בצל המשא ומתן להקמת ממשלת הימין שמדירה שינה מהעולם הערבי כלשונם, מלך ירדן עבדאללה נאם היום (ראשון) בפרלמנט בארצו והדגיש כי הממלכה תמשיך להתמקד בהגנה על הסוגיה הפלשתינית, שנמצאת בראש סדר העדיפויות שלה.
דבריו מגיעים ברקע חששותיהם של הממלכה הירדנית על האפשרות כי תוקם ממשלה ימנית "קיצונית". לפי הדיווחים, שר החוץ הירדני איימן ספאדי הביע דאגה בפני שגרירים ממדינות המערב לגבי הסטטוס קוו בהר הבית. עוד נטען כי עבדאללה בעצמו הביע דאגה בפני עיתונאים במהלך ביקור בלונדון מחזרתו של נתניהו לשלטון.
עבדאללה אמר בנאומו כי "ירדן תישאר ממוקדת בהגנה על הסוגיה הפלשתינית, שהייתה ותישאר במסגרת עמדתנו התומכת בה. היא נמצאת בראש סדר העדיפויות שלנו ואין לדרך לעקוף אותה אלא בפתרון צודק וכולל שמתחיל בסיום הכיבוש הישראלי והקמת מדינה פלשתינית עצמאית על בסיס ה-4 ביוני 1967 שבירתה ירושלים המזרחית".
המלך הירדני הוסיף, "מפני שאנחנו הכי קרובים לאחים הפלשתינים – נפעל להיות שותפים במיזמים אזוריים – ולא נקבל את דחיקתם לשוליים. אנחנו חוזרים ומדגישים כי החיזוק הכלכלי איננו אלטרנטיבה לפתרון מדיני". עבדאללה רמז בכך לגישה שאפיינה את מדיניות הממשלה האחרונה, שהתמקדה בהטבות כלכליות לפלשתינים מבלי להתניע משא ומתן עם הרשות הפלשתינית. מדיניות זו אפיינה במידה מסוימת גם את ממשלות נתניהו.
"בהתאם לאחריות ההיסטורית שלנו, נמשיך למלא את תפקידנו בהגנה ובמתן חסות על המקומות הקדושים לאסלאם ולנצרות בירושלים על בסיס האפוטרופסות ההאשמית עליהם. היעדר אופק לפתרון מדיני לא צריך למנוע מאיתנו לתמוך באחים הפלשתינים מבחינה כלכלית ולחזק את עמידתם האיתנה באדמתם ולבסס את זכויותיהם הלגיטימיות", אמר המלך.





















ימח שמו וזכרו לעד
מי מתייחס לטמבל הזה , כל כך לא דומה לאביו ולסבו !