אוליבייה פיטוסי, פלאש 90

זה לא גשם / יוחאי דנינו על תגובת הליכוד להצעות החוק של גפני

על אף העיסוק בסוגיית גנבו לנו את הקול, הגיע הזמן שבמפלגות החרדיות והדתיות יבהירו לליכוד שלא יסכימו לקבל עוד יריקות בפרצוף, בטענה שמדובר בגשם. הגיע הזמן להבהיר שהם לא יסכימו לרמיסת הדרישות של ציבור המצביעים שלהם

כתבות נוספות בנושא:

הכמיהה לגשם כבר הפכה מזמן לנחלת הכלל והיא אפילו מובנית יותר, כשרואים את השטחים שהיו אמורים להיות ירוקים, מוריקים את פניהם. גם הרב הראשי לישראל, הגר"ד לאו פרסם נוסח תפילה שיש לומר להורדת הגשמים, בניסיון לשנות את גזירת הבצורת, אבל למרות הכל, אין שום סיבה להתבלבל בין גשם ליריקה בפרצוף. בטח כשמדובר ביריקה של מי שבלעדיך לא היה יכול להגיע לאן שהגיע.

זו לא הפעם הראשונה, שה-"שותפים הטבעיים" בליכוד, מחרבים כל חלקה טובה, הורסים ופוגעים בכל סיכוי לתקן עיוותים של שנים. בקדנציות הקודמות, עיקר המאבק של השותפות הקואליציוניות היה לתקן את מערכת המשפט, לגמד את כוחה ולהחזיר אותה אל מקומה הטבעי, אבל נתניהו עמד מנגד, הפריע לכל מהלך שתוכנן לצאת לדרך. בקדנציה הזאת, כך מתברר, נתניהו עסוק בהתנגדות עזה לכל מה שקשור לאורח החיים של שומרי התורה והמצוות.

מאז הרכבת הממשלה, פעם אחר פעם נדרשו בכירי הליכוד להתנגד ליוזמות השונות לתיקון הסטטוס קוו. זה קרה עם העברת הסמכויות של היחידה לתכנים חיצוניים במשרד החינוך, שהועברה לידיו של סגן השר אבי מעוז. זה קרה השבוע כשהתעוררה הסערה התורנית של שמירת השבת בחסות משרד התרבות, וזה קרה גם אתמול עם פרסום הצעת החוק של חבר הכנסת משה גפני, שביקש להקצות זמן רחצה נפרד באתרי הטבע השונים.

היוזמה לתיקון, לא מגיעה בחלל ריק. בעבר היו אלו אנשי רשות הטבע והגנים שביצעו פיילוט בנושא בשמורת הטבע עינות צוקים (עין פשחה) וביקשו להרחיב את המהלך. אבל המשנה ליועצת המשפטית לממשלה דאז, עורכת הדין דינה זילבר, פסלה את המהלך.

זילבר שהייתה לצנינים בעיני אנשי הימין, הנפיקה לא מעט חוות דעת שערורייתיות, שאחת מהן היא זו הנוגעת לרשות הטבע. "רשות שלטונית לא תספק שירותים בהפרדה מגדרית, מתוך התפיסה שבוססה בפסיקת בית המשפט העליון כי 'נפרד אבל שווה אינו שווה'" כתבה אז.

במפלגות החרדיות המתינו לשעת כושר כדי לשנות את ההחלטה שתאפשר לאנשי המקצוע של רשות הטבע והגנים לבצע את מה שהיה נראה להם לנכון, אבל עם הרכבת ממשלת השיסוי, היוזמה הזו נגוזה, כשהשרה להגנת הסביבה דאז תמר זנדברג, השמיעה ביקורת חריפה על המהלך והורתה להקפיאו.

עכשיו, כשתור הזהב הגיע, יושב ראש 'דגל התורה' חבר הכנסת גפני ביקש לתקן את העוול, ולחוקק חור שיבטל הלכה למעשה את מורשתה של דינה זילבר, אבל הליכוד כמו הליכוד, ראו סערה תקשורתית, והתקפלו. "הסטטוס קוו בענייני דת ומדינה יישמר בקפדנות, לרבות ברשות הטבע והגנים" אמרו ובכך למעשה העניקו משנה תוקף לקיפוח של שומרי המצוות בישראל.

נתניהו כמו נתניהו, לא עומד בפני סערות תקשורתיות, וכך גם בסיבוב הנוכחי הוא בחר להתגייס לאו"ם ולהכריז על כך שלציבור החרדי אין למעשה זכויות, ולא מגיעות לו שעות נפרדות באתרי הטבע הללו.

נתניהו שנבהל מהסערות התקשורתיות, לא לוקח דבר אחד בחשבון: התקשורת לא מתעניינת באתרי הטבע וברפורמות של אנשי רט"ג. אילו המפלגות החרדיות היו בממשלת שמאל, סביר להניח שמבחינתם הכל היה עובר בשתיקה, ואפילו התירוצים והקריאות לסובלנות היו נשמעים שוב ושוב. בדיוק כמו שנשמעו ביחס למנסור עבאס בממשלה הקודמת.

נתניהו לא לוקח בחשבון שהציבור החרדי הוא לא הסיפור כאן, בדיוק כמו שבסערת תכני החינוך, לא מעוז היה לצנינים בעיניהם. הסערה התקשורתית בישראל נובעת בגלל מישהו אחד שעונה לשם בנימין נתניהו. התקשורת הישראלית והשמאל שלא מחבבים את נתניהו, מרשים לעצמם לפגוע בתומכיו, מתוך תקווה שאולי הידידות תתפרק ונתניהו ייפול מכסאו. עם בנט זה עבד להם, ואין סיבה שלא ימשיכו לנסות זאת.

אבל דווקא בשל כך, אין שום סיבה שהשותפים בליכוד ינסו פעם אחר פעם למצוא חן בעיני התקשורת, וירמסו ברגל גסה את השותפים לקואליציה. אין שום סיבה שפעם אחר פעם החברים בליכוד יירקו על מי שהביא אותם לשלטון, בתקווה שהאחרונים יחשבו שמדובר בגשם. לא. לא מדובר בגשם, מדובר ביריקה כואבת בפרצוף.

64 המנדטים שמרכיבים את הקואליציה של נתניהו רצו שינוי במערכת המשפט, זה נכון, אבל הם גם רצו מדינה יותר יהודית. הם רצו שינויים ביחס כלפי ציבור שומרי התורה בישראל, שבממשלה הקודמת נרמס והתגובות הכמעט אוטומטיות של הליכוד, מבהירות שהחברים בליכוד לא הפנימו את זה, ולא הבינו את ההזדמנות שנקרתה לידם. בדומה לליקויים במערכת המשפט, גם ביחסי דת ומדינה העיקרון זהה ומה שלא יתוקן הפעם, סביר להניח שלא יתוקף אף פעם.

על אף העיסוק בסוגיית גנבו לנו את הקול, הגיע הזמן שבמפלגות החרדיות והדתיות יבהירו לראשי הליכוד בצורה ברורה, שהם לא יסכימו לקבל עוד יריקות בפרצוף, בטענה שמדובר בגשם. הגיע הזמן להבהיר שהם לא יסכימו לרמיסת הדרישות של ציבור המצביעים שלהם, דרישות שבחלקן – כמו בסיפור אתרי הטבע – הן דרישות פשוטות שכולם זכאים לכך. הגיע הזמן להבהיר לחברים בליכוד שהם לא עושים למפלגות החרדיות טובה, אלא מתנהגים בשותפות מלאה ואם בליכוד ירצו לפרק את השותפות, או שלא ינהגו בה בהתאם, עלול להיות לכך 'תג מחיר'.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

2 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

בה

סוף סוף ימין על מלא!!!
המצב הזה גורם לעניות דעתי, להתנפלות על כל אותם עניינים שבהם היינו מופלים במשך שנים. צריך לדעת שעל כל צעד שממשלת הימין תעשה, תתעורר מקהלת יללות ותלונות מן השמאל. על הקצאת שעות נפרדות מן הסתם יאמרו שהימין מצעיד את המדינה לעידן של חומייניזם. לכן, למרות שכל כך בא לנו שעות נפרדות ברשות הטבע והגנים, לדעתי יהיה חכם להמתין עם זה. צריך לדעת שאנחנו חיים במדינה שנמצאת במצב מאד לא משמח מבחינת היהדות, וכמו בעל תשובה, שאם ילך על כל הקופה מיד בהתחלה, אז הוא יישבר במוקדם או במאוחר, כך אם נעשה צעדים רבים ומהירים מידי- זה יכול לעלות לנו באיבוד אמון הציבור. צריך לתקוף את היעדים האסטרטגיים ראשונה, קרי חוק מיהו יהודי, ומעמד הבג"ץ והלוואי הלוואי שנצליח בזה!!!

משילות רצה קהל הבוחרים אך מה לעשות שבליכוד ממשיכים לעשות חשבון לשמאל במקום למשול

כתבות חדשות באתר

"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בעקבות ההסלמה במפרץ: בריטניה הוציאה את הצוותים הדיפלומטיים האחרונים שנותרו לה באיראן
איראן באיום אם תשתיותינו יותקפו - ננתק את החשמל למדינות המפרץ
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דריכות שיא במזרח התיכון: טראמפ מאיים ב"שערי גיהנום", באיראן מוכנים להבעיר את המפרץ
 טראמפ מתחמם: על כל ספינה שתותקף בהורמוז נשמיד גשר או תחנת כוח באיראן
היום ההילולא: 'נוסחת הפלא' שהותיר האר"י הקדוש לכל מי שזקוק לישועה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
'בכל דור עומדים לכלותינו': יהודים הותקפו באכזריות במונטנגרו "הרגישו כמו בשואה"
נקמה בצורר: הבית של היטלר ימ''ש באוסטריה הפך לתחנת משטרה 
מהפכה במגזר: איך למלא משרות דחופות תוך ימים - ובלי להתפשר על האיכות?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
''השב''ח שהתחזק'': נעצר שב''ח שהתחזה לחובש כיפה בעת שעבד במסעדה בחולון
התנינים של בן גביר בדרך? החלו עבודות חפירה לתעלה באגף מחבלי הנוחבה

הכתבות המעניינות ביותר

כָּלוּ בַדְּמָעוֹת עֵינַי: הגה"צ רבי שמעון גלאי בדברי קינה בבית מדרשו בשיכון ה'
"בְּלֵיל זֶה יִבְכָּיוּן וְיֵלִילוּ בָנַי": קריאת מגילת איכה בשכונת מאה שערים
"עַל אֵלֶּה אֲנִי בוֹכִיָּה": הראשון לציון הגר"י יוסף באמירת קינות
"וְעַל לוֹחֵץ אֲשֶׁר לָחַץ": מרן רה"י הגרמ"ה הירש מקונן על חורבן בית אלוקינו
"נַחֲמוּ נַחֲמוּ עַמִּי": הגאון רבי אליהו מאיר פייבלזון על מהות היום
אֵיכָה?? // חיים אלטמן
"אֱלִי צִיּוֹן וְעָרֶיהָ": תיעוד מיוחד של מרן רה"י הגרמ"ה הירש מקונן בלב נשבר
תיעוד נדיר: מרן הגרי"ש אלישיב מתאבל על חורבן בית המקדש
מרן רה"י הגר"ד לנדו בקריאת מגילת איכה הערב
וואטסאפ

חדש באתר

הרב גלאי
כָּלוּ בַדְּמָעוֹת עֵינַי: הגה"צ רבי שמעון גלאי בדברי קינה בבית מדרשו בשיכון ה'
.
"בְּלֵיל זֶה יִבְכָּיוּן וְיֵלִילוּ בָנַי": קריאת מגילת איכה בשכונת מאה שערים
WhatsApp Image 2026-07-22 at 23.16
"עַל אֵלֶּה אֲנִי בוֹכִיָּה": הראשון לציון הגר"י יוסף באמירת קינות
WhatsApp Image 2026-07-22 at 23.12
"וְעַל לוֹחֵץ אֲשֶׁר לָחַץ": מרן רה"י הגרמ"ה הירש מקונן על חורבן בית אלוקינו

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

.
עשרות אלפים הגיעו לכותל; העדשה תיעדה גם מספר פוליטיקאים
.
"בְּלֵיל זֶה יִבְכָּיוּן וְיֵלִילוּ בָנַי": קריאת מגילת איכה בשכונת מאה שערים
ווארט בקוזמיר קאמרנא שבט הלוי צילום י פריד (1)
שמחת הווארט בחצרות קוזמיר - קאמרנא - שבט הלוי
WhatsApp Image 2026-07-21 at 15.58
כָּל עַמָּהּ נֶאֱנָחִים: תלמידי ת"ת ברסלב בירושלים באמירת תיקון חצות היום

עיתוני היום

דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture