בניית שכונה חדשה בבית שמש. צילום: ליאור מזרחי / פלאש 90

הזדמנות אחרונה להציל את בית שמש / עו"ד נתן רוזנבלט

לפני שהולכים לחפש דירות אצל הבדואים בנגב או בגליל, כדאי קודם כל שנשמור על הקיים • בשקט בשקט נעלמת מאתנו אפשרות הדיור הסבירה ביותר, זו שנקנתה בדם ויזע שלנו ושל הדור הקודם • אנחנו עלולים לאבד את עתיד ב"ש

כתבות נוספות בנושא:

לפני שהולכים לחפש דירות אצל הבדואים בנגב (כסיף) או אצל הערבים בגליל, כדאי קודם כל שנשמור על הקיים, בשקט בשקט נעלמת מאתנו אפשרות הדיור הסבירה ביותר, זו שנקנתה בדם ויזע שלנו ושל הדור הקודם: אנחנו עלולים לאבד את העתיד של בית שמש.

במה דברים אמורים? הסכיתו ושמעו: כידוע שכונת רמת אברהם נבנתה, בהליך ארוך שאין כאן מקומו, ומאכלסת היום כאלף משפחות חרדיות כן ירבו, הרוב מרוכז ברחוב הרב גרוסמן, כאשר עתיד השכונה נמצא בהמשך הרחוב וברחובות שלידו, שאף קיבלו כבר שמות בהתאמה (הרב לפקוביץ הרב שטיינמן ועוד).

אלא שבעלי הקרקע בחצי השני של הרחוב רוצים להרוויח יותר באמצעות הגבהת הבניינים בעוד כמה קומות, הגישו בקשה לוועדה המקומית ושם יושבים נציגים שלנו, צדיקים יראים ושלמים שרוצים רק טוב, אבל כנראה לא ממש הבינו לאן הקבלן חותר, ואישרו לו את תוספת הקומות. בפועל הבניין יהיה בגובה של כ12 קומות.

עכשיו יש לקבלן בעייה: הוא זכה בפייס, יש לו יותר דירות וחנויות על פחות קרקע, (שווי קרקע לדירה בב"ש עובר את המיליון ש"ח – תעשו חשבון איזה פייס זה) אך אין מי שיקנה. אנשים חרדים לא קונים היום דירות בקומות גבוהות, ואנשים שאינם ממש חרדים, לא קונים במקום שחרדים קונים.

מה עושים? מוכרים רק לאנשים שאינם חרדים, כאלו שלא קוראים עיתונות חרדית, שם לא פורסמה ולא מודעה אחת על הפרוייקט החדש, כאלו שכן קוראים במקומות שאינם ממש חרדים, שם כן פורסמה השכונה, בגדול, בעיקר באנגלית.

איך מסרבים בשנת 2022 למכור לחרדי בשל היותו חרדי מבלי להסתכן בתביעה מיידית? (אשמח לייצג את מי שחש נפגע כתוצאה מההתנהגות המפלה בשל היותו חרדי) בשביל זה יש למשל את הטלפון הכשר, העידו בפניי כמה אנשים שהתקשרו מטלפון כשר ולא קיבלו מענה, בעוד אחרים כן.

איך עוד? מדגישים בפרסומים את העובדה שמדובר כאילו בשכונה חדשה, אפילו שם נתנו לה "רמתיים" כנראה הרחוב היחיד בארץ שמאכלס שתי שכונות, מוסיפים כי הכניסה תהיה ישירות מהכביש הראשי (בלי צורך חלילה לעבור בשכונה חרדית על כל המשתמע) וכך עושים כל מה שאפשר על מנת שחרדים לא יגיעו ושהאחרים יבינו כי כאן לא יגורו חרדים רגילים.

לפני שאני חוטף תביעת דיבה מהמעורבים, אני רוצה להדגיש: א) הנתונים שהבאתי, ברובם נמסרו לי ולא נבדקו אישית. ב) אין לי שום טענות על החברות, מטרתן למקסם את הרווחים שלהן וזו זכותן. ג) אין לי טענות על שלושת הבניינים שכבר אושרו על ידי נציגינו, כנראה מחוסר ידיעה והבנה, ובתנאי שיודיעו שיותר זה לא יקרה, גם אם ראשת העיר והיזמים ילחצו חזק.

ניסינו להיפגש עם הנציגים אך הם סרבו, לפיכך הנתונים הועברו לרבני העיר והם יעשו כהבנתם. מפיהם אנו חיים וככל שיאמרו לנו נעשה ונשמע, נקווה שגם הנציגים, כדי שהציבור יוכל להצביע עבורם בבחירות הבאות.

לכאורה, טוענים נציגנו, כי אין שום הוכחה שהפרוייקטים מתוכננים לציבור הלא חרדי. לראיה הם אפילו מנופפים בהישג כי לכל דירה הוצמדה מרפסת סוכה, טוענים כי במקומות אחרים כבר בנו בגבהים כאלו וכו'. אבל כל זה רק לכאורה, כי האמת היא שהתקדים הזה מסוכן ביותר לעתיד הציבור החרדי בבית שמש, אני אסביר: הרי כל קבלן שואף להגדיל כמה שיותר דירות לגובה ולרוחב, הדבר היחיד שמונע ממנו זו הוועדה, והדבר היחיד שבגללו הוועדה מונעת זה בגלל שרוב הציבור החרדי זקוק לבניינים עד גובה סביר ללא שימוש במעלית שבת. גם מי שמקל במעלית עדיין רוצה לגור בבניין חרדי, ולא בבניין שרובו דתי לאומי ומיעוטו מהמיעוט החרדי שכן משתמש במעלית.

מה שמביא את הקבלן לבעייה: הוא לא יכול לשווק את הקומות הגבוהות לחרדים ולכן מעדיף לשווק את הכל החוצה, על חשבון עתידנו ועתיד ילדינו (תלוי בגיל הקורא). אין קבלן שלא רוצה לעשות גם כן כך, ידוע לי על כמה קבלנים שעומדים בסטנד ביי וממתינים לקבל הקלות גדולות אף יותר, אם המגמה תימשך אפשר להודיע כבר עכשיו כי בית שמש נסגרת בפני הציבור החרדי.

וזאת למודעי: כמה שנחפש בארץ פתרונות דיור, לאורכה ולרוחבה, גם אם שר השיכון יחבוש ספודיק ושרי הפנים והכספים כולם יהיו שלנו, עדיין מלכת הדיור החרדי הייתה ותישאר בית שמש, העיר היחידה שעתודותיה אינן גובלות בערים אחרות, ואינה תלויה בשר הביטחון, את הפוטנציאל הזה גילו, וניצלו, משה מונטג ומשה אבוטבול, ודאגו לנו לעד עשרים אלף דירות, רוב מה שיש היום זה תודות להם, אמר לו הקב"ה למשה יישר כח. גם הנציגות הנוכחית, משקיעה לילות כימים למען הציבור החרדי וכולנו מכבדים זאת, אך אין זה מונע את חובת ההתרעה.

לצורך כך הם תכננו את הרמות (שם מרוכזים רוב רובו של הציבור החרדי) כדוגמת פרח אשר מרכזו הוא רמת אברהם. אשר היא השכונה היחידה המחברת את א' ג' וד', אם רמת אברהם תהיה בעלת אופי דתי לאומי או חרד"ל (שאנחנו מאוד אוהבים אותם, אבל להם יש את כל בית שמש, שאכן נבנים בה מגדלי ענק וזה מצויין) ומצטרף למעט שגרים בשילה ובמשקפיים, זה מנתק את כל הרצף ההתיישבותי החרדי, את זה אולי רוצה ראשת העירייה (שנבחרה בתאונת בחירות חד פעמית, ולמרות שהיא מחוללת נפלאות, הדמוקרטיה הדמוגרפיה וההיגיון יחליפו אותה עוד פחות משנה), את זה בדיוק אסור שיקרה.

מה היא לא עשתה על מנת להדיר את החרדים מרמה ה'? השקיעו מיליונים במיתוג השכונה כמשהו שלא קשור לבית שמש החרדית, סיננו כל חרדי שרצה לקנות, בנו רבי קומות (נשמע מוכר? זה אכן אותו דבר), אבל ברוך השם שלא הצליחה. משום שהציבור החרדי הגיע כי עסקני הדיור קראו לציבור הזכאים להיכנס באמצעות ההגרלות וזהו, השכונה חרדית וזו עובדה למרות ניסיונותיה.

אגב, אין לנו שום טענות עליה, היא נבחרה על ידי הציבור הלא חרדי ופועלת עבור בוחריה בכל כוחה, אפשר אפילו להתפעל להעריך ולהעתיק. כך בדיוק היינו רוצים לראות את הנציגים שלנו, אלו שמחזיקים במפתחות, להילחם על עתיד העיר, אבל מהכיוון השני.

ואם ראשת העיר תלחץ עליהם? מה היא יכולה לעשות במועצה שרובה חרדית? כמעט כלום! וגם אם היא תצליח חלילה, הציבור החרדי מעדיף עוד כמה אלפי דירות גם אם זה על חשבון הקצאה לגן פלוני. עוד פחות משנה בחירות והכל יתחלף, את ההקצאות נוכל לסדר אז, את הצביון של בית שמש לא נוכל להחזיר אחורה לעולם.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

15 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

ואווו. אלופים.
כל האמת בפרצוף

זה לא כל האמת, אלא רק חלקה. האמת כולה כואבת בהרבה.

ממש לא כל האמת
יש פה עיוות מזעזע על מבנה השכונות בבית שמש
רמת אברהם נמצא בצד ולא מחבר שום שכונה לשום מקום (אולי כביש נהר הדן העובר מתחתיו מחבר את א ו-ג לעיר הוותיקה אבל לא יותר מזה) ובוודאי וודאי שלא מחבר את ד,ג ו-א אשר כבר עכשיו מחוברים.
אולי שווה לפתוח מפה………….

שטויות הסיפור גמור בית שמש תוך עשר שנים חרדית לגמרי אין לחילונים מה לחפש בה

אין לנו שום עניין שבית שמש תהיה חרדית לגמרי (לא יקרה לפני המשיח) אבל לפחות שהשכונות החרדיות תישארנה כאלו

לחילונין אין מה לחפס בבית שמש ,בתור אחת שגרה בעיר,
היא לא כזו מציאה.

לדתיים לאומיים יש, והרבה. וכמובן איפה שהם יגורו יכולים גם חילונים גמורים לגור.

להחזיר את משה מונטג דחוף לבית שמש, ולהעיף את פרוש וחבר מרעיו שהצביעו לבלוך

זו עלילת דם. אין לך שום הוכחה מה פלוני הצביע מאחורי הפרגוד.

אין שום הוכחה, אבל יש הוכחה שגולדברג נותן לבעלי הקרקע לעשות ככל העולה על רוחם

לא רואה את החילונים או הדת"ל שיבואו לגור שם.. בואו לא ניסחף, אולי יבואו חרדים קצת מודרנים אבל לא מעבר לזה

אם לא מוכרים לחרדים אבל עושים פרסום מאסיבי באינטרנט, למי מתכוונים? תקרא את הפרסומות ותגיד לי אתה אם זה למיועד לדתי לאומי.

רמת אברהם לא מחברת שום שכונה לשום מקום- ממש לא מיקום אסטרטגי,
ד מחובר ל-ג1 שמחובר לג2 שמחובר ל-א שמחובר ל-ב שמחובר לקריה החרדית וחפציבה
וחוץ מזה יועיל לעיר אם יבואו אנשים עם משכורות יותר גבוהות (לא חילונים)

אתה סותר את עצמך:
כתבת שהרמות הם כמו פרח ורמת אברהם באמצע וכן שמפרסמים שניתן להכנס ישר מהכביש הראשי בלי לעבור בשוכונות החרדיות.
כתושב בית שמש כולם יודעים שרמת אברהם זה בקצה העיר "big time"

יש 15 אלף יחידות ברמה ד, ו2500 בנווה שמיר.
הציבור החרדי קיבלת את רמה ד, ולקח גם את כבשת הרש של נווה שמיר
שלא יהיה ח"ו פתרון דיור לשאר הציבורים בעיר.
ועל זה נאמר דרך ארץ קדמה לתורה…

כתבות חדשות באתר

"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בעקבות ההסלמה במפרץ: בריטניה הוציאה את הצוותים הדיפלומטיים האחרונים שנותרו לה באיראן
איראן באיום אם תשתיותינו יותקפו - ננתק את החשמל למדינות המפרץ
היום ההילולא: 'נוסחת הפלא' שהותיר האר"י הקדוש לכל מי שזקוק לישועה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דריכות שיא במזרח התיכון: טראמפ מאיים ב"שערי גיהנום", באיראן מוכנים להבעיר את המפרץ
 טראמפ מתחמם: על כל ספינה שתותקף בהורמוז נשמיד גשר או תחנת כוח באיראן
מעיין הישועות של האר"י הקדוש נפתח מחדש: התפילה הנדירה של המקובל הירושלמי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
'בכל דור עומדים לכלותינו': יהודים הותקפו באכזריות במונטנגרו "הרגישו כמו בשואה"
נקמה בצורר: הבית של היטלר ימ''ש באוסטריה הפך לתחנת משטרה 
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
''השב''ח שהתחזק'': נעצר שב''ח שהתחזה לחובש כיפה בעת שעבד במסעדה בחולון
התנינים של בן גביר בדרך? החלו עבודות חפירה לתעלה באגף מחבלי הנוחבה

הכתבות המעניינות ביותר

כָּלוּ בַדְּמָעוֹת עֵינַי: הגה"צ רבי שמעון גלאי בדברי קינה בבית מדרשו בשיכון ה'
"בְּלֵיל זֶה יִבְכָּיוּן וְיֵלִילוּ בָנַי": קריאת מגילת איכה בשכונת מאה שערים
"עַל אֵלֶּה אֲנִי בוֹכִיָּה": הראשון לציון הגר"י יוסף באמירת קינות
"וְעַל לוֹחֵץ אֲשֶׁר לָחַץ": מרן רה"י הגרמ"ה הירש מקונן על חורבן בית אלוקינו
"נַחֲמוּ נַחֲמוּ עַמִּי": הגאון רבי אליהו מאיר פייבלזון על מהות היום
אֵיכָה?? // חיים אלטמן
"אֱלִי צִיּוֹן וְעָרֶיהָ": תיעוד מיוחד של מרן רה"י הגרמ"ה הירש מקונן בלב נשבר
תיעוד נדיר: מרן הגרי"ש אלישיב מתאבל על חורבן בית המקדש
מרן רה"י הגר"ד לנדו בקריאת מגילת איכה הערב
וואטסאפ

חדש באתר

הרב גלאי
כָּלוּ בַדְּמָעוֹת עֵינַי: הגה"צ רבי שמעון גלאי בדברי קינה בבית מדרשו בשיכון ה'
.
"בְּלֵיל זֶה יִבְכָּיוּן וְיֵלִילוּ בָנַי": קריאת מגילת איכה בשכונת מאה שערים
WhatsApp Image 2026-07-22 at 23.16
"עַל אֵלֶּה אֲנִי בוֹכִיָּה": הראשון לציון הגר"י יוסף באמירת קינות
WhatsApp Image 2026-07-22 at 23.12
"וְעַל לוֹחֵץ אֲשֶׁר לָחַץ": מרן רה"י הגרמ"ה הירש מקונן על חורבן בית אלוקינו

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

.
עשרות אלפים הגיעו לכותל; העדשה תיעדה גם מספר פוליטיקאים
.
"בְּלֵיל זֶה יִבְכָּיוּן וְיֵלִילוּ בָנַי": קריאת מגילת איכה בשכונת מאה שערים
ווארט בקוזמיר קאמרנא שבט הלוי צילום י פריד (1)
שמחת הווארט בחצרות קוזמיר - קאמרנא - שבט הלוי
WhatsApp Image 2026-07-21 at 15.58
כָּל עַמָּהּ נֶאֱנָחִים: תלמידי ת"ת ברסלב בירושלים באמירת תיקון חצות היום

עיתוני היום

דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture