צילום: יוסי זמיר/פלאש 90

אחרי שכינה אותם "חולי נפש": בית המשפט קבע – אולמרט ישלם לנתניהו 62.5 אלף ש"ח

בית המשפט השלום בתל אביב קיבל היום את תביעת הדיבה של משפחת נתניהו נגד ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט • השופט קבע כי אולמרט צריך לשלם כפיצוי למשפחת נתניהו על כך שכינה אותם חולי נפש 62,500 שקלים

כתבות נוספות בנושא:

בית המשפט השלום בתל אביב קיבל היום (שני) את תביעת הדיבה של משפחת נתניהו נגד ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט. השופט קבע כי אולמרט צריך לשלם כפיצוי למשפחת נתניהו על כך שכינה אותם חולי נפש 62,500 שקלים. השופט קבע כי החלוקה תתבצע באופן שלנתניהו יצטרך לשלם אולמרט 20 אלף שקלים, לרעייתו שרה 35 אלף שקלים ולבנו יאיר 7,500 שקלים. נוסף על כך יידרש לשלם אולמרט שכר טרחה והוצאות ביהמ"ש בסכום של כ-35 אלף שקלים.

"חופש הביטוי אינו חל רק על ביטויים אדיבים, אלא גם על ביטויים שאינם נעימים לאוזן השומע. הערך האחר הוא זכותו של אדם לשם הטוב זה ערך שחשיבותו אין מחלוקת פגיעה בשם הטוב של אדם עלולה לגרום לו נזק חברתי וכלכלי", אמר השופט.

עוד אמר השופט בבית המשפט: "לא ניתן לגזור מהתיאורים אבחנה רפואית. הגעתי למסקנה כי לא ניתן לראות את הדברים כהבעת עמדה בתום לב". מנגד, השופט לא קיבל שאולמרט אמר את הדברים כדי לפגוע: "אינני סבור שלשון הרע הייתה בכוונתו לפגוע. אין לראות בניביון של דמות ציברות להשפיע על תוצאה פוליטית כוונה לפגוע. הקשרו של הפרסום יש לו כדי להצדיק התייחסות מקלה יותר".

"הפיצוי שזכאי לו נתניהו הוא הנמוך ביותר", אמר השופט. "הפיצוי שלה זכאית רעייתו גבוה יותר. הבחירה בקריירה ציבורית היא החלטה של איש הציבור עצמו ולא של בת הזוג, ולכן שליטתה על הבחירה בחיים הציבוריים פחותה יותר. על כן, במידרג הפיצוי גם ילדיו זכאים לפיצוי גבוה יותר, הגבוה מבין השלושה".

התביעה מתייחסת לריאיון שהעניק אולמרט בערוץ "דמוקרטTV", בתקופה שבה כיהן נתניהו כראש הממשלה ושם אמר בין היתר כי "מה שלא בר שיקום זו מחלת הנפש של ראש הממשלה, אשתו ובנו. בתנאים רגילים כל רופא פסיכיאטר שיש לו מצפון היה אומר שצריך להוציא צו אשפוז לו, לה ולבן". כעבור עשרה ימים בריאיון אחר בתוכנית "אופירה וברקוביץ'" בערוץ 12, לא חזר בו אולמרט מהדברים.

בכתב התביעה שהוגש באמצעות עורך הדין של משפחת נתניהו, יוסי כהן, טען נתניהו כי אולמרט "מנסה לרמוס את שמינו הטוב בפומבי, מתוך קנאה ותסכול עמוקים". כמו כן, בני משפחת נתניהו דורשים מאולמרט התנצלות פומבית.

מנגד, בכתב ההגנה שהגיש ראש הממשלה לשעבר אולמרט, הוא טען כי נוכח העובדה שבני משפחת נתניהו החליטו להגיש תביעה בעניין זה, "יש צורך לחשוף כל דבר שקשור למצבם הנפשי וכל דבר אחר הקשור בחוות דעת בנושא". בנוסף, ביקש אולמרט מבית המשפט כי פסיכיאטר מטעמו יבדוק באופן פרטני כל אחד מבני משפחת נתניהו.

לפני מספר חודשים עלו נתניהו, רעייתו שרה ובנם יאיר להעיד בבית המשפט במסגרת תביעת הדיבה שהגישו נגד אולמרט. העדות ניתנת לבקשתו של אולמרט עצמו. בפתח הדיון פנה נתניהו לאולמרט ואמר כי אין לו היסטוריה פסיכיאטרית וכי חובת ההוכחה בעניין היא על אולמרט ולא עליו.

"הפרסומים הם שקר וכזב, אבל הם גרועים מזה. הם לא המצב הרגיל בפולטיקיה שמישהו אומר 'מטורלל, פסיכי, משוגע'. זה מקובל במקומותינו אבל אני לא מדבר ככה", אמר נתניהו בפתח דבריו.

"היה בשני הפרסומים דבר שלא נתקלתי בו, לא מכיר את זה גם במנהיגים בעולם, שמי שכיהן כראש ממשלה אומר על מישהו אחר לא כהבעת דעה או הכפשה הנהוגה לצערי במקומותינו, אלא כקביעת עובדה קלינית. כדבר חותך, ברור, חד, על ידי ראש ממשלה לשעבר, כאילו הוא ממתיק סוד. כאילו יש לו חוות דעת מוסמכת או מקורות מידע מוסמכים, והוא משתף את הציבור וגורם לכך שאנשים יכולים לחשוב, מכיוון שזה ראש ממשלה לשעבר שמדבר על ראש ממשלה אחר בזמן בחירות, כאילו זו עובדה קלינית".

נתניהו הוסיף, "מר אולמרט מביא את הדברים ולא כהבעת דעה. והוא נשאל על כך ואז בהבעת הדעה השנייה, אומרים לו אפילו בתוכנית שלא בדיוק אוהדת את משפחתי ואותי, 'לא הגזמת קצת?'. יש התעקשות שלו שלא מדובר בהבעת דעה והחלטנו כמובן לצאת ולתבוע את הצדק והאמת".

נתניהו נשאל על דוכן העדים: "האם אתה יכול לומר לשופט שהגברת נתניהו לא קיבלה תרופה פסיכיאטרית?", נתניהו השיב: "לא". שרה נתניהו התפרצה לדיון, והתבקשה לשתוק על ידי עורך הדין שלה יוסי כהן. בהמשך היא התנצלה בפני השופט.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

מצא את ההבדלים הבן של נתניהו צריך לשלם ?????
ואלמרט משלם קצת פיצוחים אפילו עיוור בחושך רואה שהמשפט צדק והשופטים ללא דעות אישיות אמנם לא ימניים ולא שמולנים פשוט עקומים

כתבות חדשות באתר

מטלטל: "הרופא אמר: 'הכנסנו אותו ל-MRI דחוף, אל תאכילו אותו'. באותו רגע הלב שלנו עצר"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מבצע "רשת ברזל" ברהט: נתפסו אלפי פריטי אמל"ח וחמישה נעצרו בעקבות ירי בחגיגות
תצלומי לוויין חושפים: איראן ממשיכה לפעול במתקן הגרעין הסודי
מרן פוסק הדור בירך: "ברכה רבה מאת הקב"ה"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שני חשודים נתפסו על חם בעת שניסו לפרוץ לסניף דואר בדרום תל אביב
רשות המסים "מעלה הילוך": 18 רכבים עוקלו במבצע לילי נגד סרבני מס
אחרי אלפי פגישות ו-336 זוגות מאורסים: 'השדכן' מסדר אתכם גם עם נדוניה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
המגעים בין גנץ, שמחי והנדל על סף פיצוץ
עו"ד פנה לטראמפ נגד רדיפת בני הישיבות - וקיבל מכתב תשובה מוזר
המחלה התגלתה במהלך חתונת הבן: הרב יעקב בן שלמה ז"ל הותיר שבעה יתומים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מנסה לשדר עוצמה צבאית: א-סיסי חנך את "הפיקוד האסטרטגי"
מטוסי קרב, מסוקים וספינות מלחמה: צבא ארה"ב בחגיגות ה-250

הכתבות המעניינות ביותר

אבל בבני ברק: נפטרה המחנכת מרת יעל גלברט ע"ה
הממשלה אישרה: אופיר לוי ימונה למשנה לראש המל"ל
צה"ל: חוסלו שני מחבלי חמאס שקידמו פעולות טרור נגד לוחמים בעזה
צפון קוריאה ביצעה ניסוי מערכות קרב במשחתת חדשה ושיגור טיל אסטרטגי
מקומם: המחבל שדקר חרדי 17 פעמים בציריך - עשוי להישלח לשנת מאסר בלבד
איראן נפרדת מהמנהיג: קריאות נקמה בטהרן והיעדרות בולטת של מוג'תבא
לאחר עיכוב עקב תנאי מזג האוויר: טראמפ נאם לרגל 250 לארה"ב
ממדאני, ארדואן, והברית שלא נחתמה / דעה
הרמב"ם היומי • הלכות שביתת יו"ט פרק ד' • צפו
הרמב"ם היומי • הלכות שביתת יו''ט פרק ד' • צפו
וואטסאפ

חדש באתר

צילום מסך 2026-07-05 135905
מבצע "רשת ברזל" ברהט: נתפסו אלפי פריטי אמל"ח וחמישה נעצרו בעקבות ירי בחגיגות
HMPoae3WwAEx5Gi_800x647
תצלומי לוויין חושפים: איראן ממשיכה לפעול במתקן הגרעין הסודי
WhatsApp Image 2026-07-05 at 13.31
שני חשודים נתפסו על חם בעת שניסו לפרוץ לסניף דואר בדרום תל אביב
960px-Candle-flame-and-reflection
אבל בבני ברק: נפטרה המחנכת מרת יעל גלברט ע"ה

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

מחנה רב טוב סאטמאר (76)
תיעוד: היום הראשון במחנות 'רב טוב' סאטמאר
שמחת בית גארליץ צילום א
שמחת החתונה בחצרות גארליץ - טשאבא
מסיבת חומש בת''ת ייטב לב - סאטמאר - בני ברק צילום שוקי לרר (3)
וּתְגַדְלֵם בְּתוֹרָתֶךָ • 'חומש סעודה' בת"ת ייטב לב סאטמאר ב"ב
פדיון הבן לנין הרשלצי''ם צילום דוד ארזני
מִבֶּן חֹדֶשׁ תִּפְדֶּה • מעמד פדיון הבן לנין הראשלצי''ם

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – כ' בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – כ' בתמוז ה’תשפ”ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture