רכבו של חבר הכנסת יואב בן צור מסיעת ש"ס הותקף באלימות ופראות על ידי חבורת קיצונים בעלי חזות חרדית, שטענו כי הם מוחים כנגד קידום חוק הגיוס.
מדובר באירוע חמור ביותר בו אספסוף חסר מעצורים מסתער על נבחר ציבור מסור, שדואג ועשה רבות למען עם ישראל כולו ובפרט למען ציבור בני התורה ועולם הישיבות.
המתפרעים זרקו על רכבו של חבר הכנסת אשפה, חסמו את דרכו, שברו חלקים ברכב וגידפו את חבר הכנסת. דוברו של חבר הכנסת אמר: זו לא הייתה מחאה, זה היה לינץ'.
כוח משטרה שהוזעק למקום חילץ את חבר הכנסת בשלום לאחר דקות ארוכות של מתקפה משולחת רסן, שאין בינה ובין תורה ויראת שמיים ולא כלום.
תנועת ש״ס יצאה בהודעת גינוי חריפה: "תנועת ש"ס מגנה בתוקף את התקיפה החמורה על רכבו של ח"כ יואב בן צור שבוצעה הערב בירושלים בידי קומץ פורעים. מעשי אלימות מסוג זה הגורמים לחילול השם – אינם דרכה של תורה, ואינם מייצגים שום ציבור ירא שמיים".
מדוברות המשטרה נמסר: "בשעה האחרונה, התקבל דיווח במשטרה אודות נסיון תקיפת נבחר ציבור בשכונה במרכז ירושלים על ידי מתפרעים שארבו לו בסמוך למקום, גרמו נזק לרכבו והשליכו לעברו שקיות זבל.
שוטרי תחנת לב הבירה במחוז ירושלים יחד עם לוחמי מג"ב ירושלים, הגיעו למקום ופעלו לחילוץ נבחר הציבור. כתוצאה מהמקרה, אין נפגעים ונגרם נזק קל לרכבו של נבחר הציבור.
כוחות המשטרה ולוחמי מג"ב שפעלו במקום, הדפו את המתפרעים וממשיכים בפעולות סריקה ואיתור אחר החשודים במעשה, לצד איסוף ממצאים ובירור נסיבות האירוע.
יו"ר ועדת חוץ וביטחון, חבר הכנסת בועז ביסמוט הגיב לאירוע: "מה שאירע הערב נגד ח"כ יואב בן צור הוא חציית גבול חמורה וניסיון בוטה להטיל אימה על נבחרי ציבור. סוגיות רגישות כמו הגיוס יידונו במקום הראוי לכך, בשיח רציני, בשיקול דעת ובהכרעות דמוקרטיות. לא ברחוב ולא תחת איומים של קיצוניים!"
גם יאיר לפיד ואביגדור ליברמן גינו את האירועים.
במקביל, התנהלה הפרת סדר מול ביתו של חבר הכנסת יעקב אשר בבני ברק.
חברת הכנסת, מירי רגב הגיבה: "האלימות שהופנתה הערב כלפי ח״כ יואב בן צור היא חמורה, וראויה לכל גינוי. את הויכוח הקשה על סוגיית הגיוס יש לנהל בכבוד, לא בבריונות והטלת אימה על חברי כנסת. מצפה מגורמי האכיפה לטפל בחומרה בפורעי החוק".





















מזעזע. לאן הגענו.