ברקע הודעת הנשיא טראמפ מהשעות האחרונות על מתן "חמשת ימי חסד" לאיראן לפני פגיעה בתשתיות האנרגיה שלה, צעד שנתפס כניסיון אחרון למצות מסלול דיפלומטי מעמדת כוח צבאית מוחלטת.
חשף הערב ראש הממשלה בנימין נתניהו את עומק התיאום האסטרטגי בין ירושלים לוושינגטון. בהצהרה מיוחדת, תיאר נתניהו חלון הזדמנויות מדיני שנפתח בעקבות הישגי צה"ל וכוחות ארה"ב, המכוון להסדר רחב שיבטיח את יעדי המלחמה.
"מוקדם יותר היום שוחחתי עם ידידנו הנשיא טראמפ", פתח נתניהו את דבריו. "הנשיא טראמפ מאמין שיש סיכוי למנף את ההישגים הכבירים שהשגנו עם צבא ארה"ב, כדי לממש את יעדי המלחמה בהסכם — הסכם שישמור על האינטרסים החיוניים שלנו".
לצד המגעים המדיניים, נתניהו שלח מסר חריף לטהרן והודה בחיסול מדענים: "אנחנו כותשים את תוכנית הטילים ותוכנית הגרעין. רק לפני ימים אחדים חיסלנו עוד שני מדעני גרעין — והיד עוד נטויה". הצהרה זו מצטרפת לדיווחים על תקיפה מדויקת שבוצעה היום בלב טהרן נגד מפקדת הביטחון המרכזית של משמרות המהפכה.
גם בזירת דרום לבנון, הלחץ הצבאי אינו פוסק. נתניהו הדגיש את המשך הכתישה של חיזבאללה, במקביל לדיווחים על הצלחות לוחמי גבעתי ששבו היום מחבלי "כוח רדואן" והשמידו תשתיות טרור במרחב. חקירת השבויים הוכיחה כי חיזבאללה ממשיך להזרים כוחות לדרום בניגוד להצהרות צבא לבנון, דבר שמחזק את דרישת ישראל לחופש פעולה מבצעי מלא בכל הסכם עתידי.
"אנחנו נשמור על האינטרסים החיוניים שלנו בכל מצב", סיכם ראש הממשלה, כשהוא מבהיר כי ישראל לא תתפשר על ביטחונה גם בתוך תהליכי המשא ומתן.
במערכת המדינית מעריכים כי מדובר בניסיון אמריקני-ישראלי מתואם לכפות על טהרן ויתורים מרחיקי לכת בתחומי הגרעין והטילים, תוך שימוש באיום צבאי אמין ומידי.
צפו בהצהרת ראש הממשלה




















