סטילס: קובי גדעון /לע"מ

רה"מ: "לא נעצור עד להשגת כל המטרות"; השרה סטרוק: "חשוב לחזור על הדברים"

ראש הממשלה נתניהו חוזר ומתחייב הערב כי לא יעצור את הלחימה בחמאס עד להשגת ניצחון מוחלט. השרה אורית סטרוק מגבה את האמירות ומייחסת חשיבות לחזרה עליהם, לדבריה אסור לנו להפר את החוזה בין המדינה ללוחמים בשטח

כתבות נוספות בנושא:

ראש הממשלה בנימין נתניהו כינס הערב מסיבת עיתונאים בקריה בתל אביב, במהלכה התייחס להתקדמות הלחימה וליעדיה: "היום קיבלתי גלויה מנטע, אמו של לוחם הצנחנים ינון תמיר ז"ל שנפל בקרבות בעזה. היא כותבת לי: "כדי שנדע שלא נפלו לחינם, השמידו את הרשע".

"נטע, אני מבקש לומר לך ולכל המשפחות השכולות: ינון וחבריו הגיבורים לא נפלו לשווא, אנחנו נשמיד את הרשע של החמאס".

נתניהו אמר כי "ב-48 השעות האחרונות לוחמינו ניהלו קרבות עזים בח'אן יונס. בקרבות אלה הם חיסלו עשרות מחבלים. בצפון הרצועה, לוחמינו השמידו משגרי רקטות וחיסלו מחבלים נוספים. בנוסף, בימים האחרונים השמדנו מתקן ענק לייצור רקטות, והוא לא היחיד. בניגוד למה שאומרים, המלחמה נמשכת בכל החזיתות, והמלחמה תימשך בכל החזיתות – עד להשגת כל המטרות שהצבנו".

"זאת ההנחייה שלי, זאת ההנחייה של הדרג המדיני לדרג הצבאי. זאת ההנחייה של ממשלת ישראל לצה"ל ולכל זרועות הביטחון, והם מבצעים ויבצעו את המוטל עליהם".

"לצורך זה העברנו תקציב מלחמה עצום, תקציב שמאפשר לצבא ולכוחות הביטחון לעמוד במטרות המלחמה ולהשיג את הניצחון. עכשיו אני אומר בפשטות וביושר – הניצחון ייקח עוד חודשים ארוכים, אבל אנחנו נחושים להשיגו. ויש עוד 'אבל', 'אבל' מאוד קשה: בזמן שלוחמינו מחרפים את נפשם כדי להשלים את הניצחון על החמאס, אני שומע קולות אחרים שמנסים לרפות את ידיהם. יש מי שטוענים באולפנים: "אי אפשר לנצח". אני דוחה זאת על הסף".

נתניהו הבהיר כי "ישראל בהנהגתי לא תתפשר על פחות מניצחון מוחלט על החמאס. ואנחנו מנצחים. אני אומר זאת שוב, כדי שאיש לא יטיל ספק: אנחנו חותרים לניצחון מוחלט. לא רק ׳להכות בחמאס׳, לא רק ׳לפגוע בחמאס׳, לא ׳עוד סבב עם החמאס׳ – ניצחון מוחלט על החמאס".

"אנחנו נמשיך להילחם בכל העוצמה עד שנשיג את כל מטרותינו: השבת כל חטופינו, ואני אומר: רק המשך הלחץ הצבאי יביא לשחרורם. חיסול החמאס, והבטחה שעזה לא תהווה יותר איום על ישראל. שלא יהיה בה שום גורם שמחנך לטרור, מממן טרור, משלח טרור נגדנו".

לדברי ראש הממשלה: "הפסקת המלחמה לפני השגת יעדינו תפגע בביטחון ישראל לדורות. אני אומר לכם אזרחי ישראל, אנחנו לא פועלים רק להבטחת ביטחוננו היום – אנחנו פועלים להבטחת ביטחוננו לדורות. הפסקת המלחמה בטרם השגת המטרות תשדר מסר של חולשה שיעודד את אויבינו לחשוב שהם יוכלו לנו, ואז הטבח הבא יהיה רק עניין של זמן. לכן, לא נתפשר על פחות מניצחון מוחלט".

"ניצחון מוחלט מחייב את חיסול ראשי הטרור והשמדת היכולות הצבאיות והשלטוניות של החמאס. ניצחון מוחלט מחייב את השבת חטופינו הביתה. ניצחון מוחלט מחייב שעזה תהיה מפורזת, בשליטה ביטחונית מלאה של ישראל, ושליטה ישראלית על כל מה שנכנס לעזה. אלה הם גם תנאי היסוד ל׳יום שאחרי׳. אבל אני מבקש להדגיש: ׳היום שאחרי׳ הוא היום שאחרי חיסול החמאס, ולכן קודם כל בא הניצחון. הוא יושג רק אם נישאר ממוקדים בהשגת הניצחון, ומאוחדים מאחורי החיילים הגיבורים שלנו שמחרפים את נפשם להשיגו".

עוד אמר נתניהו: "יהיו לנו עוד קשיים ואתגרים בדרך, אבל אחרי הטבח הנורא של ה-7 באוקטובר אין לנו ברירה אחרת. זהו ניצחון שעלינו להשיג למען ביטחון ישראל, למען עתידנו, למען שלום אמיתי באזורנו".

"אני מתחייב כאן בפני לוחמינו, אני מתחייב בפני המשפחות השכולות שאיבדו את היקר להן מכל, ואני מתחייב בפני משפחות החטופים – אנחנו לא נעצור. לא נסיים את המלחמה בלי השבת יקירינו הביתה, לא נסיים את המלחמה בלי הניצחון המוחלט".

"יחד נילחם, ובעזרת ה' – יחד ננצח".

בתשובה לשאלה האם הציע לאמריקנים הצעה ליום שאחרי לאחר שדחה הצעה להקמת מדינה פלסטינית, ענה: "אני יכול להגיד לך לגבי היום שאחרי נתניהו. מי שמדבר על היום הזה, מדבר על הקמת מדינה פלסטינית. היום זה לא היום שאחרי נתניהו. ישראל חייבת לשלוט ביטחונית על כל השטח וזה מתנגש עם עניין הריבונות, אין מה לעשות".

בתשובה לשאלת כניסת הסיוע ההומניטרי לעזה: "אנחנו לא רוצים מחלות ומוות של המונים כי זה יעצור את המלחמה. אנחנו נותנים סיוע מינימלי". עוד השיב כי החלו דיונים בקבינט לגבי היום שאחרי חמאס, וכי חלק מהתנאים הם פירוז מלא בשליטת ישראל וניהול שלא מטיף להשמדת ישראל: "התוכנית ליום שאחרי היא לא תנאי למלחמה לחיסול החמאס".

עוד טוען ראש הממשלה כי ישנם שקרים רבים המופצים, בהם מידור שר הביטחון בסוגיית התרופות. "לא היה מידור, הוא לא קיים", התעקש. "הכל שקרים ולא נכון. לא הסכמתי להכניס את התרופות ללא בידוק, מיד לקחתי אחריות ואני לא משנה את המדיניות הקבועה שלנו שאין משאית שנכנסת לעזה ללא בידוק. למה הצלב האדום הוא לא חלק? נשיאת הארגון סירבה אז עקפנו אותה באמצעות המתווך הקאטרי".

"אין איש שחף מטעויות, גם לא אני", אמר לאחר שנשאל האם במיטתו בלילה הוא סבור שהוא חף מכל טעות. "אני נלחם בחמאס, ואתם נלחמים בי באולפנים. כל אחד מבצע את התפקיד שלו". על המשפט המתנהל בעניינו אמר: "אין שום בעיה. עורכי הדין שלי מנהלים את המשפט".

לאחר מסיבת העיתונאים התראיינה השרה אורית סטרוק לכתבנו ישראל זאב לוונטהל, ונשאלה האם היא מאמינה לאמירות של נתניהו כי לא יעצור את הלחימה עד להשגת כל המטרות.

בתגובה אמרה סטרוק כי "אני חושבת שזה מאוד חשוב שהוא אומר את האמירות האלו, כי יש לנו חוזה לא כתוב עם החיילים ומשפחותיהם, שעל דעת זה הם ממשיכים להילחם גם בתנאים לא פשוטים, ומסכנים את חייהם, החוזה הוא מטרות המלחמה, ולכן חשוב שנהיה מחויבים להחלטות האלו, ולא נסטה מהם".

לטענת סטרוק: "כל פעם שהצהרה כזו מתקיימת מראשי המדינה  ובוודאי ראש הממשלה, יש לזה חשיבות".

ובנוגע להתחייבות עצמה לא לעצור עד הניצחון אומרת סטרוק: "כמובן בנוסף יש גם חשיבות שהמעשים בשטח יהיו תואמים את האמירות, ועלינו לוודא כי אין פער בין האמירות למעשים, חובה זו מוטלת בראש ובראשונה על רה"מ, וגם עלי כשרה בממשלה, חובה עלי לוודא שגם ברמת המעשים אין פער, היכולת של רה"מ לוודא את זה היא יותר גבוה, אבל גם אני לא פטורה מזה".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הממשלה אישרה באופן רשמי את כניסת השב"כ למאבק בפשיעה הערבית
כמעט אסון בבנימין: כטב"ם ננעל על ישראלים שביצעו מטווח פיראטי
הישג ענק: לאומית שירותי בריאות דורגה במקום הראשון במידרג קופות החולים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אש ללא הפסקה: גל תקיפות אמריקני שני בתוך יממה באיראן
האולטימטום של גפני עבד: הממשלה אישרה 39 מיליון ש"ח לשכר הגננות החרדיות
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
צה"ל חיסל שלושה מחבלים חמושים של חיזבאללה בדרום לבנון
היסטוריה בכנסת: אושר סופית החוק לפיצול והסדרת סמכויות היועמ"ש
מבצע ענק ב-FLY CARD: מצטרפים עכשיו, ומקבלים טיסה במתנה!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
כוננות מעצרים: ממחר בבוקר מבצע האכיפה המשטרתי בדרכים שיפגוש את בני הישיבות
20 שנה אחרי מלחמת לבנון השנייה: צה"ל מסכם את הפגיעה במעוז חיזבאללה בבינת ג'בייל

הכתבות המעניינות ביותר

התרגשות בעטרת שלמה: ר' בונים פתח את תקופת 'המסכתא' ב'עטרת שלמה'
ח"כ מישל בוסקילה ימונה לסגן שר החוץ במקום שרן השכל שהתפטרה
הרמטכ"ל בטקס לחללי המודיעין: "לחימת הצללים היא שמאפשרת לאזרחי ישראל לחיות באור"
והאר עיננו בתורתך: הנהלת "אסותא אופטיק" התקבלה אצל הראשל"צ הגר"ד יוסף שליט"א
ח"כ מעוז: "ראשי הקואליציה אשמים בחילול הכותל"
הלמ"ס: מדד יוני הפתיע ולא השתנה; מחירי הדירות ממשיכים לרדת ב-2% בשנה
תחת שריקות הטילים - הרב נתן בן נון בפגישת היערכות עם בכירי הממשל בקייב לקראת ראש השנה תשפ"ו
ח"כ אזולאי במתקפה חריפה על היועמ"שית: "זו לא מערכת ייעוץ – זו מאפייה"
עתירה לבג"ץ: לעצור את הדחתן של כ-2,600 משפחות מהגרלות "דירה בהנחה"
וואטסאפ

חדש באתר

.
הממשלה אישרה באופן רשמי את כניסת השב"כ למאבק בפשיעה הערבית
.
כמעט אסון בבנימין: כטב"ם ננעל על ישראלים שביצעו מטווח פיראטי
WhatsApp Image 2026-07-15 at 22.53
התרגשות בעטרת שלמה: ר' בונים פתח את תקופת 'המסכתא' ב'עטרת שלמה'
צילום מסך 2026-07-15 230523
אש ללא הפסקה: גל תקיפות אמריקני שני בתוך יממה באיראן

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

.
הסרת חרפת המעצרים מעל בני הישיבות; גלריית כנסת מורחבת
בר מצוה לנכד האדמו''ר מביאלא ישרי לב צילום יוסי לוי (11)
שמחת הבר מצוה לנכד האדמו"ר מביאלא ישרי לב
שמחת האירוסיו בבית נאדבורנא באניא- סערדעהלי צילום שימי פ
שמחת האירוסין בבית נאדבורנא באניא - סערדעהלי
י''א חודש עצרת מספד ראש הישיבה בעל הברכת כהן בהיכל ישיבתו במודיעין עילית (17)
במלואת י"א חודש להסתלקותו: עצרת מספד על מרן ראש הישיבה בעל ה'ברכת כהן' זצוק"ל

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – א' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – א' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture