פרסום לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

התעלומה שמטריפה את אמריקה; מי מטיס כטב"מים מעל שמי ניו ג'רזי, ארה"ב

תופעה עלומה ומדאיגה מעסיקה את האמריקנים בשבועות האחרונים. אלמונים מטיסים רחפנים וכלי טיס בלתי מאוישים מעל שדות תעופה אזרחיים וצבאיים וכן מעל שכונות מגורים. הממשל טוען כי אין מדובר בפעולות של גורם עוין, הציבור ממאן להירגע

כתבות נוספות בנושא:

play-rounded-fill
פרסום לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

אירוע מביך ומדאיג ביותר מעסיק את האמריקנים בשבועות האחרונים. עשרות כלי טיס בלתי מאוישים תועדו בשמי ניו ג'רזי במהלך השבועות האחרונים ואיש אינו מצליח להעניק לתושבים הסבר מניח את הדעת בדבר זהות המטיסים של הכטב"מים ומטרתו.

תושבים מבוהלים דיווחו למשטרה על עשרות כלי טיס בלתי מאוישים שנצפו מעל בסיסי צבא, מתקני חשמל ושכונות מגורים. התושבים טוענים כי מדובר בכלים גדולים בהרבה מרחפנים רגילים אותם מטיסים אנשים חובבנים לצרכי צילום וכדומה. כלי הטיס תועדו בעיקר בשעות הלילה בכמה מחוזות במדינה.

play-rounded-fill
פרסום לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

אמש ביקשה חברת החשמל בניו ג'רזי מהממשל הפדרלי לעצור את תנועת המטוסים מעל שתיים מתחנות הכוח שלה לאחר שזוהו מעליהם רחפנים חשודים.

באחד המקרים נאלצו מפקדי בסיס חיל האוויר בווירג'יניה להסתיר יכולות רגישות בבסיס לאחר שכמה כלי טיס בלתי מאוישים התקרבו למקום. טרם ברור מי עומד מאחורי הפעולה. דובר הפנטגון טען בשבוע שעבר כי אין מדובר בכלי טיס של גורם עוין אולם לא ידע להצביע על מי שאחראי להטסתם, הדבר לא תרם לרגיעה בארה"ב.

התופעה מעלה את החשש כי ארה"ב אינה ערוכה לטיפול בתופעת הכטב"מים, נראה כי חרף הביקורת הפנימית בישראל על יכולות היירוט של כטב"מים בארה"ב המצב חמור יותר. הפנטגון הודיע בשבוע שעבר כי הורה על כמה צעדים לטיפול בנושא ואישר לחיל האוויר האמריקני לטפל בכל איום המתקרב לבסיסי הצבא שלו.

play-rounded-fill
פרסום לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

ראש המחלקה לביטחון המולדת (DHS) אלחנדרו מאיורקס אמר אמש כי "אין ספק שמזל"טים לאורך החוף המזרחי של ארה"ב מעוררים דאגה, אבל מי שולח אותם ומדוע נשאר בגדר תעלומה". את הדברים אמר לחדשות ABC והוסיף: "אני רוצה להבטיח לציבור האמריקני שאנחנו בממשלה הפדרלית פרסנו משאבים נוספים, כוח אדם, טכנולוגיה כדי לסייע למשטרת מדינת ניו ג'רזי לטפל בתצפיות הרחפנים", אמר מאיורקס.

על פי הדיווח בוול סטריט ג'ורנל מערכות לזיהוי כטב"מים נפרסו גם בסביבת העיר ניו יורק. מושל ניו יורק הסביר כי הורה על ביצוע הפעולה לאחר שמסלול המראה ליד ניו יורק נסגר למשך כשעה לאחר שרחפנים בלתי מזוהים נצפו בשמי האזור.

יו"ר ועדת המודיעין של בית הנבחרים האמריקני ג'ים היימס טען אמש כי אין מדובר בפעולה של האיראנים או הסינים וכי אין חשש לריגול על ידי הכטב"מים. בראיון לרשת פוקס ניוז אמר היימס כי "אני יכול להגיד את זה כי ביליתי את כל זמני כחבר בוועדת המודיעין בצפייה במה שהאיראנים והסינים עושים", אמר. "מה שהם לא עושים זה לשים חבורה של מזל"טים שנוכל לשחזר בקלות על פני יבשת ארצות הברית."

גם הבולשת האמריקנית (FBI) והמשרד לביטחון המולדת ניסו להרגיע את הציבור ולהסביר כי אין חשש לפעילות עוינת. "אין ראיות לאיום על ביטחון לאומי או על ביטחון הציבור", מסרו בהצהרה משותפת.

הציבור האמריקני פחות קונה את מסרי ההרגעה של ממשל ביידן, רבים בציבור זוכרים את בלון התצפית של סין ששייט ללא הפרעה בשמי ארה"ב כאשר בכירים בממשל טענו כי אין מדובר באיום. במאמר בוול סטריט ג'ורנל הבוקר תוקף הכותב את ממשל ביידן וטוען כי העובדה שמצבו הקוגניטיבי של הנשיא ביידן היה מוסתר מהציבור לאורך זמן פגע אף הוא באמון הציבור במערכת. לצד זאת בציבור הרחב פורחות תיאוריות קונספירציה שונות בנוגע לזהות מטיסי הרחפנים ומטרתם.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

4 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

מה הכוונה של ג'ים היימס "שנוכל לשחזר בקלות ברחבי ארה"ב"?
וגם לא הבנתי, מהיכן הביטחון שלהם שלא מדובר בריגול?

מעניין

הסינים פשוט בודקים את התגובה האמריקאית למתקפת מזלטי"ם, והתוצאות מבחינתם בהחלט מעודדות, אפס הגנה אווירית ואפס הפרעה לנסיעה מעל מתקנים רגישים.

if the dont know what it is, how do they know what its not?

כתבות חדשות באתר

טרגדיה: מרת פראדל הנדלר ע"ה נפטרה חצי שנה אחרי הלידה מהמחלה הקשה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
"אין מקום בטוח": אוקראינה במתקפת רחפנים חסרת תקדים בעומק רוסיה
שר הפנים הטורקי: "יום אחד נראה את שחרור ירושלים"
מצמרר: היתומים הרכים ילוו היום את אביהם, שנפטר מהמחלה ששיכלה את אחיהם
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
''מפלגת מבפנים'': ביקורת על היועמ"שית בהקשר למינויים במוסד ובשב"כ
תאונה קטלנית בכביש 90: צעירה נהרגה וגבר נפצע באורח קשה
אל תלכו ללמוד טיפול רגשי לפני שתדעו את זה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
עין כרם: שריפת קוצים סמוך לקו הבתים, לוחמי האש פועלים בשטח
הותר לפרסום: שני חיילי צה"ל נפלו בקרבות בדרום לבנון
השבוע החתונה! עוזרים להכניס את גר הצדק מתחת לחופה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נעקץ מדבורה ופיתח תגובה אלרגית, ניצלו חייו בזכות מזרק אפיפן
צרפת ובריטניה מקדמות סנקציות נגד גורמים בישראל

הכתבות המעניינות ביותר

טלטלה ביחסים: הפנטגון העלה את רמת איום הריגול מצד ישראל
שני נערים הוכשו על ידי נחש צפע ביער מיר בירושלים
תופס פיקוד: רומן גופמן הדיח את סגנו של דדי ברנע
ילד בן 7 נפצע באורח בינוני בתאונת דרכים באשדוד
בדרך להסכם? מפקד צבא לבנון יצא לביקור בפקיסטן
חדשות השבת: איראן שיגרה טילים לעבר בחריין וכווית ארה"ב השיבה באש
כב"ה קובע: שתי השריפות שפרצו אמש במערב בנימין נגרמו מהצתה
"מְהָרְסַיִךְ וּמַחֲרִבַיִךְ מִמֵּךְ יֵצֵאוּ": רדיפת עולם התורה מסכנת את כלל ישראל
ספר תורה אליו נרשמו 304,805 ילדים מהעולם יוכנס במעמד היסטורי בירושלים

חדש באתר

.
"אין מקום בטוח": אוקראינה במתקפת רחפנים חסרת תקדים בעומק רוסיה
.
שר הפנים הטורקי: "יום אחד נראה את שחרור ירושלים"
.
''מפלגת מבפנים'': ביקורת על היועמ"שית בהקשר למינויים במוסד ובשב"כ
.
תאונה קטלנית בכביש 90: צעירה נהרגה וגבר נפצע באורח קשה

המיוחדים

קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
WhatsApp Image 2026-06-03 at 07.25
כיצד מתנהלת המשטרה כשפוגעים לה בכבוד? אחד העצורים בריאיון בלעדי אחרי השחרור
IRON SWORDS WAR
פרסום ראשון: גם משרד העבודה נכנע - בשנה הבאה ילדים חרדים לא יקבלו סבסוד
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | ההפתעה של משה ארבל והטלטלה בעיר החרדית

גלריות

שבע הברכות המרכזי ע''י מבצר הכוללים באר יוסף לרגל שמחת החתונה של בן ראש הכולל רבי ישראל יוסף קאהן (18)
שמחת השבע הברכות המרכזי בחצרות תולדות אהרן - משכנות הרועים
אירוסין לנינתו הראשונה של זקן המקובלים רבי דוד בצרי צילום ש.פ
ענבי הגפן: שמחת האירוסין לנינת הגה"צ רבי דוד בצרי
סערדאהלי בביקור בארה''ק (12)
האדמו''ר מסערדאהעלי שהה בשב"ק בירושלים • גלריה
שמחת החתונה של בת הרבני הנגיד ר' ליפא פריעדמאן בן הרה''ח ר' משה משב''ק (16)
חצה"ק סאטמאר: שמחת החתונה לנכדת המשב"ק ובת הנגיד

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – כ' בסיון ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – כ' בסיון ה'תשפ"ו

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture