למרות פרק הזמן שחלף מאז תחילת המלחמה, מנהיג חמאס בעזה, יחיא סינוואר, עדיין נמצא צעד אחד לפני צה"ל ושירותי המודיעין. לדברי גורמים ישראלים ששוחחו הבוקר (חמישי) עם NBC – סינוואר, שתכנן ופיקח על הטבח שבו נרצחו 1,200 בני אדם ונחטפו כ-240, הסתתר בקרבת הכלובים שאותרו בידי כוחות צה"ל ובהם הוחזקו חטופים מתחת לאדמה בעומק ח'אן יונס. איתו שהו ככל הנראה מנהיגי חמאס נוספים.
בדיווח מצוטטים קציני צבא וגורמי ביטחון, חלקם מכהנים וחלקם לשעבר, שאמרו כי ההערכה היא שסינוואר נשאר בתנועה ומשנה את מיקומי המסתור שלו. עוד נכתב בשם גורמים ביטחוניים לשעבר כי ישראל לא יכולה לשלול את האפשרות שברח אולי למצרים, גם כן באמצעות מנהרה.
ב-NBC מצטטים גורמים ישראליים שאומרים כי סינוואר ובכירי חמאס אחרים ככל הנראה שהו ליד מנהרה עם כלובים שאותרה לאחרונה בחאן יונס, ושבתוכם הוחזקו חטופים ישראלים. לדברי הגורמים היה מדובר בחלק ממעטפת הגנה עבור אותם בכירים, שכללה לצד חטופים גם לוחמי חמאס בדרג נמוך יותר.
"סביר להעריך שסינוואר והנהגת חמאס שהו בסמוך למקום שבו החטופים הוחזקו – ואז עברו הלאה", אמר ל-NBC יהונתן קונריקוס, דובר לשעבר בצה"ל לתקשורת הזרה שכעת מכהן כחוקר בכיר ב"קרן להגנה על דמוקרטיות", מכון מחקר שמושבו בוושינגטון. "אני חושב שהשהייה הקרובה לחטופים הצילה את חייו יותר מפעם אחת", הוסיף.
שני גורמי ממשל לשעבר אחרים אמרו כי לסינוואר יש כעת שלושה אינטרסים: הישרדות אישית, המשך תפקוד חמאס כארגון וקבלת תפקיד בשלטון העתידי ברצועה. "הם עשו את 7 באוקטובר כצעד לעבר היעד שלהם", אמר אחד הגורמים – המעריך שסינוואר מקווה לשרוד.
בכיר מדיני בחמאס אמר ל-NBC כי ארגון הטרור מנסה להגן על סינוואר ושאר אנשיו הבכירים. "אני חושב שזו זכותה של כל הנהגה או כל תנועת התנגדות", אמר הבכיר, שביקש להישאר אנונימי. "אני בטוח שזה אותו דבר בכל מדינה".





















עכבר
'נחסל את החמאס…'
'נגיע לראשי הטרור…'
'ימיו של סינוואר ספורים…'
איפה כל דברי הרהב החלולים של המנהיגים הישראליים, הבוטחים בכוחם ובחילם ובשיקול דעתם, שהוכחו פעמים אינספור כאפס ואין?!
מעט ענווה לא תזיק להם, לישראלים, לראשי הצבא ומערכת הביטחון, כולל גם הפוליטיקאים. אזכור שם שמים על פעולות הצבא, לבטח תתרום להצלחת פעולותיהם. קצת פחות אגו, וקצת יותר אמונה (כן, שמע ישראל!). 'ימין ה' רוממה, ימין ה' עושה חיל'! אפס בלתו.
יש מספיק מבקרים תגיד תהילים אוכל טשולנט ותיק
שפתיים ישק!!!!!!!!!!
ואולי יכולים לחסל אותו. רק שכחלק מהסכם חשאי לא רוצים לחסל אותו…
נכון
וגם חמאס הוא בעצן ארגון שתול של ישראל כיד להוכיח לשמאל שאי אפשר לעשות שלום עם הערבים
וביבי רוכב בלילות על חד קרן והוא גם מצא את מעיין הנעורים והוא בכלל היחיד שנחת על הירח עד כה וכו'