צילום: שימוש לפי סעיף 27 א
בצפון נרשם זעם רב היום (רביעי) אחרי המטח הכבד ששיגר ארגון הטרור חיזבאללה במפתיע, כמעט ללא התרעה מוקדמת. דובר צה"ל עדכען כי שוגרו מלבנון כ-65 רקטות. כמה מהן התפוצצו בתוך קריית שמונה. בית עלה באש בעיר לאחר שספג פגיעה ישירה ושריפות פרצו בשטחים פתוחים בתל חי, דישון וסמוך לבית הלל.
תמיר, תושב השכונה בק"ש שאחד הבתים בה נפגע מפגיעת רקטה זעם: "השכונה שלנו כל הזמן חוטפת, זאת לא פעם ראשונה. אני לא עזבתי את העיר וגר באותה שכונה. למזלי יצאתי מק"ש כדי להיות קצת עם המשפחה שלי בתל אביב. דווקא היו כמה ימים שקטים באופן יחסי, אבל לא הייתה לי אשליה שככה זה יישאר. זה מצב לא נורמלי, שום דבר לא ברור כבר. אני מנסה להיות עם המשפחה עכשיו אבל המחשבות כל הזמן בק"ש. בכל מקרה, בעוד כמה ימים נפרד ואני אחזור לבית שלי בק"ש. מה שכתוב למעלה יקרה".
אליעזר פרץ מק"ש שביתו נפגע אמר ל'וואלה': "אני נמצא היום בצפת, יש לי דוכן ממתקים בשוק. התקשרו אלי מעיריית ק"ש ואמרו לי שהבית שלי נפגע בפגיעה ישירה. אני עדיין עובד ולא יכול עכשיו לעזוב ולנסוע לשם, אבל אמרו לי שמדובר בנזק כבד. זה ממש קשה, מדובר בבית חדש מהניילון שאשתי ואני השקענו בו המון אנרגיה וכסף. מאז הפינוי אנחנו במלון בטבריה עם הילדות שלנו. זאת מציאות מאוד קשה ואי אפשר להתרגל. אשתי דיברה איתי עכשיו, היא בוכה. ניסיתי להרגיע אותה ואמרתי לה שמדובר בנזק לקירות, לרכוש. העיקר שאנחנו בריאים ושלמים. מה שנהרס אנחנו נשקם. לי זה לא חדש. כשהייתי ילד קטן הבית של הוריי נפגע מקטיושה. גדלתי למציאות הזאת".
יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ הגיב: "עוד יום שבו תושבי הצפון מרגישים על בשרם את הכישלון המוחלט שהביאה עלינו הממשלה הזו. ראש הממשלה, תושבי הצפון לא יחזרו לבתיהם בזכות מצגות וקמפיינים נוצצים, אלא במעשים אמיצים. הגיע הזמן לשים סוף להססנות ולהחליט להשיב אותם הביתה. או בהסדרה, או במלחמה. הגיע הזמן שתניח את המפתחות. אתה לא מסוגל".
דובר צה"ל מסר: "בהמשך להתרעות שהופעלו בשעה האחרונה במרחבים מלכיה, רמות נפתלי, קריית שמונה ובית הלל, זוהו כ-65 שיגורים שחצו משטח לבנון, לוחמי ההגנה האווירית יירטו בהצלחה את חלקם, וחלקם נפלו בשטחים פתוחים, זוהו נפילות במרחב קריית שמונה. כתוצאה מהנפילות התפתחו מספר שריפות, כוחות כיבוי פועלים כעת במקום. צה"ל תוקף כעת מטרות של ארגון הטרור חיזבאללה בדרום לבנון".





















הלב עם הצפון ! גדלתי בצפון ורוב משפחתי פרוסה על הצפון כולו. כואב לראות את הנזקים-לנפש ורכוש. די להססנות ! להכות ולהשמיד את חיזבאללה. אחת ולתמיד !