אהרן קרון, פלאש 90

הסוקר הבכיר במבט מעמיק מאחורי המספרים: מי ינצח את הבחירות?

האם המפלגות שניצלו במערכת הבחירות הקודמת מהתרסקות יצליחו לחצות גם הפעם את קו אחוז החסימה? בחברת הסקרים ניתחו את מה שקורה מאחורי מספרי הסקרים ומסבירים למי יש סיכוי גבוה יותר לנצח את הבחירות החמישיות • הנתונים

כתבות נוספות בנושא:

חברת הסקרים דיירקט פולס של שלמה פילבר וצוריאל שרון, שהצליחה להוכיח תוצאות בחירות בצורה מיטבית מספר פעמים, מפרסמת בערוץ הטלגרם טור שנכתב על ידי הסוקרים ומנסה לחזות את מה שקורה מאחורי המספרים של כל הסקרים שראינו השבוע.

"בעקבות הסקרים, מיהרו פרשנים רבים לקבוע כי אין טעם בבחירות חמישיות שיניבו את אותם תוצאות של ארבעת הסבבים הקודמים. במבט ראשון, הפרשנות הזו נשמעת נכונה. אולם העמקה במספרים שמאחורי המדגמים, חושפת נתונים שמצביעים על אפשרות של הכרעה לכאן או לכאן, כאשר הדבר תלוי בתהליכים שיעברו על מספר מפלגות".

המפלגה הראשונה שמנותחת, היא מפלגת ימינה: "מפלגתו של רה"מ בנט, שהוביל את המהפך הפוליטי רק לפני שנה, ננטשת ומתכווצת. מהסקר האחרון של דיירקט עולה כי רק 21% (כמנדט וחצי בלבד) מבוחרי ימינה המקורית יצביעו לה שוב (אם בנט ירוץ, מה שכרגע נראה שלא). 51% ממצביעה המקוריים יצביעו לליכוד, עוד 14% לציונות הדתית, ו- 11% לכחול לבן או ליש עתיד. השאר טרם החליטו. מאידך, הצטרפו לימינה תומכים חדשים מיש עתיד וכחול לבן, וכרגע ימינה עוברת בקושי את אחוז החסימה, אם אכן בנט יפרוש, כפי שנרמז בשעות האחרונות, שארית בוחריה של ימינה יתפזרו כנראה בין שני הגושים".

בהמשך בוחנים את סיכויי מפלגת מרצ: "מפלגתו של הורוביץ 'ניצלה' בבחירות האחרונות בזכות קמפיין 'גוועלד' מוצלח מאוד בימים האחרונים של הקמפיין, והתגייסות של כ- 2 מנדטים מיש עתיד שהרחיקו אותה מאיזור הסכנה. אבל היום מרצ נמצאת שוב על גבול אחוז החסימה ולפעמים אף מתחתיו. ניתוח המספרים מראה כי רק 40% מבוחריה יישארו נאמנים לה גם הפעם. השאר, כ- 60% שוקלים להצביע למפלגת העבודה ובעיקר ליש עתיד".

על מפלגת תקווה חדשה כותבים בדיירקט פולס: "מפלגתו של סער מימשה את התקווה של גוש המרכז – שמאל כמי שתחסום ממשלת ימין בראשות נתניהו, והובילה אסטרטגיה שאכן הצליחה. אולם, מהרגע שהמטרה הושגה, נטשו אותה כל מצביעי המרכז – שמאל שתמכו בה, והמפלגה שהחלה עם 20 מנדטים בסקרים, נותרה מאז הבחירות רוב הזמן מתחת לאחוז החסימה, עם כ- 2.5 מנדטים ימניים שנשארו נאמנים לסער. רובם אנשי ליכוד ימניים שיצטרכו בבחירות הקרובות להכריע בדילמה הרעה מבחינתם בכל מקרה: ממשלה בראשות לפיד עם המשותפת, או חזרה לממשלת ימין בראשות נתניהו. הערכה היא כי לפחות מחציתם יעדיפו לחזור לימין בראשות נתניהו, על פני שותפות כמפלגת ימין יחידה והפעם גם ללא ראשות ממשלה עם עופר כסיף, איימן עודה ואחמד טיבי. ההנחה הרווחת היא שגם סיכוייה של תקווה חדשה לשחזר את הצלחתה ולהיכנס לכנסת אינם גבוהים".

רע"מ, המפלגה הערבית הראשונה בקואליציה: "מפלגתו של מנסור עבאס הייתה הזוכה הגדולה של הבחירות האחרונות, כמי שתמרנה את הממשלה, הכתיבה מהלכים וזכתה לתקציבי עתק, אך נקלעה למיצר שעוד קשה להעריך אם תצליח להיחלץ ממנו. המשותפת, החמאס וגם ארגוני הפשיעה בחברה הערבית – שבהם הגיע עבאס להילחם – אתגרו את חברי רע"מ עם סוגיות הר הבית, ההתנחלויות, הנגב ושאר סוגיות ביטחון לאומי, למרות הצהרותיהם כי לא יעסקו בהם. גם הביורוקרטיה שלא מצליחה להשלים את העברות הכספים לשטח עצמו ותהליכי התכנון הארוכים, גרמו לאכזבה קשה של מצביעי עבאס שלא רואים את השינוי. רע"מ תאלץ לספק הרבה הסברים לבוחריה ולהילחם בקמפיין אכזרי של המשותפת נגדה וספק אם תצליח לשחזר את הצלחתה".

לכן אומרים ב'דיירקט פולס' כי "כל אחת ממפלגות הללו שלא תעבור את אחוז החסימה תעניק באופן טכני מנדט או שניים לגוש הימין, שכאמור, לדעת כל הסוקרים נמצא מרחק נגיעה מרוב של 61".

עם זאת הם מבהירים כי "כל הפרשנות הזו מבוססת על ההנחה שאחוזי ההצבעה יישארו כפי שהיו. אולם, אם אחוזי ההצבעה יגדלו, הן בקרב האוכלוסייה הערבית והן בקרב מצביעי הליכוד, הם יעלו את המודד למנדט ויגביהו עוד יותר את אחוז החסימה, מה שיקשה עוד יותר על אותן מפלגות קטנות".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

המשפחה מתחננת: "הרב מנחם ז"ל דאג לכולם, מי ידאג ליתום שהשאיר?"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
צבא בקונספציה: טענות כלפי המתיישבים שלא תיאמו את הסיור
נתניהו כינס ההתייעצות הביטחונית: "נפעל בעוצמה נגד המחבלים ושולחיהם"
מהפכה במגזר: איך למלא משרות דחופות תוך ימים - ובלי להתפשר על האיכות?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
תיעוד מטורף: החיילים מסרבים לירות, המחבל חוטף את הנשק • צפו
עדות מהזירה: "הקיפו אותנו מכל עבר; החיילים לא ירו עד שנחטף הנשק"
היום ההילולא: 'נוסחת הפלא' שהותיר האר"י הקדוש לכל מי שזקוק לישועה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ברוך דיין האמת: בניהו מלט הי"ד הוא הנרצח בפיגוע הירי הקשה בשומרון
הרמטכ"ל הנחה לתגבר כוחות בשומרון; חוסל המחבל שביצע את הפיגוע
מעיין הישועות של האר"י הקדוש נפתח מחדש: התפילה הנדירה של המקובל הירושלמי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נתניהו רוצה אותו דבר, אבל הפוך; מארבע יוצא אחד | גלגל חוזר
טראמפ מאיים להחרים כספים של איראן; שר החוץ עראקצ'י נלחץ והגיב

הכתבות המעניינות ביותר

מעלת וקדושת שבת נחמו • הרב יוסף חיים אוהב ציון
עצרות תפילה וזעקה התקיימו בבתי הכנסת; תיעוד מהיכל ישיבת סלבודקה בראשות גדו"י
במוצאי תשעה באב: מאות אברכים ובחורי ישיבות פתחו את "בין הזמנים"
ברוך דיין האמת: רבה הספרדי של מגדל העמק, הגאון רבי אברהם מנחם זצ"ל
מי כה' אלוקינו בכל קוראינו אליו • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
מי כה' אלוקינו בכל קוראינו אליו • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
אכילה לפני קריאת שמע ותפילת ערבית • הרב יהודה שטרן
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
אזהרה: גל מסרונים מזויפים מתחזה לחברת החשמל ומבטיח החזר כספי
היום השני לחיפושים אחר יובל בן ה-4: מאות ממשיכים לסרוק את החוף
וואטסאפ

חדש באתר

Gemini_Generated_Image_rhmskprhmskprhms
מעלת וקדושת שבת נחמו • הרב יוסף חיים אוהב ציון
WhatsApp Image 2026-07-24 at 14.25
עצרות תפילה וזעקה התקיימו בבתי הכנסת; תיעוד מהיכל ישיבת סלבודקה בראשות גדו"י
WhatsApp Image 2026-07-24 at 10.37
במוצאי תשעה באב: מאות אברכים ובחורי ישיבות פתחו את "בין הזמנים"
909a665b-2de8-4bee-9e48-407d15d45881 (1)
צבא בקונספציה: טענות כלפי המתיישבים שלא תיאמו את הסיור

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

WhatsApp Image 2026-07-24 at 09.39
אלפי חסידי גור חגגו את שחרורו של תלמיד הישיבה מהכלא הצבאי | תיעוד מסכם
גאב''ד מאקאווא שליט''א
בְּלֵיל זֶה יִבְכָּיוּן • אדמורי"ם ורבנים מתאבלים על חורבן הבית
IMG-20260723-WA0035
"בְּנֵי צִיּוֹן הַיְקָרִים הַמְסֻלָּאִים בַּפָּז": תשעה באב בהיכל ישיבת "מאור התורה"
.
עשרות אלפים הגיעו לכותל; העדשה תיעדה גם מספר פוליטיקאים

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture