בקהיר מחו בחריפות בפני הממשל האמריקני על התנהלות ישראל בימים האחרונים, בהקשר של הפעולה ברפיח. בכאן חדשות פורסם בחדשות הערב בכאן 11, כי העמדה האמריקנית התקיפה נגד ישראל בהקשר של רפיח והשהיית משלוחי הנשק, קשורה בחלקה גם למחאה של קהיר – כך על פי כי גורם מצרי המעורה בפרטים.
לדברי הגורם המצרי, בקהיר הטילו על האמריקנים את האחריות להשלכות של ההתנהלות הישראלית. המצרים מסרו לאמריקנים: "עליכם למצוא פתרון לעניין, כיוון שהפעולה ברפיח מחבלת במאמצי התיווך של מצרים להשיג הסכם ויש לה השלכות שליליות גם על הביטחון הלאומי המצרי וגם על התסיסה בתוך החברה המצרית". כלומר על פי המצרים, הפעולה ברפיח מחזקת, בין היתר, את עמדתם של הזרמים הקיצוניים בקרבם.
עוד אמר הגורם המצרי לכאן חדשות, כי על אף ההצהרות הישראליות שמדובר בפעולה מוגבלת – למצרים אינם שום ערובה אמיתית שהפעולה ברפיח לא תהפוך לפעולה גדולה יותר. לכן, הם מקווים שהעמדה האמריקנית התקיפה תניא את ישראל מכך.
בנוסף, מצרים הודיעה לישראל כי תשבית את כל המשאיות שהיא מעמידה לטובת הכנסת הסיוע לרצועת עזה – עד שישראל תנקוב בתאריך בו תפתח את מעבר רפיח. כך פורסם לראשונה בכאן חדשות.
בתוך כך, ישראל החלה את הדיונים האסטרטגיים שלה בסוגיית היום שאחרי. לפי מקורות המעורים בנושא, אתמול במהלך ישיבת הקבינט, החלו גורמים רשמיים להציג את המשמעויות העתידיות לגבי הפעילות הישראלית שלאחר המבצע ברפיח.
גורם מדיני אמר לכאן חדשות: "הפעילות ברפיח מחייבת לקבל החלטות אסטרטגיות בנוגע לדרכי הפעולה להמשך. זה לא רק מי ישלוט במעבר רפיח, אלא גם האם ישראל תקדם פעילות של גורמים מקומיים או לא, או תפעיל ממשל צבאי".
עוד נמסר לכאן חדשות כי המל"ל הציג את עיקרי התכנית של ראש הממשלה נתניהו, ואילו בכיר במשרד הביטחון, הציג את פעילות קבוצת העבודה המשותפת לצה"ל, לשב"כ ולמתפ"ש. לא התקבלו החלטות ועל כן הדיון צפוי להימשך היום. עד עתה, נמנע ראש הממשלה נתניהו מלקיים דיון מהותי בסוגיה.





















רק משל צבאי!
המצרים מפחדים שאנחנו נראה את המנהרות הענקיות של חמס למצרים. זה הפחד היחיד שלהם. עזה מלאה בחימוש בגלל מצרים. המצרים הם הנוולות הכי גדולים בסיפור כאן
אמת ויציב, אלא צבועים הכי גדולים ומשחקים את עצמם מתוויחם, שישרפו כולם אם עוד 10 מכות כמו שקיבלו אבותם😡