חבר הכנסת אוריאל בוסו מש"ס מצהיר הבוקר (ראשון) בראיון לרדיו קול ברמה כי מפלגתו לא תוכל לשתף פעולה עתידי עם מפלגה שתיקח לשורותיה את סגן השר לשירותי דת מתן כהנא.
בוסו טען כי "מבחינתנו מתן כהנא וגלעד קריב באותו קו בנושא היהדות. הוא הוכיח את זה בשנה האחרונה שפגע בכל קודשי היהדות. מפלגה שתיקח אותו לשורותיה תהיה לה בעיה איתנו בדיוק כמו עם גלעד קריב".
רק במוצ"ש טען כהנא כי "בשבוע שעבר נשמעו אמירות מהן משתמע שהמפלגות החרדיות לא ישתפו פעולה עם כל מפלגה בה אהיה חבר. הקריאות האלה הגיעו, לא במקרה, מקרב גורמים עלומים בשורות הליכוד".
"אילו היה באמת מדובר בי לא הייתי מגיב כלל ועיקר. הציבוריות שלי אינה עוסקת בי בשום צורה. יש כאן משהו מהותי שמעורר מחשבה. מכל חברי הכנסת דווקא אני זה האיש שאיתו הם לא מוכנים לדבר?".
כהנא טען כי "זה לא אני, מתן כהנא, שמפחיד אותם. זו הדרך שאני מייצג. הקהילה והציבור אליו אני משתייך ושאותו ביקשו לבטל ולהדיר במשך כל כך הרבה שנים. דרכה של הציונות הדתית".





















גם לפיד הבין בדרך הקשה שלא שווה להתגרות בחרדים,
אחרי שהנדל וכהנה ייענשו, וישלמו מחיר על התנהגותם, יש סיכוי בעוד כמה שנים שוב לשתף איתם פעולה,
אבל כרגע צריך להחרים אותם (פוליטית)
כהנה אומר זה לא אני, זה הדרך שאני מייצג,
במילים אחרות הוא אומר כל המיזרוחניקים
מסוכנים כמוני…..
בא נראה מה יש לסמוטריץ ולבן גביר לומר ע"ז,
לא מצליח להבין, איך כהנה שרבני הציונות הדתית היו נגד מלחמותיו ברבנות וכדו' ממשיך לטעון שהוא מייצג את דרכם…..