צילום: חיים גולדברג/פלאש90

בשורה: ועדת הכספים אישרה העברה של 400 מיליון שקלים עבור תווי המזון

ועדת הכספים בראשות ח"כ גפני, אישרה היום העברה תקציבית למשרד הפנים בסך 400 מיליון ₪ עבור תווי מזון להבטחת בטחון תזונתי • דרעי מסר: "הבטחנו וקיימנו. מיזם תלושי המזון למשפחות עניות בישראל יוצא לדרך"

כתבות נוספות בנושא:

ועדת הכספים בראשות ח"כ משה גפני, אישרה היום (שלישי) העברה תקציבית למשרד הפנים בסך 400 מיליון ₪ עבור תווי מזון להבטחת בטחון תזונתי.

פירוט ההעברה: 400 מיליון ₪ מהרזרבה הכללית למשרד הפנים – התקציב עבור תווי מזון להבטחת בטחון תזונתי, זאת במסגרת החלטות ממשלה ליישום הסכמים קואליציוניים, שהוקראו בעת אישור תקציב המדינה. לאחר שהתקציב עבר בדיקה מקצועית ומשפטית, הוא מוקצה כעת לתוכנית ייעודית בנידון.

ח"כ יצחק פינדרוס מסר: "הלוואי שמשרד הרווחה היה ערוך כמו המנגנון האוטומטי של משרד הפנים ערוך, זה פשוט הרבה יותר יעיל, לא אומר שאין מי שנופל בין הכיסאות, אבל הרבה פחות מאשר אם זה היה עובר דרך מנגנון הביטחון התזונתי. אני מזכיר שיש כסף קואליציוני די נכבד לביטחון התזונתי שמתעכב, אם רוצים מנגנון זריז ויעיל שאנשים יוכלו לקבל כסף לפני החגים, זה המנגנון היעיל והטוב ביותר שיש".

שר הפנים והבריאות, משה ארבל: "שאני שם את הראש על הכרית ומולי הקריטריונים שעברו את חוות דעת המשנה ליועמ"ש, אני ישן טוב בלילה, שאנחנו באמת עושים גם אם לא את הדבר המושלם ביותר, אנחנו נותנים מענה לאנשים החלשים ביותר, העניים ביותר, לא משנה איפה הוא גר, אם ב-חורה, אם בטירה, אם במודיעין עלית. אמות המידה הופצו לעיונם של חברי הכנסת, אקדים ואומר – הסיבה שזה במשרד הפנים, שהרבה מאוד אתגרים לפתחו ומצבת כוח האדם המאוד יעיל וטוב שבו, עובדים מסורים עבדו יומם ולילה לטובת הפרויקט הזה, כולל ימי שישי ומוצאי שבת, המקום הטבעי הוא אכן משרד הרווחה".

לצד הדברים האלה, אנחנו בשנת 2023, עשינו מכרז מאושר שיאפשר המשך התקשרות על מול שני גופים – פתחון לב ואשל ירושלים, היכולת שלנו לבצע את המשימה החשובה הזו בשנת 2023 הייתה רק על ידי המשך אותה התקשורת, אם היינו יוצאים במכרז חדש, לוחות הזמנים היו גוררים אותנו לשנת 2024, בצורך לתת מענה לאותה אוכלוסייה ענייה, הייתה חשיבות גדולה לתת מענה ל-2023. תהייה ועדת מנכ"לים לגבי שנת 2024, אני מניח שהיא תמליץ על העברת התחום למשרד הרווחה, כך צריך להיות, כרגע כדי לבצע בשנת 2023 אנחנו נאלצים לבצע זאת במשרד הפנים".

"לגבי שורדי השואה, הנתון שהוצג בפנינו הוא ניצולי שואה נזקקים, הייתה בתקופת הקורונה ביקורת על הממשלה שחילקה כסף לכל אדם מביטוח לאומי, המטרה המרכזית בקריטריונים הללו, זה לדייק את הסיוע לנזקקים ביותר. מבחינת מדדי עוני, הם נקבעים גם על ידי מדדים בינ"ל וגם יש מדד מאוד פשוט ובסיסי, שאומר הכנסה נמוכה ביותר לנפש. מדד הארנונה מודד את ההכנסה הנמוכה ביותר לנפש, שזה נמוך יותר ממקבלי הבטחת הכנסה, ולא מתעלם ממספר הנפשות בבית. לגבי שורדי השואה הייתה הכוונה למקד את הסיוע עבור אותה אוכלוסייה נזקקת, הענייה ביותר. 8 מיליון ₪ ייועדו ספציפית למיצוי זכויות. אנחנו מתכוונים להשקיע בזה הרבה מאוד מאמץ, גם לגבי אוכלוסיות בפזורה הבדואית".

דרעי מסר: "הבטחנו וקיימנו. מיזם תלושי המזון למשפחות עניות בישראל יוצא לדרך. אני מברך את ועדת הכספים על אישור התקציב, בכדי שנוכל להתחיל את הפעימה הראשונה כבר לקראת החגים. לנגד עיני עמדה האוכלוסייה המוחלשת ביותר הזקוקה לביטחון תזונתי, בעיקר מול יוקר המחיה הגואה. זו חובתנו החברתית והיהודית. למיזם זה הכנסנו קבוצות נוספות כמו ניצולי שואה, מקבלי הבטחת הכנסה ועוד. ממיזם זה ייהנו כלל המגזרים בישראל באופן רוחבי ושקוף, יהודים וערבים, דתיים וחילונים, ילדים וקשישים".

עוד מסר: "במקביל ל'דגים' אנחנו ממשיכים לפעול במרץ ליצירת 'חכות' באמצעות הכשרות מקצועיות המותאמות לתושבי הפריפריה ואוכלוסיות מסוימות, תמריצים ליצירת אלפי מקומות עבודה, וכן בהקמת 'הרשות הלאומית למלחמה בעוני' שייעודה אחריות ממשלתית להוצאה ממעגל העוני ועליה על דרך המלך. אני מאחל לכולם שנה טובה ורווחה כלכלית".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

מזל טוב

כתבות חדשות באתר

המחלה התגלתה במהלך חתונת הבן: הרב יעקב בן שלמה ז"ל הותיר שבעה יתומים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
לאחר חקירה: הממצאים הראשוניים לסיבת המוות של גרהאם נחשפים
איראן מגיבה לתקיפות: הותקפו בסיסים אמריקניים בירדן, בחריין ובכווית
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מבצע ארצי רחב: עשרות חשודים בסחר בנשק בלתי חוקי נעצרו
עם טילי שיוט ומטוסי קרב: עשרות יעדים צבאיים הותקפו ע"י הצבא האמריקאי באיראן
פתרון הדיור החרדי: החכמים מזהים את ההזדמנות במערב קריית גת
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ארה"ב הולמת באיראן: מתקפה רחבת היקף של צבא ארה"ב להשמדת מטרות
מעל, מתחת - ומתוך הבופור. סיקור מיוחד ממרכז העצבים של חיזבאללה
מטלטל: "הרופא אמר: 'הכנסנו אותו ל-MRI דחוף, אל תאכילו אותו'. באותו רגע הלב שלנו עצר"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אסון בתאילנד: עשרות הרוגים בשריפת מתחם בילוי; זק"א במעקב אחר הישראלים
המבצע הבינלאומי: משלחת פיקוד העורף מובילה את תוכנית השיקום הלאומית בוונצואלה

הכתבות המעניינות ביותר

השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"ח בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"ח בתמוז ה'תשפ"ו
טרור ההרעלות מכה שוב: הכלבים פרכסו ומתו תוך דקות. ארוע הרעלה קשה בשומרון
פגישה ראשונה מאז המינוי: ראש השב"כ דוד זיני קיים סקירה ביטחונית לראש האופוזיציה לפיד
צה"ל השמיד אתר ייצור אמל"ח של חמאס בעיר עזה בעת שפעלו בו מחבלים
עתירה דחופה לבג"ץ: דרישה לביטול ההקפאה המנהלית המפלה של הטבות המס לתורמים (סעיף 46)
סערה בערד: בית הדין מאיים להתיר פנייה לרשויות נגד בעלי המשפחתונים שקיצרו שעות
התרחבות היסטורית בישיבה גדולה של מוסקבה לצד חגיגת סמיכה מרגשת
תקרית אנטישמית בווילנה: פעיל רשת ירק על חרדים וקרא להם לעזוב את ליטא
וואטסאפ

חדש באתר

.
לאחר חקירה: הממצאים הראשוניים לסיבת המוות של גרהאם נחשפים
צילום מסך 2026-07-12 082755
איראן מגיבה לתקיפות: הותקפו בסיסים אמריקניים בירדן, בחריין ובכווית
WhatsApp Image 2026-07-13 at 07.27
מבצע ארצי רחב: עשרות חשודים בסחר בנשק בלתי חוקי נעצרו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

כנס הכנה מרכזי לקראת הפרק החדש בישיבה גדולה צילום יעקב כהן (19)
מאות בני ישיבות בבית שמש התכנסו למעמד הכנה • גלריה
בר המצווה לבן נציג 'דגל התורה' בקריית אתא הרב אלקנה ויסנשטרן צילום שמואל שנקר (21)
שמחת בר המצווה לבנו של נציג 'דגל התורה' בקריית אתא
התרחבות היסטורית בישיבה גדולה של מוסקבה לצד חגיגת סמיכה מרגשת (71)
התרחבות היסטורית בישיבה גדולה של מוסקבה לצד חגיגת סמיכה מרגשת
הגרי''מ ארלנגר שליט''א בהילולת הרמ''ק בצפת (5)
הרה"צ יצחק משה ארלנגר בהילולת הרמ"ק בעיה"ק צפת

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"ח בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"ח בתמוז ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture