בימים האחרונים לקוח יקר שלי, שאל אותי את השאלה הבאה: את רוב הסחורה לעסק שלי, אני קונה מחברה גדולה ומוכרת, בעקבות גל ההתייקרות במשק, החברה העלתה מחירים ומאחר ואיני יכול לגלגל את מלוא העליה ללקוחות, נגרם לי צמצום רווח באופן משמעותי.
קבעתי פגישה עם החברה שמספקת את הסחורה בכדי לדון איתם ולהגיע למחיר שגם אוכל להרוויח,.
טרם הפגישה אני רוצה להתייעץ בכדי להגיע מוכן עם הצעה מעשית, ע"כ.
עניתי לו שאתגר עיקרי שיש לכל בעל עסק, שכולם ירוויחו – המוכר, הספק, הלקוח.
אם אחד מהנזכרים לא ירוויח, העסקה לא תתקיים כלל!
ולכן ברור שהתעלמות מאחד הצדדים זה לא דבר חכם, מצד שני צריך להמציא פתרון, ופתרון דרוש יצירתיות והמצאה, פתרון לא מגיע וקורה לבד,.
נכון לזמן כתיבת השורות לא מצאתי פתרון לאותו בעל עסק, אך ההתלבטות שלו הביאה אותי לחידוד הנקודה הזאת שבעל עסק צריך להיות גם ממציא גם מאלתר וגם יצירתי, והנתון הזה לא תמיד ידוע לבעל עסק ולכן מגיעים לא מעט פעמים למצבי בריחה והתעלמות מהתרחשות קריטית, דבר שמוביל בסוף לקריסה.
ברגע שיש מודעות לצורך בהמצאה וביצירתיות, כבר נמצאים בשלבי הפתרון כמאמר הפתגם 'ידיעת הבעיה חצי פתרון'.
כהמשך לכך קראתי רעיון יפה שכתב הרב יוסף ברנדויין שיחי' וכך דבריו 'בתלמוד בבלי מסכת פסחים דף נ"ד עמוד א' הגמרא מספרת, שבמוצאי שבת נתן בורא עולם דעה וחכמה לאדם הראשון, ואז הצליח על ידי שפשוף של שני אבנים להוציא אש.
ולכן תיקנו חכמים לברך במוצאי שבת על האש ברכת 'בורא מאורי האש'. ברכה זו אינה על ההנאה מהאש, כשאר ברכות הנהנין, אלא על עצם המצאת האש, נראה שהמצאת האש על ידי אדם הראשון פחות מיומיים אחר בריאתו, הייתה ההמצאה הראשונה, ועל המצאה זו אנחנו מברכים במוצאי שבת 'בורא מאורי האש' – יתכן שאגב כך אנו גם מודים לבורא עולם על כל ההמצאות שבאו בהמשך, החידושים הטכנולוגיים טובים אבל הם המשך להמצאת האש.
אש יכולה להאיר בחושך, לחמם בקור, ולהביא אין ספור תועלות נוספות,
יחד עם זה האש נשארה אש.
כאשר היא איננה בהשגחה ובמקום הנכון היא עלולה לסכן אותנו, עלינו להשתמש בה בצורה המועילה בלבד', ע"כ.
וכך חשוב גם לזכור, המצאה או רעיון יצירתי זה דבר טוב.
אך חובה להשתמש בכל כלי במינון הראוי והנכון, רק כך נוכל בס"ד להתקדם.
בשביל לדעת איך להשתמש נכון, מומלץ לגשת ליועץ מקצועי ומוסמך המבין בתחום הספציפי של הרעיון.
בברכת הצלחה מרובה ושבת שלום,
צבי סילבר.
על העריכה:
נָתַלֶ'ע הולצמן.




















