ח"כ יאיר לפיד נשא היום (רביעי) נאום במליאת הכנסת לציון 75 שנה להיווסדה, ואמר: "התכנסנו כאן היום כדי לחגוג את יום הולדתה של הכנסת. אני רוצה לשאול את הכנסת: מה יש לחגוג? את מה אנחנו חוגגים? אתם רואים מישהו אחר חוגג במדינה?".
הוא לא הצליח להתאפק מעיסוק בפוליטיקה קטנונית תוך כדי המלחמה ואמר כי "המערכת הפוליטית היום היא לא הפתרון, היא הבעיה. הכנסת והממשלה הם לא הפתרון, הם הבעיה. הגיע הזמן שנשאל את עצמנו איך הגענו למצב שאזרחי ישראל, האנשים הטובים ביותר בעולם, מרגישים שהם איבדו שליטה על חייהם ואף אחד לא מטפל בזה".
"ששים שנה אני חי במדינה הזו. היא מעולם לא היתה עצובה יותר. העצב יושב באוויר כמו אבן. אנשים מסתובבים שבורי לב. הלב נשבר כל יום מחדש. נשבר על החטופים, נשבר על הלוחמים שנהרגים, נשבר על המשפחות. אנשים אומרים לעצמם, "איך הגענו לזה?" איך הגענו למצב שמעצמה מזרח תיכונית עם לוויינים ו-8200 ומטוסי אפ-35 מוכה בידי ארגון טרור שפורץ את הגדרות עם טנדרים, אספסוף שמשתלט על ישובים שלמים במשך שעות ארוכות ורוצח את ילדינו? איך הגענו למצב שמאות אלפי אזרחים ישראלים מפונים מבתיהם, ולאף אחד אין תשובה לשאלה מתי הם יוכלו לחזור. 136 חטופים יושבים במנהרות החמאס, אף אחד לא יודע מתי ישובו לביתם, למשפחתם. כל יום נהרגים עוד חיילים ועוד חיילים, אף אחד לא יודע מתי זה יגמר, מה התוכנית? לאן זה הולך?".
לדברי לפיד, "אנחנו צריכים להגיד להם בקול רם וצלול: בשלב ראשון נחזיר את החטופים, כי זו המטרה הדחופה ביותר. בשלב שני החמאס ימוגר. לא רק בגלל העוצמה הצבאית שלנו, אלא גם מפני שהחלטנו והגדרנו מה המנגנון שצריך לבוא במקומו. בגלל שיש לנו לא רק טקטיקה, אלא גם איסטרטגיה. עזה היא רק חלק מהבעיה. המילואימניקים שיחזרו משם ישאלו אותנו, על איזו מדינה אנחנו נלחמים? מה המהות שלה? מה המטרות שלה? איזו מדינה היא רוצה להיות?".
לפיד מצא גם את הגורם לטבח: "אנחנו יודעים היום שהעובדה שלא עשינו בזמן את השינוי, הובילה לאסון. האסון הגדול בתולדותינו. אנחנו לא ניתן לאסון הבא לקרות. ישראל תעשה את השינוי שהיא חייבת לעשות. אין אפשרות אחרת".





















בס״ד.
כאזח פשוט,אני שואל, מה אתם מבינים מהטענה ״שלא עשינו את השינוי״.
מי לא עשה ומה הוא או חבריו לא עשו. איך הוא חושב שהוא יכול או יודע לעשות. משהו מסריח מן הנאום המתלהם הזה. לצערי. הוא מחשיד על כאילו תוכניות אפלות של מהפכה.
מה הוא יודע על המו״מ בקשר לחטופים, האם אינו יודע מה דורשים החמס.
הבן אדם מנותק.
להסית הוא יודע. יש להתפלל ולקוות שהעם יבין טוב ממנו.
כאזרח פשוט אני עונה: מדוע אתה מצפה מאופוזיציונר שלא יגיד הפוך מעמדת הממשלה?
תלמד כלל פשוט: בפוליטיקה אתה חייב לבוחרים, לא לעובדות ולא לאמת, ולכן אתה חייב תמיד לבדל את עצמך.
מה כן הבעיה? הבעיה זה התקשורת, התקשורת שלא מייצגת את רוב הציבור אבל כן מצליחה לשכנע חלק ממנו.
מה אתה מבלבל את המח
מעולם לא היה בישראל ראש אופוזיציה שמתנהל בצורה כזאת לעומתית ונשכנית בזמן מלחמה.
בלה בלה בלה
כך אמר החלול ?
מדברר עצמו לדעת
השינוי מבחינתו שהוא יהיה ראש ממשלה, ואז הכל יסתדר מצויין, לא יהיו הפגנות, ולא יהיה יו"ר אופזיציה חסר השכלה
אדיוט