צילום: ויקיפדיה

עכשיו זה רשמי: פינלנד הודיעה שתצטרף לנאט"ו – על אף האיומים מרוסיה

רוסיה איימה - אך פינלנד החליטה להגיש בקשה רשמית להצטרפותה לחברות בנאט''ו • לפינלנד ישנו גבול ארוך ומשותף עם רוסיה, אך חברי נאט''ו כבר הודיעו כי יתמכו בה • "אנו רואים כעת אחדות חסרת תקדים בנאט"ו"

כתבות נוספות בנושא:

פינלנד הצהירה היום (ראשון) כי היא רוצה להצטרף לנאט"ו, על רקע אמירה של בכיר בנאט"ו ש"נראה שרוסיה הולכת להפסיד במלחמה באוקראינה". הנשיא סאולי נייניסטו וראש הממשלה סאנה מרין הודיעו כי פינלנד תבקש להצטרף לנאט"ו, במהלך מסיבת עיתונאים משותפת בארמון הנשיאות בהלסינקי. פינלנד חולקת גבול ארוך עם רוסיה, שלא אוהבת את המהלך של שכנתה. "זהו יום היסטורי. עידן חדש מתחיל", אמר נייניסטו.

הפרלמנט הפיני צפוי לאשר את ההחלטה בימים הקרובים. לאחר מכן תוגש בקשה רשמית לחברות למטה נאט"ו בבריסל, ככל הנראה בשלב כלשהו בשבוע הבא. ההכרזה הגיעה כאשר דיפלומטים בכירים מ-30 המדינות החברות בנאט"ו נפגשו בברלין כדי לדון במתן תמיכה נוספת לאוקראינה ובמהלכים של פינלנד, שוודיה ואחרות להצטרף לנאט"ו מול איומים מצד רוסיה.

"הפלישה האכזרית (של) רוסיה מאבדת מומנטום", אמרה סגן מזכ"ל נאט"ו, מירצ'ה ג'אואנה, לכתבים הבוקר. "אנחנו יודעים שעם האומץ של העם והצבא האוקראיני, ובעזרתנו, אוקראינה יכולה לנצח במלחמה הזו", הוסיפה. ג'אואנה, שניהלה את הפגישה בזמן שמזכ"ל נאט"ו ינס סטולטנברג מתאושש מנגיף הקורונה, אמרה שתומכי אוקראינה היו "מאוחדים, אנחנו חזקים, ימשיכו לעזור לאוקראינה בניצחון במלחמה הזו".

שוודיה גם כן כבר נקטה צעדים לקראת הצטרפות לברית, בעוד שההצעה של גאורגיה נידונה שוב למרות אזהרות קשות מצד מוסקבה לגבי ההשלכות אם שכנתה תהפוך לחלק מנאט"ו. "פינלנד ושוודיה הן כבר השותפות הקרובות ביותר של נאט"ו", אמרה גיאואנה, והוסיפה כי היא מצפה מבעלי הברית הצבאית באירופה לראות בחיוב את הבקשות שלהם.

נורבגיה, שכבר חברה בנאט"ו, אמרה שהיא מברכת מאוד על החלטתה של פינלנד לבקש להצטרף. שר החוץ הנורבגי, אניקן הויטפלדט, תיאר את המהלך של הלסינקי כ"נקודת מפנה" למדיניות ההגנה והביטחון של האזור הנורדי באירופה. "חברות פינית בנאט"ו תהיה טובה לפינלנד, טובה לאזור הנורדי וטובה לנאט"ו. לפינלנד יש את התמיכה המלאה של נורבגיה", אמר הויטפלדט.

הויטפלדט אמר כי ממשלת נורבגיה תאפשר "הסכמה מהירה לאשרור על ידי הפרלמנט הנורווגי" להצטרפות פינלנד לנאט"ו. "אנו רואים כעת אחדות חסרת תקדים בנאט"ו. עם החברות הפינית, נחזק עוד יותר את האגף הנורדי של הברית הצבאית", אמר הויטפלדט. שרת החוץ הגרמנית, אנאלנה בארבוק, אמרה שמדינתה ואחרות הבהירו במהלך פגישה בסוף השבוע הנוכחי שהם יהיו מוכנים להאיץ את תהליך אשרור החברות עבור פינלנד ושוודיה.

"אם שתי המדינות הללו יחליטו להצטרף, הן יכולות להצטרף מהר מאוד", אמרה. שר החוץ של דנמרק דחה את החשש לפיה התנגדויות של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין עלולות למנוע מהברית להכניס חברים חדשים. "לכל מדינה ומדינה אירופית יש זכות בסיסית לבחור את הסדר הביטחון שלה", אמר השר ג'פה קופוד לכתבים. "אנחנו רואים עכשיו עולם שבו האויב של הדמוקרטיה מספר אחת הוא פוטין והחשיבה שהוא מייצג", הוסיף.

לדברי שר החוץ של דנמרק, נאט"ו תעמוד גם לצד מדינות אחרות כמו גאורגיה, שלדבריו "מאוימת" על ידי רוסיה. בשולי הפגישה, מזכיר המדינה האמריקני אנטוני בלינקן נפגש מוקדם יותר הבוקר עם עמיתו האוקראיני דמיטרו קולבה כדי לדון בהשפעת המלחמה וכיצד להביא את התבואה של אוקראינה לשווקים הבינלאומיים. דובר מחלקת המדינה, נד פרייס, מסר כי בלינקן "הדגיש את המחויבות המתמשכת של ארצות הברית לריבונותה ולשלמותה הטריטוריאלית של אוקראינה מול המלחמה הבלתי מעוררת של רוסיה".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
משפט נתניהו: חוקר בתיק 4,000 הודה כי חוקר אחר השמיד חומרים
טראמפ מאיים: "הסכם או שנשמיד את התשתיות בשעה". איראן בתגובה: "דבר בכבוד"
מחר! מנהיג יהדות תימן יפקוד את הציון הקדוש בעג'ור
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
סמוטריץ' במתקפה חריפה: "גלי בהרב-מיארה פועלת בניגוד לחוק וצריכה להיחקר"
נשיא לבנון ג'וזף עון: "לא אפגש עם נתניהו" מזהיר מפני תקיפה ישראלית ברכס עלי טאהר
אחרי אלפי פגישות ו-336 זוגות מאורסים: 'השדכן' מסדר אתכם גם עם נדוניה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
גוש הימין: נתניהו דרש מהחרדים התחייבות לגוש בתמורה לחוקים – וסורב
נמנע לינץ' בקלקיליה: כוחות הביטחון חילצו 10 ישראלים שנכנסו לחפש אופנוע גנוב
פתרון הדיור החרדי: החכמים מזהים את ההזדמנות במערב קריית גת
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פנייה חריגה מימין: מילואימניקים בליכוד דורשים לקדם את הארכת שירות החובה
ח"כ פרוש בדיון על פיצול תפקיד היועמ"שית: "היא קורסת מעומס, חייבים להקל עליה"

הכתבות המעניינות ביותר

צה"ל חיסל בצפון רצועת עזה מפקד בחמאס שאימן את הנוח'בה לקראת הטבח
באופן רשמי: השב"כ ייכנס למלחמה בפשיעה הערבית בתקציב ענק
אושר בקריאה ראשונה: חוק ועדת החקירה הלאומית לטבח שמחת תורה
מהחזון לביצוע: יו"ר יהדות התורה חה"כ הרב יצחק גולדקנופף סייר במערב קריית גת שקידם כשר השיכון - "בתוך 28 חודשים ייכנסו לכאן המשפחות הראשונות"
בהתאסף ראשי עם: גדולי ישראל התייצבו לימינו של ראש הישיבה
ביקורת על ההכרה ברצח העם הארמני: פרופ' ענבר מזהיר מ'טעות ילדותית'
הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • הרה"ק רבי שלמה מקרלין זי"ע
הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • הרה"ק רבי שלמה מקרלין זי"ע
רבני יחידת "כח הצלה" של "איחוד הצלה" התכנסו לדון בסוגיות הלכתיות מורכבות העומדות על הפרק
נהג אוטובוס נהרג במהלך החלפת גלגל במועצה אזורית נחל שורק
וואטסאפ

חדש באתר

.
משפט נתניהו: חוקר בתיק 4,000 הודה כי חוקר אחר השמיד חומרים
P20260622JB-0573
טראמפ מאיים: "הסכם או שנשמיד את התשתיות בשעה". איראן בתגובה: "דבר בכבוד"
.
סמוטריץ' במתקפה חריפה: "גלי בהרב-מיארה פועלת בניגוד לחוק וצריכה להיחקר"
HMi475VXIAAj98A2
נשיא לבנון ג'וזף עון: "לא אפגש עם נתניהו" מזהיר מפני תקיפה ישראלית ברכס עלי טאהר

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

ישיבת רשב''י הגרמ''צ ברגמן מגבית (29)
בהתאסף ראשי עם: גדולי ישראל התייצבו לימינו של ראש הישיבה
הילולת האדמו''ר מנאראל ע''י בנו האדמו''ר מנאראל צילום יהודה פרקוביץ (5)
הילולת האדמו"ר מנאראל זצוק"ל • גלריה
רבי-נפתלי
עולם הדיינות לבש חג: עשרות רבנים, דיינים ומו"צים בחנוכת המשכן החדש של בית הדין 'נתיבות חיים' בירושלים
מעמד הצדעה היסטורי לרגל שמונה עשורים של גבורה ושליחות במוסקבה-3-001 (92)
מעמד הצדעה היסטורי לרגל שמונה עשורים של גבורה ושליחות במוסקבה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"א בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"א בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture