'עושים שמח'

מרבין בשמחה: מסע לילי עם המתנדבים שעושים פורים במחלקות כל השנה • צפו

לא רק בפורים - הכירו את המתנדבים שנמצאים כל השנה במחלקות האשפוז, שמחלקים אוכל ושתייה, ובעיקר 'עושים שמח' לאנשים • ראיון מתוך בית החולים, עם עגלות מזון וסעודות שבת ייחודיות • "כשאתה מתחיל להתנדב אי אפשר להפסיק"

כתבות נוספות בנושא:

play-rounded-fill

"הגעתי להתנדב פעם אחת, ומאז אני פה כל ערב", מספר בני וורשנר, רכז הפעילים של ארגון החסד "עושים שמח". את הראיון הזה עשיתי דווקא מכיוון אחר, לא הכי 'פורימי'. היום כולנו בשמחה, משלוחי מנות וקריאת מגילה, סעודות ו'עד דלא ידע', אבל יש כאלו שדואגים לשמח גם את החולים, אלו שלא הכי יכולים לשמוח בזמן שהם מאושפזים בבית חולים.

את בני פגשתי בתחילת השבוע בבית החולים 'שערי צדק' בירושלים. מסתבר שלארגון יש חדר מאובזר היטב בבית החולים – חדר שהוא החלום של כל מאושפז בשערי צדק. מכל הצדדים ישנם ערימות של חטיפים, מזונות ושתייה. שלוש שנים, כל יום, יוצאים פעילי הארגון עם עגלות מפוצצות בכל טוב ומתפזרים במחלקות השונות בבית החולים. "אפשר לספור על יד אחת את כמות הפעמים שפספסנו חלוקה", מספר בני, "ביום שירד שלג נשארתי כל הלילה בביה"ח".

play-rounded-fill

מהטבע בית חולים זה מקום שהכול מתערבב – אנשים כואבים ומשפחות צוהלות, צרות ושמחות. את הראיון הלא שגרתי הזה עשינו ב-11 בלילה, שעה כזאת שרואים בעיקר אנשים עייפים, אין להם כוח, רוצים רק הביתה. לא למתנדבים, להם כאילו אין שעון, לא רואים את השעה שמתאחרת לאיטה. בחדר צדדי מאחורי דלת כזאת של בית חולים מגלים ערימות של ממתקים וחטיפים, שתייה חמה לצד בקבוקי שתייה קפואים. יש מכונות קפה, ברד, פנקייקים ופופקורן. הכול מהכול – העיקר לדאוג לחולים.

מתנדב נכנס לחדר עם עגלה של מאפים. "מאיפה" אני שואל? "מ'נחמה'", הוא עונה. מסתבר שכל ערב הם אוספים מהמאפייה בבית החולים שמעבירה להם כל מה שנשאר. מסדרים את המאפים בעגלה ממותגת של "עושים שמח", ויוצאים לדרך. מתחילים את הסיבוב במיון ילדים, במעלית עוצרים אותנו משפחה ממוצא ערבי. לוקחים רוגעלך ונהנים. בדברים האלו אין הבדלים. מעניין אותי לשמוע מבני על סיפור מיוחד שהיה לו במהלך ההתנדבות. "אני יגיד לך משהו שקרה בשבוע שעבר, ישנה ילדה שמאושפזת תקופה ולא יוצאת מהביה"ח, שרצתה ג'אדגט יקר. מישהו הביא לנו 6,000 ש"ח, קנינו לה והיא הייתה בעננים", הוא מספר.

play-rounded-fill

ממשיכים בסיבוב שלנו, עם שתי עגלות מלאות במאפים. נכנסים לתוך מחלקת ילדים והמראות קשים. אחת האחיות ניגשת, לוקחת בורקס וממשיכה הלאה מבלי לעצור. "אין זמן", ממלמלים כאן. "בסיום משמרת אנחנו הולכים לעמדת הרופאים ושמים להם את מה שנשאר. זה מחייה אותם כי לפעמים שוכחים שהצוות הרפואי עובד מאוד קשה. שמים להם מדבקות 'משמרת נעימה' והם מאושרים", אומר בני. הוא מגלה את מה הרופאים הכי אהובים: שוקולדים..

מי שסוחב את העגלה ומציע עם חיוך ענק לחולים מאפה, הוא צבי. מתנדב בארגון כבר לפחות שנה, שמדי פעם גם מביא חברים שיעזרו לו בהתנדבות. בתוך המחלקה עובר אחראי האבטחה ליד צבי, שמציע לו מאפה אבל הוא מתנגד. צבי מתעקש: "לפחות תראה חיוך, איפה הוא?". "אתה לא רואה אותו אבל הוא מאחורי המסכה", עונה איש הצוות. ככה זה, אי אפשר שלא לראות את צבי ולחייך. זה הזמן לציין שבבית החולים חובת המסכה היא לא צחוק, ומקפידים עליה כאן ביותר.

play-rounded-fill

בדרך למחלקת מיון גברים העגלה עוצרת, אנשים מתנפלים. "אתה מלאכים, תודה רבה לכם. תזכו למצוות". כל אחד שעובר – צבי מתעקש איפה החיוכים?? אחרי רבע שעה בני רץ למלא מחדש את העגלה, זה כבר נגמר. מגיעים למחלקת המיון הכללית, מקום עצוב. השעה מאוחרת – אבל המחלקה מפוצצת. יש כאן עשרות אנשים, חולים במיטות במסדרון שלא מצאו להם חדר וקרובי משפחה עם פנים עצובות ועייפות. אני הגעתי למחלקה שלושה ימים לפני פורים אבל אווירת החג המתקרב בכלל לא מורגשת כאן.

הסיבוב בתוך המיון הוא הארוך ביותר. אחד המאושפזים סירב בנימוס להצעה של צבי, אבל נראה שהיה לו חשוב לספר משהו. "אני פה מהבוקר, נמצא במיון שעות על גבי שעות – ועברו פה כבר הרבה עגלות של חלוקות מזון ושתייה", סיפר המאושפז. באמצע המחלקה תלוי השלט שאולי אומר הכול על הסיטואציה. מצד אחד עצב וכאב, ומצד שני את השמחה שמביאים איתם המתנדבים בפנים. "משכנס אדר מרבין בשמחה", כותב השלט, רק שלמתנדבים לא צריך את חודש אדר. זה משהו שהם עושים ממילא במשך השנה.


השלט במחלקה: "משנכנס אדר מרבין בשמחה"

בסיום הסיבוב צבי כולו קורן מאושר, "שאלת אותי איך מרגישים בחלוקה, אבל עד שלא תגיע לא תבין, עד שלא תראה איך החולים מאושרים מחתיכת קרואסון". אני מוסיף לו: "חיוך והומור", זה הדבר שהמתנדבים הכי מצטיינים פה, חיוך ענק על הפנים ויכולות להצחיק את האנשים. לפני שהתחלנו את הסיבוב סיפר צבי איך הגיע בכלל להתנדב. הוא עונה לי כמו בני: "הגעתי לפה פעם אחת, ומאז אני מכור לזה. פשוט עושה לי כיף", הוא מספר עם חיוך ענק על הפנים. ביקשתי ממנו להגדיר לי מה הוא עושה פה, "מחייך לאנשים ומצחיק אותם, אי אפשר לבטאות במילים".

סעודות השבת

השעה כבר מאוחרת, אבל בני רוצה להראות לי משהו, את גולת הכותרת בפעילות הארגון – סעודות השבת. "מאז שהתחלנו עם הארוחות שבת", מספר בני, "לא קרה שעשיתי 'סיבוב' ולא עצר אותנו מישהו שמספר בהנאה על הסעודות". האמת היא שלא הייתי צריך את בני, אני רואה לבד. בסיסוב במחלקות, כל כמה דקות מישהו עבר עם עיניים מוארות, שמח, 'אה אתם מהשבת'.

מלבד 'המשרד' של הארגון בתוך הבית חולים, ישנם עוד שני מחסנים של מזון ושתייה. באחד המחסנים נמצא מצרכי המזון לסעודות בשבת. את הסעודות מבצעים מתנדבי 'עושים שמח' בתוך אוהל ענק ששוכן לו בחצר שערי צדק. את האוהל הקים בית החולים עצמו – אבל על התפעול, אריחת השולחנות, בישול האוכל וחלוקתם לאורחים אחראים המתנדבים עצמם. "יש רשימות מיוחדות מי יוכל להיות בשבת", מספר בני.


סירי הצ'ולנט ושולחנות השבת

בתור רכז הפעילים של 'עושים שמח', בני יודע כבר ביום רביעי איזה מתנדב יוכל להיות בשבת בבית החולים, עם רשימות מיוחדות שהוא מכין לכך. "לפני שהתחלנו עם הסעודות בשבת, בקומה שלישית הייתה עמדה בה כל מי שנאלץ להישאר בשבת בבית חולים – קיבל עוף ואורז. היום אנחנו דואגים להכול", הוא מספר. אני מתעניין במספרים, ומסתבר כי בכל שבת ישנם לפחות 250 חולים וקרובי משפחות שמתיישבים באוהל ומשתתפים בסעודות.

"בשבת בלילה יושבים בדרך כלל לכל הסעודה, אבל בשבת בבוקר מגיעים ב'נגלות' מעשר וחצי. המתנדבים מקבלים אותם בכניסה לאוהל, מושיבים אותם. יש רב שנמצא בכל שבת עם רעייתו בבית החולים, שהוא מוביל את כל העניין", מוסיף בני. לכל המתנדבים שנמצאים בשבת בבית החולים ישנם חדרים. ההיערכות לסעודות מתחיל כבר ביום חמישי בלילה, שמים את שני סירי הצו'לנט הענקיים על הגז ושמים את הסלטים במקררים.

בית החולים משתף פעולה עם הארגון, מאפשר לו חופש פעולה כמעט מוחלט. "הם סומכים עלינו, יודעים שהמטרה שלנו זה באמת לעזור ולהקל על החולים, אנחנו לא באים לעשות בלגן", הוא מבהיר. ביום שישי בבוקר מגיע שף מטעם הארגון למטבח של בית החולים ומתחיל לעמול על הכנת המטעמים. מהבוקר ועד ערב שבת יעבדו בכל שבוע המתנדבים, כדי לארגן את הכול שיהיה על הצד הטוב ביותר שיכול להיות. לדברי בני, "קרוב משפחה שרוצה להישאר לצד החולה שמאושפז, יש קופסאות בשביל שיוכל לקחת את האוכל". כאן מסתיים המפגש המיוחד הזה. האמת? התרגשתי.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

7 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

כל הכבוד להם

תקשיבו כול הכבוד להם הלוואי וכל עם ישראל ישמחו ככה וישמחו ככה ושכולם יהיו בריאים פורים שמח!!!!

ועמך כולם צדיקים
כשמסתובבים בתי חולים רואים כמה חסד עם ישראל עושה. אשריכם ישראל! שתהיו תמיד מהנותנים

יוואווווווו אמאלהה איזה צדיקיםם הםםם!!!!!!!!!!!!!
איזה מרגש זה!!!!!!!!!
אשריכם ישראל!!!!!

כמה אנחנו צריכים ללמוד ממכם……

וואו זה כך מרגש כל ההתמסרות הזאת שלכם לאנשים שאתם בחכלל לא מכירים אותם וכל הפולטים למינהם זה באמת עזרה למדינה חש לכם דוגמה אמיתית בלי קונצים ותינוקות

אשירכם!!!
ממש מרגש לראות אותכם ככה משמחים לבבות שבורים!!!!!
תזכו למצוות!!!

כתבות חדשות באתר

אחרי אלפי פגישות ו-336 זוגות מאורסים: 'השדכן' מסדר אתכם גם עם נדוניה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
השביל החדש מחוץ ליישוב וההכנות במתחם ההילולה בעגור | תיעוד בלעדי
אחרי פציעת לוחם: צה"ל תקף כ-10 יעדי חיזבאללה בדרום לבנון
פנייה מחודשת ונרגשת של מרן הגרש"א שטרן: "המשיא יתום ויתומה מבטל גזירות קשות"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
סגירת חשבון: חוסל המחבל שחטף את דניאל פרץ והחזיק בשלושה חטופים שנורו בשוגג
טהרן אבלה: אלפים משתתפים בטקסי הפרידה והלוויה של עלי ח'אמינאי
המחלה התגלתה במהלך חתונת הבן: הרב יעקב בן שלמה ז"ל הותיר שבעה יתומים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אחרי הלינץ' בחסידים: לוחמי דובדבן עצרו שמונה מחבלים במוחמאס
חייל נעצר בחשד לסחר באמל"ח; בביתו נתפסו קלצ'ניקוב ורובה צלפים
טרגדיה בבית וגן: אם לשבעה נפטרה לאחר מחלה קשה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
"לא אכפת לכם שהילדים שלנו מתים"; דרישה מלפיד: חזור בך מההסתה והתנצל מיד!
לוחם מילואים נפצע קשה בהיתקלות עם מחבל חיזבאללה בדרום לבנון

הכתבות המעניינות ביותר

המשטרה ביטלה את האיסור: הילולת הצדיק רבי יצחק גברא זצ"ל תתקיים כמתוכנן
מעבר לדרמות: הבחירה היומיומית להיות "איתך"
בצפת נערכים למחאה וזעקה נגד הפעלת קווי אוטובוס לפני צאת השבת
השליחות שלנו לעשות מה שמגיע לידנו התוצאות מרחיקות לכת • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
השליחות שלנו לעשות מה שמגיע לידנו התוצאות מרחיקות לכת • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
נטילת ידיים לתפילת מנחה וערבית או היוצא מחדר תפילה אחד לאחר • הרב יהודה שטרן
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פרשת פנחס • הגה”צ רבי סיני הלברשטאם • צפו
פרשת פנחס • הגה”צ רבי סיני הלברשטאם • צפו
פרשת פנחס • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
פרשת פנחס • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
השיעור השבועי: פרשת פנחס • הרב נתנאל אביסרור
השיעור השבועי: פרשת פנחס • הרב נתנאל אביסרור
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-07-03 at 14.54
השביל החדש מחוץ ליישוב וההכנות במתחם ההילולה בעגור | תיעוד בלעדי
2c7804a1-9826-4436-9cfe-d981d8d10896
אחרי פציעת לוחם: צה"ל תקף כ-10 יעדי חיזבאללה בדרום לבנון
WhatsApp Image 2026-07-03 at 12.29
המשטרה ביטלה את האיסור: הילולת הצדיק רבי יצחק גברא זצ"ל תתקיים כמתוכנן
IMG-20260703-WA0068
מעבר לדרמות: הבחירה היומיומית להיות "איתך"

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

מסיבת חומש בת''ת ייטב לב - סאטמאר - בני ברק צילום שוקי לרר (3)
וּתְגַדְלֵם בְּתוֹרָתֶךָ • 'חומש סעודה' בת"ת ייטב לב סאטמאר ב"ב
פדיון הבן לנין הרשלצי''ם צילום דוד ארזני
מִבֶּן חֹדֶשׁ תִּפְדֶּה • מעמד פדיון הבן לנין הראשלצי''ם
איריסון של נינת רבי יעקב מאיר שכטער צילום יחיאל רייכמאן (5)
שמחת האירוסין לנינת הגה"צ רבי יעקב מאיר שכטר
ABR55749_2
תיעוד מסכם: עצרת "זעקת התורה" של חסידי ויז'ניץ

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י"ח בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י"ח בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture