עימותים אלימים בחלו אתמול לעת ערב בין תומכי חיזבאללה לאנשי הצבא הסורי בגבול לבנון סוריה. הגרסאות חלוקות בין צדי הגבול בנוגע לאירועים שהובילו לפרוץ העימותים. הנתונים הברורים הם כי אתמול נהרגו שלושה אנשי צבא סורי על ידי תומכי חיזבאללה.
צבא סוריה מגיע לאזור הגבול
בעקבות האירוע הוזרמו לאזור כוחות צבא גדולים של צבא סוריה. בעקבות ירי הדדי הגיעו למקום גם כוחות של צבא לבנון. חיזבאללה עצמו מיהר אתמול לפרסם הודעה ובה הוא מתנער ממעורבות באירוע. לדבריו מדובר בעימות פנימי בין חמולות והוא אינו מעורב באירוע בשום אופן.
צבא לבנון משנע תגבורת לעבר הגבול
הבוקר המשיכו חילופי האש בין הצדדים שעברו מהר מאוד מירי בנשק קל לשיגורי רקטות וטילי נ"ט מסוג קורנט. על פי דיווחים ערבים שמונה מאנשי צבא סוריה חוסלו בקרבות לאחר שטיל נ"ט פגע ברכב בו נסעו.
כוחות צבא סוריה בגבול עם לבנון
הערב ממשיכים העימותים האלימים בין הצדדים כאשר צבא לבנון הודיע כבר במהלך היום הי הוא משיב אש לעבר מקורות הירי בגזרה. בהודעה שפרסם צבא לבנון נכתב כי נמשכים המגעים בין הפיקוד הבכיר בלבנון לשלטונות בסוריה בניסיון לשמור על הביטחון בגבול. בינתיים לא נראה שהמגעים נשאו פרי.
נשיא לבנון הוסיף הערב שמן למדורה כאשר אמר כי "מה שקורה בגבול המזרחי ובגבול הצפוני מזרחי לא יכול להימשך ולא נסכים שיימשך. הנחיתי את הצבא הלבנוני להשיב לעבר מקורות האש בסוריה".

מוקדם יותר היום התקיים בלבנון טקס מינוי רמטכ"ל חדש לצבא. בטקס אמר הרמטכ"ל הנכנס רודולף הייקל, כי המטרה החשובה ביותר כעת שמוטלת על הצבא היא ההתמודדות עם האיום של "האויב הציוני". בהמשך דבריו דיבר על חשיבות יישום החלטה 1701 של האו"ם הקובעת כי אסור לחיזבאללה להיות עם כוחות חמושים בדרום לבנון.
נציין כי בין חיזבאללה לצבא סוריה החדש יש איבה ארוכת שנים עוד מימי המשטר הקודם בסוריה. חיזבאללה סייע לאורך השנים לצבאו של אסד לטבוח בסורים בכמויות עצומות. כעת עם חילופי המשטר בסוריה חיזבאללה מוגדר ארגון טרור רצחני בפי הסורים המזוהים עם המשטר החדש של אל-ג'ולאני.





















מאחל הצלחה גדולה לשני הצדדים בשם אלה אכבר…
אתה מתכוון ששניהם לא ינצחו
"וסכסכתי מצרים במצרים ונלחמו איש באחיו ואיש ברעהו עיר בעיר ממלכה בממלכה"
וואו מדהים גם אני מצטרף לאחל לכם הצלחה ענקית תכתשו אחד את השני עד הסוף ללא וויתורים. בהצלחה