בהמשך לאירועים מהימים האחרונים ועל פי הנחית המפכ"ל, אספו באגף החקירות והמודיעין של משטרת ישראל חומרים בדבר האירועים האחרונים בהם תועדו חברי הכנסת אחמד טיבי ועופר כסיף מול שוטרים במחוז ירושלים ומחוז ש"י.
החומרים שנאספו נשלחו ליועצת המשפטית לממשלה בצירוף מכתב מהמשטרה ובו בקשה לאשר את פתיחתה של חקירה בגין תקיפת שוטרים, הכשלת שוטר במילוי תפקידו, איומים, והפרעה לשוטר במילוי תפקידו.
במשטרה מסבירים כי הבקשה שעברה ליועצת המשפטית לממשלה נבחנה קודם בחטיבת החקירות במשטרה שמצאה כי יש מקום לפתוח נגדם בחקירה לאור החומרים שנאספו.
כזכור, ביום חמישי האחרון ח"כ אחמד טיבי תועד כשהוא התפרץ לרגע המעצר של צעיר בהפגנה בירושלים, טיבי משך את הצעיר מהשוטר שרצה לעכב אותו ואיפשר לו לברוח. בסופו של דבר, הצעיר נתפס.
יממה לאחר מכן, בשישי האחרון רגע לפני כניסת שבת, התפרסם תיעוד של ח"כ עופר כסיף בו הוא נראה כי הוא מתקדם לעברו של שוטר ואף פוגע בו עם רכבו, שהשוטר מבקש ממנו לעצור את הרכב, כסיף יצא והכה את אותו השוטר בראשו.




















