מפקד תחנת טבריה, טפסר משנה בוריס אייזנברג
החל משעות הצהריים אמש החלו להשתולל מספר שריפות קוצים וחורש ברחבי הגזרות השונות ברחבי הצפון. לוחמי אש בסיוע כוחות צה"ל, כיתות כוננות, צוותי רט"ג, קק"ל ומשטרה פעלו להשגת שליטה על האש.
עם בוקר חודשה פעילות טייסת הכיבוי של כבאות והצלה והושגה שליטה על האש בכל הגזרות. כלל הצירים שנחסמו על ידי המשטרה בעקבות השריפות נפתחו לתנועת רכבים.
שישה לוחמי מילואים וחמישה אזרחים פונו לבית החולים זיו בצפת לאחר שנפגעו קל משאיפת עשן במהלך כיבוי הדליקות בצפון.
בכבאות והצלה מעדכנים על תמונת מצב (נכון לשעה 6:00 הבוקר) לשריפות בצפון:
עמיעד – במהלך הלילה ולאחר למעלה מ-9 שעות לחימה באש, הגיעו צוותי הכיבוי לשליטה בשריפה שפרצה סמוך לעמיעד. 18 צוותי כיבוי ממחוזות צפון, חוף ומרכז פעלו להשגת שליטה באש לצד כוחות מרט״ג, קק״ל, צה״ל ומשטרת ישראל.
עם אור ראשון הוזנקו 4 מטוסים מטייסת הכיבוי האווירית "אלעד" שסייעו לצוותי הכיבוי להגיע לשליטה באש.
מפקד האירוע, מפקד תחנת טבריה, טפסר משנה בוריס אייזנברג: "הצוותים פעלו במהלך הלילה בעצימות גבוהה ובנחישות רבה במשך שעות ארוכות. פעלנו לבלום את השריפה ב-4 גזרות והגענו לשליטה בכל הגזרות. ניתן להעריך כי השריפה כילתה כ-4,000 דונם".
קריית שמונה וכפר גלעדי – לאורך כל הלילה ביצעו לוחמי האש פעולות כיבוי ובלימה לשריפה ממש על קו הבתים בקריית שמונה ובכפר גלעדי. יחד עם צוותי הכוננות של כפר גלעדי עצרו הכוחות את האש ומנעו את התפשטות השריפה אל תוך הבתים.
קרן נפתלי – גם בשעה זו פועלים 4 צוותי כיבוי בשריפה שפרצה אתמול בשעות הצהריים בכדי להשתלט על השריפה.
לוחמי האש ממחוז צפון נאבקים בשריפות ברחבי המחוז קרוב ל-20 שעות ובתנאי מזג אוויר קיצוניים תוך חתירה למגע להציל חיים ולמנוע פגיעה ברכוש.
מלשכת ראש הממשלה נמסר כי "ראש הממשלה קיים הערכת מצב עם ראשי זרועות הביטחון לגבי ההתפתחויות בצפון הארץ. ראש ממשלה קיבל תמונת מצב מהרשות הארצית לכבאות והצלה על הפעילות לכיבוי השריפות".




















