Image by Rafael Juárez from Pixabay

דיקטטורה עם חיוך / יצחק גלזר על ההיתר לשריפת התנ"ך

כשמסתכלים על העולם המערבי בפרספקטיבה של 15 השנים האחרונות, נראה כי הוא נמצא בתהליך של הרס עצמי. אם לדייק זאת יותר, הוא משתמש בשיטה שהוא עצמו פיתח כדי להרוס את כל הטוב שהשיטה הזו הביאה לעולם / יצחק גלזר

כתבות נוספות בנושא:

החלטה מזעזעת התקבלה בסוף השבוע האחרון על ידי משטרת שבדיה (וגם על ידי הממשלה שאינה מתערבת בהחלטת המשטרה), להתיר לחיית אדם פרובוקטיבית לשרוף את הספר הקדוש ביותר ליהודים – ספר התנ"ך. מעבר לקדושת התנ"ך אצל העם הנבחר, הוא משמש בסיס לכל הדתות כולם והוא הספר הנמכר ביותר בכל הזמנים.

ההיתר לשרוף ספר דתי קדוש התקבל בשבדיה במעטה של 'חופש הביטוי', ומכוח החלטה זו כבר נשרפו ספרי דת מוסלמים. כעת הגיעה השעה להתגרות בדת היהודית ולשרוף את ספר הספרים, מתוך פגיעה ברגשותיהם של מיליונים ברחבי העולם. ממשלת שבדיה מיתממת ונצמדת לחוקי הדמוקרטיה, כפי איך שנוח לה להבין אותם. היא יכולה באבחה אחת לסלק את כל אותם אנטישמים פרובוקטיביים מהמרחב הציבורי ולמנוע מהם את האסון הממשמש ובא על ידם, אך היא בוחרת בדרך שכבר הרגה מיליונים ומניחה את ההשלכות לגזירת הגורל.

נשיא המדינה יצחק הרצוג הגיב: "אני מגנה בתוקף את העובדה שבשבדיה מאפשרים שריפת ספרי קודש. כנשיא מדינת ישראל, גיניתי את שריפת הקוראן המקודש למוסלמים בכל העולם, שהתרחשה בשבדיה, וליבי נחרד כעת מהכוונה לשרוף שם את התנ״ך – ספר הספרים הנצחי של העם היהודי.

השחתת קודשיהן של דתות ואמונות אינה עדות לחופש ביטוי. זו הסתה בוטה ומעשה של שנאה הפוגע ברגשות ובאמונות של בני אדם בכל העולם. משפחת העמים צריכה לגנות בחריפות ולהיאבק נגד מעשים מבזים כאלה". הגינוי של הנשיא הוא בהחלט במקום, למרות שהיה טוב יותר אם לצד הגינויים היו גם עוברים למעשים. שריפת התנ"ך היא פוטנציאל הרג ואיום ממשי על קיומו של העם היהודי, ובהחלט יש מקום לבוא חשבון עם שבדיה ולהגיע עימה למשבר ביחסים. אם האירוע יעבור איכשהו בשבדיה, זה עלול להוות מודל לחיקוי ולהתפשט ברחבי העולם המערבי המופקר.

רב הכותל והמקומות הקדושים הרב שמואל רבינוביץ' שליט"א היטיב לתאר את התחושות בעניין: "תדהמה וזעזוע אחרי הדיון המשפטי סביב רצונו של אדם שמכנה את עצמו "פעיל חברתי" להעלות באש את כתבי הקודש היהודיים כסמל לחופש הביטוי השוודי, זאת לאחר שכבר חילל באופן זה את קודשי האסלאם כששרף באכזריות את הקוראן. מול המעשים הנפשעים האלה עומדים השלטונות השוודים בידיים רפות, וממלמלים מילים ריקות על חירות, שמתגמדות נוכח המעשים הנוראים – זה שנעשה וזה שייעשה. כך לא נראית חירות, כך נראה אובדן דרך. אני קורא לשלטונות שוודיה ולכל מי שחופש הביטוי של האדם יקר לו – עוד לא מאוחר מדי. לא למען כתבי הקודש אני מבקש. אלה נשרפו כבר רבבות פעמים בידי שונאי ישראל אך שום כוח בעולם לא יכול היה להם. למענכם אני מבקש. למען נשמתכם ולמען תרבותכם. כבו את האש." כמה נכון, כמה כואב.

כשמסתכלים על העולם המערבי בפרספקטיבה של 15 השנים האחרונות, נראה כי הוא נמצא בתהליך של הרס עצמי. אם לדייק זאת יותר, הוא משתמש בשיטה שהוא עצמו פיתח כדי להרוס את כל הטוב שהשיטה הזו הביאה לעולם. כבר אמר פעם חכם אחד, ש"הדמוקרטיה אינה שיטה מושלמת אך היא השיטה הכי טובה מתוך אלו הקיימות". אך כאמור בשנים האחרונות הדמוקרטיה הופכת להיות דיקטטורה עם חיוך מנומס. בשם הדמוקרטיה הרסו את מדינות המערב בהבאת כמות סיטונאית של טרור והרס, הרסו את ההבנה מי נמצא בצד של הטובים ומי בצד שכנגד וכמו כן הרסו את המוסכמות של בני האדם מאז ששת ימי בראשית, מתוך תמיכה ולגיטימציה תקשורתית באופן חסר תקדים.

גם פה במדינה הושפעו מאותו 'הרס עטוף בצלופן מהודר', ובשם הדמוקרטיה מוכנים להרוס כל דבר, בכדי לממש את רצונם האישי. הם מוכנים לפגוע בביטחון המדינה, בכלכלה שלה ובניהול הממשל התקין שהיה פה מאז שהיא קמה.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

מעיין הישועות של האר"י הקדוש נפתח מחדש: התפילה הנדירה של המקובל הירושלמי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הלילה ה-10 ברצף: צבא ארצות הברית החל בגל תקיפות נוסף באיראן
קריסה של הפסקת האש בתימן: מועצת הנשיאות קוראת לשבטים להתאחד נגד השלוחה האיראנית
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ערב של כאוס בכבישים: הפגנות סוערות בירושלים ובבית שמש, אש הוצתה על פסי הרכבת
מבחן הריבונות יוצא לדרך: החל פיילוט "מרחב בטוח" בדרום לבנון בשיתוף ארה"ב
היום ההילולא: 'נוסחת הפלא' שהותיר האר"י הקדוש לכל מי שזקוק לישועה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
עצרת מחאה מול שערי כלא 10: אלפי חסידי גור זועקים על מעצר תלמיד הישיבה
אפקט של רעידת אדמה: צה"ל נערך לפיצוץ תשתית המנהרות התת-קרקעית ברכס הבופור
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הפריימריז ב"דמוקרטים": הח"כים המכהנים כבשו את הצמרת; נאור נרקיס נדחק לאחור
טראמפ מבהיר: "בנימין נתניהו לא ייעצר בשום אופן"

הכתבות המעניינות ביותר

הילולת ה'דברי שלמה' מבאבוב זצ"ל אצל בנו האדמו"ר מבאבוב
מאחורי הקלעים של עצירת ההצבעה: הפניות מהקהילה היהודית והלחץ הפוליטי בכנסת
סכנת כלבת בגליל העליון: שועל נגוע אותר במושבה ראש פינה
"תשלמו מחיר כבד פי כמה": האולטימטום של טראמפ לאיראן בעקבות הרג החיילים
עושים סדר בנדל"ן: הצוות שממליץ לגבות מס רק כשיש ודאות תכנונית
סגירת מעגל בעזה: צה"ל חיסל את מפקד החוליה שחטפה את ענבר הימן הי"ד
העיניים החדשות בשמיים: נחשף מטוס הביון והלוחמה האלקטרונית שיופעל מבוסס בינה מלאכותית
הארוכה בתולדות המדינה: משלחת פיקוד העורף מובילה את שיקום הריסות האסון בוונצואלה
התרגול שמדאיג את המערב: בייג'ינג מכפילה את כוחותיה הימיים בקרבת האי
וואטסאפ

חדש באתר

באבוב הילולא אב פ''ו (30)
הילולת ה'דברי שלמה' מבאבוב זצ"ל אצל בנו האדמו"ר מבאבוב
d8a6d387-9b34-49be-aa19-f07c999246c4_tumb_800X480
הלילה ה-10 ברצף: צבא ארצות הברית החל בגל תקיפות נוסף באיראן
Houthis_protest_against_airstrikes_2 (2)_800x448
קריסה של הפסקת האש בתימן: מועצת הנשיאות קוראת לשבטים להתאחד נגד השלוחה האיראנית
WhatsApp Image 2026-07-20 at 22.44
ערב של כאוס בכבישים: הפגנות סוערות בירושלים ובבית שמש, אש הוצתה על פסי הרכבת

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

באבוב הילולא אב פ''ו (30)
הילולת ה'דברי שלמה' מבאבוב זצ"ל אצל בנו האדמו"ר מבאבוב
חלוקת תעודות ומבחן פומבי מכינה לישיבה קטנה בת''ת דרכי אבות צאנז באלעד
מעמד כבוד התורה בת"ת דרכי אבות צאנז באלעד • גלריה
IMG_0692
שמחת הווארט בחצרות ערלוי - סטריקוב
הילולת האר'י הק' בצפת צילום יוסי לוי (61)
יוסי לוי תיעד: הילולת האר'י הק' בעיה"ק צפת

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – ו' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – ו' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture