צילום: יונתן סינדל/פלאש 90

גל הירש: "מתנצל בפני החטופים והמשפחות שעוד לא החזרנו אותם"

מתאם השבויים והנעדרים גל הירש, אמר אמש כי "מתוך הערכת מצבם של החטופים, כעבור שנה אין ספק שכולם כבר מקרים הומניטריים • לדבריו, "לנוכח הסכנה בה נתונים החטופים, מובן שהייתי רוצה להעדיף את השבת כולם בפעימה אחת"

כתבות נוספות בנושא:

מתאם השבויים והנעדרים, תא"ל (במיל') גל הירש, נאם אתמול (שני) בכנס הבין-לאומי ללוחמה בטרור, שציין שנה לטבח השבעה באוקטובר, באוניברסיטת רייכמן. בפתח דבריו אמר הירש: "אני מבקש להתנצל בפני החטופים ומשפחותיהם על כך שלא עלה בידנו עד-כה להשיבם הביתה".

הירש פנה בין-היתר ישירות לחטופינו ואמר: "אני מבקש לפנות לחטופים שלנו ולהגיד להם: אנא שמעו את קולי. הקשיבו לדבריי. אני יודע שאתם בגיהינום, שהדרך קשה ומייסרת ולצערי היא ארוכה, ארוכה מדי. אבל אנחנו פועלים כל הזמן להשבתכם. לעולם לא נוותר. נמשיך להפוך כל אבן, חברי ואני במערכת הביטחון ובממשלה. הרבה אנשים, מסורים ומחויבים עוסקים בהשבתכם, בישראל ובעולם כולו. אף שנראה שהקשב מתפזר בין חזיתות רבות, המלחמה גדולה ואנו מותקפים מכל עבר – אנחנו לא מורידים את העיניים מכם החטופים, אפילו לא לרגע אחד, עד שנשיב את כולכם הביתה".

בהתייחסות למשא-ומתן אמר מתאם השו"ן: "מאמצי משא-ומתן ומהלכים הקשורים במשא-ומתן מתקיימים כל הזמן. המשא-ומתן הוא כאמור מכלול של דברים: הוא מתקיים בדרכים שונות, מהלכים שונים וערוצים שונים. זה קורה. הבעיה היא הזמן שזה לוקח. ידוע לכל שבמתווה העסקה (נכנה אותה Plan A) היו שלבים. הראשון ביניהם הוא השלב ההומניטרי – לנשים, חולים, מבוגרים, ילדים ופצועים. בעיניי, מתוך הערכת מצבם של החטופים, כעבור שנה אין ספק שכולם כבר מקרים הומניטריים. לנוכח חלוף הזמן, מצבם והסכנה בה נתונים החטופים, מובן שהייתי רוצה להעדיף את השבת כולם בפעימה אחת – כולם במצב הומניטרי ואין זמן.

"אין זמן ומתקיים מתח בין השעונים: שעון החטופים, שעון ההישרדות של חמאס, שעון הלחימה של צה"ל והזמן הנדרש להשגת מטרות המלחמה, שעון הלחצים הבין-לאומיים ושעון ההתרחשויות הרב-זירתיות. אנחנו יודעים שלחטופים הנמצאים כבר שנה בתנאים כה קשים, אין זמן. בכל הערכת מצב ודיון שו"ן בקבינט אנו מציינים את מצבם של החטופים ואת השעון המתקתק – שעון החטופים. לכן אנו פועלים מתוך תחושת דחיפות וזה קורה בתוך המציאות הסוערת של מלחמה גדולה, בכל הזירות ובכל הממדים. מלחמה שלא הייתה כמוה".

בנוגע לשיח על המו"מ אמר הירש:"הברכה שרויה על הסמוי מן העין. נראטיבים שקריים, הדלפות, פייק ניוז ודיפ –פייק ממלאים את חיינו ומייסרים את המשפחות ואיתם את הציבור כולו. יש קושי גדול לקיים משא-ומתן עם הדלפות מרובות וקלפים פתוחים. חמאס רוצה לפגוע בנשק הכי חשוב שלנו – הלכידות ואחדות המטרה. הוא חותר לפצל את החברה הישראלית באמצעות החטופים. זו לא הערכה, זו עובדה. אסור לכסות עיניים ולהתעלם מעובדה זו. אני בעד מהלכי הזדהות, לכידות ובעד הקפדה על השארת הנושא על סדר היום כל הזמן, בישראל ובעולם. זה נכון כל זמן שהלחצים הפנימיים אינם נשענים על נראטיבים שקריים ומגמתיים, על מידע שבסיסו בלוחמה פסיכולוגית או על תכלית אחרת ועל שיקולים לא ענייניים. הדהוד של נראטיבים שקריים אינו מסייע להשבת החטופים, וזו לשון המעטה".

לקראת סיום דבריו אמר מתאם השו"ן: "יש חילוקי דעות, שיח נוקב וגישות מקצועיות שונות, אבל קבלת ההחלטות בתחום השו"ן נעשית באופן מקצועי, ערכי, ענייני. גם כשלדעתי הוא אינו מושלם, אני יכול להבין את ההגיון ואת סבירות התהליכים וההחלטות, הקשות מאוד".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

3 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

על מה הוא 'מתנצל'? על שיחיא סינוואר ימ"ש ברוב רשעותו ואכזריותו לא מוכן להחזיר את החטופים?! מה הטמטום הזה?!!!

עוד עלוב נפש שגורלם לא מעניין אותו

אתה עלוב נפש יותר גדול. למה אתה לא מחזיר את החטופים?!! אתה לא יכול! והוא כן?! סתם ברברן.

כתבות חדשות באתר

עם ישראל התגייס לשפץ את הבית, וכעת משלימים את המשימה עבור חמש היתומות של רבי משה שיינפיל זצ"ל
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נשיא לבנון מברך על תמיכת המפרציות בפירוק חיזבאללה מנשקו
איראן תוקפת את הצהרת ארה"ב ומדינות המפרץ: "התערבות פרובוקטיבית"
החופש המושלם: איך לבחור את הצימר המדויק לחופשה הבאה שלכם?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ארה"ב והמפרציות בהצהרה משמעותית: לא מסתפקים במניעת גרעין
איראן רותחת: "מטוסי קרב טסו באזור; אם ארה"ב לא תרסן את ישראל - נגיב"
נחשף הסוד של מועדון הצרכנות המוביל בציבור החרדי: כך אלפי משפחות חוסכות מאות שקלים בחודש!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אזהרת מסע: משרד החוץ קורא להימנע מנסיעות לוונצואלה עד להודעה חדשה
הכבשה והטורפים | ישראל במצב קשה, אבל ה"אשם" המרכזי כבר נמצא
האמת הכואבת: למה משפחות מפסידות כסף - גם כשההשקעה "כשרה ובטוחה"?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פעילות מורכבת: כך נחשף מצבור האמל"ח שהוסלק בקרקעית בור מים עמוק
עימות בקבינט: בן גביר דרש לכסח, זמיר השיב: "רציתם הפסקת אש"

הכתבות המעניינות ביותר

טיסה ישירה לקזחסטן: לקראת יום ההילולא של רבי לוי יצחק שניאורסון זצ"ל
שבר על שבר: מסע הלווית הרבנית הרצליה צרף ע"ה
פילבר: "נשארתי היחיד שמציג תמונה אחרת; הסקרים הפכו לכלי תעמולה"
לחץ כלכלי וחשש מהסלמה: מדוע טראמפ עצר את המערכה מול איראן - ומה המחיר לישראל?
כל כלי לא יוצר עלינו אם נכיר במעלתינו ומעלת אבותינו • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
כל כלי לא יוצר עלינו אם נכיר במעלתינו ומעלת אבותינו • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
מנחה גדולה או מנחה קטנה מה עדיף • הרב יהודה שטרן
שריפה בפתח בניין מגורים: 12 נפגעו משאיפת עשן, בהם שתי נשים במצב בינוני
פרשת בלק • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
פרשת בלק • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-04-19 at 12.55
נשיא לבנון מברך על תמיכת המפרציות בפירוק חיזבאללה מנשקו
5895299010329776263
איראן תוקפת את הצהרת ארה"ב ומדינות המפרץ: "התערבות פרובוקטיבית"
WhatsApp Image 2026-06-26 at 13.26
ארה"ב והמפרציות בהצהרה משמעותית: לא מסתפקים במניעת גרעין
7a8929d1-0fd0-4dbf-81e3-895a79e6dca7
איראן רותחת: "מטוסי קרב טסו באזור; אם ארה"ב לא תרסן את ישראל - נגיב"

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

חתונה לנין רבי יעקב מאיר שכטער אצל נכדו ר' יוסף בלומנטשאק צילום יחיאל רייכמאן (41)
שמחת החתונה לנין מרן הגה"צ רבי יעקב מאיר שכטר
שבת התאחדות בחצר הקודש מודזיץ צילום שוקי לרר (37)
חסידי מודז'יץ התכנסו לשבת התאחדות במצפה יריחו בראשות האדמו"ר
הלווית הרבנית צרף צילום יצחק ורדי (8)
שבר על שבר: מסע הלווית הרבנית הרצליה צרף ע"ה
הספד בבוהוש צילום שוקי לרר (1)
עצרת הספד בחצה"ק בוהוש על פטירת הרה"צ חיים דוב הלפרין ז"ל

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י"א בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י"א בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture