הערב (שלישי) התקיימה בעזה מחאה מול רצועת חוף הים הצפונית בעזה בדרישה לממש את "הזכות לנצל את משאבי הטבע והגז בים". המפגינים הניפו שלטים שבהם נכתב "עד מתי תישאר רצועת עזה בחושך"? ו-"איפה העולם? הגיע הזמן לשקם את עזה".
כמה סירות וכלי שיט ערכו מפגן סמלי בים ושטו בקרבת החוף במסגרת "שיירת החופש" שעליה הוכרז במסגרת מה שכונה "נתיב ימי", במחאה על המצור המוטל על הרצועה. נטען כי רחפן חג מעל קו החוף במהלך פעילויות המחאה.
איש חמאס, סוהיל אלהנדי אמר כי "העוני והסבל האנושי של תושבי רצועת עזה חשופים לעיני כל העולם. לעשרות אלפי משפחות אין הכנסה או מקור פרנסה המאפשרים להן לחיות בכבוד. האויב מונע מעזה את משאבי הטבע שלה, וגם את זכותה לנתיב ימי שיחבר בינה לבין העולם".
אלהנדי טען כי "האדמה אדמתנו, הים הוא שלנו, ועל האויב לקרוא טוב את המסרים שלנו. ההתנגדות תגן על עמה בכל הזירות", הוא ציין וקרא לקהילה הבינלאומית "למלא את תפקידה כדי לעצור את הכיבוש מערעור היציבות באזור", והזהיר כי "שתיקת העולם על מה שעושה ישראל בירושלים, אלאקסא, והגדה, לצד המצור על עזה ושלילת זכויות תושביה לנצל את הגז ולהשתמש בנתיב ימי – יובילו לפיצוץ באזור". בנוסף, הוא האשים את ישראל ב"גניבת הגז" ואמר כי "ההתנגדות תדע להגן על הגז מול חופי הרצועה".
המחאה בעזה באה במקביל לסכסוך הימי שנמצא בימים אלה בשיאו בין ישראל ללבנון סביב שרטוט הגבול הימי בין שתי המדינות. לפני כחמישה חודשים, מנהיג חמאס בעזה יחיא סינוואר דיבר בנאומו על הצורך בפריצת המצור באמצעות הנתיב הימי.





















צריך להזרים הרבה מאוד גז לעזה,ולהדליק גפרור אחד💥
חזק