בעזרת השם ננצח".
09:10 – מקורבי נתניהו מגיבים: "במהלך הלילה, לאחר מסיבת העיתונאים, חזרו ועלו ההאשמות החמורות לפיהן ראש הממשלה קיבל התרעות ספציפיות למלחמה, דבר שלא היה. על כך הגיב ראש הממשלה. ראש הממשלה ממוקד בהובלת המערכה ונותן אמון מלא בצה"ל וגורמי הביטחון וביכולתם להשיג את מטרות המלחמה".
08:55 – השר בני גנץ: "הבוקר הזה במיוחד אני מבקש לגבות ולחזק את כל גורמי הביטחון וחיילי צה"ל – כולל הרמטכ״ל, ראש אמ"ן וראש השב"כ. כשאנחנו נמצאים במלחמה, מנהיגות צריכה לגלות אחריות, להחליט לעשות את הדברים הנכונים ולחזק את הכוחות באופן שהם יוכלו לממש את שאנחנו דורשים מהם. כל פעולה או אמירה אחרת – פוגעות ביכולת העמידה של העם ובכוחותיו. ראש הממשלה חייב לחזור בו מאמירתו אמש, ולחדול מהעיסוק בנושא. אמרתי אתמול שמשא כבד רובץ על כתפי ראשי זרועות הביטחון על שהיה ועל שיהיה, הבוקר, אני מבקש להדגיש – כולנו אתכם ומאחוריכם, החברה הישראלית כולה נושאת במשא. אל תביטו למעלה או לאחור – המשיכו במשימתכם. אוהב אתכם, מעריך אתכם ומגבה אתכם".
08:50 – דובר צה"ל מפרסם תיעוד מהתקיפות האוויריות בעזה:
צילום: דובר צה"ל
08:45 – דובר צה"ל מפרסם תיעוד מהרחבת פעילות הכוחות הקרקעיים ברצועת עזה:
צילום: דובר צה"ל
08:40 – במהלך הלילה, קצין צה"ל נפצע באורח קשה כתוצאה מפגיעת פצמ"ר בצפון רצועת עזה. בנוסף, לוחם צה"ל נפצע באורח בינוני במהלך היתקלות עם מחבלים בצפון רצועת עזה. הקצין והלוחם פונו לקבלת טיפול רפואי בבית חולים.
08:35 – צה"ל תקף מעל ל-450 מטרות טרור ביממה האחרונה; כוחות צה"ל ממשיכים בהרחבת הפעילות הקרקעית.
07:40 – הודעת עיריית נהריה: "תושבים יקרים, מקורם של הדי הפיצוצים שנשמעים כעת באזור הם בתגובה של צה״ל לעבר לבנון. שימו לב, בעת שמיעת התרעה, יש להכנס למרחבים מוגנים! בשלב זה אין הנחיות נוספות לתושבים בנהריה".
07:15 – נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ תקף בכנס קואליציית היהודים הרפובליקנים (RCJ) בלאס וגאס את המפגינים הפרו-פלסטינים ותולשי הפוסטרים עם תמונות החטופים ברחבי ארה"ב, כינה אותם "תומכי ג'יהאד" ואמר כי יגרש אותם מהמדינה כשיבחר לנשיאות ב-2025.
07:00 – מועצת הביטחון של האו"ם תתכנס ביום שני על רקע הרחבת הפעילות הקרקעית הישראלית ברצועה עזה. בשבוע שעבר, העצרת הכללית של האו"ם קראה באופן גורף ל"הפוגה הומניטרית מיידית, עמידה וברת-קיימה" בין ישראל לחמאס, ודרשה גישה לא מוגבלת לטובת הכנסת סיוע לרצועה.
06:40 – ראש הממשלה בנימין נתניהו פרסם במהלך הלילה את ההודעה הבאה ברשתות החברתיות: "בניגוד לטענות השקריות: בשום מצב ובשום שלב לא ניתנה התרעה לראש הממשלה נתניהו על כוונות מלחמה מצד החמאס. להיפך, כל גורמי הביטחון, כולל ראש אמ"ן וראש שב"כ, העריכו שהחמאס מורתע ופניו להסדרה. זאת ההערכה שהוגשה פעם אחר פעם לראש הממשלה ולקבינט על ידי כל גורמי הביטחון וקהילת המודיעין, כולל עד פרוץ המלחמה".
06:35 – דובר צה"ל מפרסם אינפוגרפיקה בנושא מחבלי ארגון הטרור חמאס שחוסלו על ידי צה"ל ושב"כ:

06:30 – בדקות האחרונות נשמעו אזקעות צבע אדום בעוטף עזה. במקביל, כוחות צה"ל הרחיבו הלילה את הכניסה הקרקעית לעזה, והחלו להתקדם לעומק הרצועה. זאת, תוך שהם מחזקים את שליטתם על מרחבים בנויים ברצועה.
דניאל הגרי מסר הצהרה בשפה האנגלית לתקשורת הזרה ועדכן על המאמצים לסיוע הומניטרי לתושבי הרצועה, במקביל למלחמה. עוד הוסיף: "צה"ל הזהיר את תושבי עזה במשך יותר משבועיים, באמצעות כמה דרכי תקשורת, כי עליהם להתרחק ממאחזים השייכים לחמאס. היום, אנחנו מגבירים את הדחיפות של אזהרה זו: אזרחים בצפון עזה ובעיר עזה צריכים לנוע דרומה באופן זמני למקום בטוח יותר, שם יוכלו לקבל מים, אוכל ותרופות".
במקביל, ברצועת עזה דיווחו כי מלבד ההתקדמות הקרקעית של צה"ל, גם מהאוויר מוסיפים לכתוש בעוצמתיות אזורים רבים ברחבי הרצועה. אחרי שעות ארוכות, יש שוב אפשרות גלישה באינטרנט בעזה, והפלסטינים שבו לפרסם תיעודים מהתקיפות:
גם בסוריה דיווחו הלילה על תקיפות של חיל האוויר באזור קונטרה. ולפי מרכז המעקב של האופוזיציה בסוריה, ישראל ביצעה ירי ארטילרי לעבר עמדה צבאית בפרברי קוניטרה.
כוחות הביטחון הרסו במחנה הפליטים עסכר שבשכם את ביתו של המחבל חסין אל קטנאני, פעיל חמאס, שביצע את פיגוע הירי בבקעה שבו נרצחו לאה (לוסי), מאיה ורינה די הי"ד לפני כחצי שנה. מהומות פרצו במקום, ומחבל פלסטיני נהרג.
צה"ל מפרסם תיעוד מההיערכות כוחות צה"ל לכניסה לרצועת עזה:






















"לא מחלישים את מפקדי צה"ל. לא מחלישים את ראש הממשלה. לא מחלישים את הציבור. מגלים אחריות, עין טובה, מוותרים, מגבים ומחזקים אחד את השני, גם כשטועים. רק יחד בעזרת השם ננצח".
ארדוף אויבי ואשיגם ולא אשוב עד כלותם
מוות לאויב ! בעזרת ה' וברחמיו המרובים על עמו ישראל עם הקודש!!
אין ממה לפחד, הקב"ה שומר!!
ה' ישמור על החיילים שלנו ויחזיר אותם הביתה בריאים ושלמים לשלום בעזרת ה'!!!!!!!