באדיבות המצלם

לראשונה גאוני ש"ס אידן מארה"ב הצטרפו למבחן פומבי על הש"ס כולו שנערך בארה"ק

גאוני הסניף האמריקאי של רשת הכוללים 'ש"ס איד'ן', הצטרפו בפעם הראשונה לאחיהם שבארה"ק ובלונדון • מרן גאון ישראל רבי דוב לנדו שליט"א, והגאון הא רבי אליעזר דוד שפירא שליט"א, בחנו את האברכים בש"ס ובפוסקים ונדהמו מידיעותיהם המופלאות • נחשף: התינוק שנולד אחרי חמש שנות ציפייה, בעקבות ברכתם של גאוני ש"ס אידן

כתבות נוספות בנושא:

play-rounded-fill
play-rounded-fill
120 אברכים גאונים, הבקיאים בש"ס כולו מקצה לקצה, גמרא, רש"י ותוס', עם ראשונים ואחרונים, בהם כאלו הבקיאים גם בש"ס הירושלמי, ובשו"תים הראשונים והאחרונים.

כל אלו חברו יחדיו לאולם הפאר 'שמים פתוחים' שבפאתי העיר לוד, כדי לחגוג ברוב פאר והדר ובשמחה גדולה עד אין קץ, את שמחת הסיום השנתי של הש"ס כולו.

מדובר בגידול נפלא במספר גאוני ש"ס אידן, לאחר שעד כה הוקמו שבעה סניפים של רשת הכוללים הטראנס אטלנטית,  שישה מהם בארה"ק, אחד בלונדון בירת אנגליה ואחד נוסף בפלעטבוש שבניו יורק.

רשת הכוללים, פרי הגותו ויוזמתו של הגאון הרב מפוזנא רבי אברהם הלוי אייזען שליט"א, אשר ליקט את האברכים הגאונים אחד לאחד, ובנה להם תוכנית פלאית ומיוחדת, המבוססת על שיטה ייחודית המוכיחה את עצמה באופן מופלא, ובמסגרתה הצליחו כל אחד ואחד מאותם אברכים צעירים, להפוך לש"ס איד, הבקי בכל הש"ס מרישא ועד גמירא, בבקיאות מדהימה ובעיון נפלא, מתוך לימוד יסודי ופרטני, ועם דרבון בלתי פוסק של בחינות הנערכות מדי שבוע, מדי חודש, מדי רבעון ומדי שנה בשנה, כשהאברכים הגאונים לומדים את הש"ס כולו בחדא מחתא, מקצה לקצה, ואינם מניחים אף לא מסכת אחת או דף אחד מבלי שהם חוזרים עליה בתדירות מופלאה.

כמיטב המסורת, לסיום השנתי הגיעו מרנן ורבנן גדולי ישראל, ובראשם מרן גאון ישראל רבי דוב לנדו שליט"א, רבן של כל בני הגולה, אשר הציג בפני גאוני ש"ס אידן שורות שאלות, מכל מרחבי הש"ס, בסדר מועד ובסדר נשים ונזיקין כמו גם בסדרי זרעים, קדשים וטהרות.

בין השאלות שהציג מרן שליט"א בפני גאוני ש"ס אידן היתה שאלה היכן מצינו שאם האב פסול חיתון בנו כשר ואם האב כשר בנו פסול, וכן שאל מרן היכן מצינו שכשהמוריש ישאיר פחות כסף בירושה, יקבל היורש ירושה גדולה יותר, והיכן ניתן למצוא שאדם מקדש אשה ועל ידי כך הוא אוסר אותה על עצמו באיסור של אשת איש ועוד שאלות על זה הדרך, כשגאוני ש"ס אידן משיבים על אתר באוקימתות שונות מרחבי הש"ס ופניו של מרן שליט"א מאירות כלפידים בחדוותא דשמעתתא. מרן לא הסתיר את התלהבותו הגדולה מידיעתם המופלאה של גאוני ש"ס אידן, ואמר להם שוב ושוב: "טוב מאוד", "אשריכם, אתם יודעים היטב".

לאחר שהשתעשע עם 120 הגאונים משך שעה ארוכה, פתח מרן שליט"א את פיו בדברי שבח לכולל, ודיבר בקדשו לאמור: "רשת הכוללים 'ש"ס אידן' בראשות הגאון רבי אברהם אייזען, הרב מפוזנא, מצטיינת בלימוד התורה, המגן והמציל אלינו מבית ומחוץ, לימוד תורה בעיון ובהיקף!". מרן שליט"א הוסיף ברגש רב לדבר בשבחם של גאוני ש"ס אידן ואמר: "בזכותם, בזכות התורה שלהם אנחנו ניצלים מכל האויבים הן מחוץ והן מבית.

"אשרי האברכים בני התורה, הלומדים תורה ביגיעה רבה ובמסירות, הוכח עכשיו שהש"ס כולו ממש 'כמונח בקופסא' אצלם!".

לא נתקררה דעתו של מרן, עד שהוסיף ברכה מיוחדת גם לנגידים אשר בעם, אשר בחכמה רבה יודעים להשקיע את כספם במקומות הנכונים, ורוכשים לעצמם אוצרות נצח: "אשרי אלו שנושאים ועומדים לימינם להגדיל תורה ולהאדירה. יזכו כולם לנחת בכל אשר להם, בריאות, אורך ימים טובים ולביאת גואל צדק במהרה בימינו אמן".

ראש הכוללים הגרמ"א סאמעט הזמין את הגאון האדיר רבי אליעזר דוד שפירא שליט"א, חדב"נ אצל כ"ק מרן אדמו"ר מצאנז זצ"ל, להשתעשע עם גאוני ש"ס אידן בכל מכמני הש"ס.

ואכן, משך שעה ארוכה טייל הגרא"ד שפירא עם 120 הגאונים ממסכת ברכות ועד סיום הש"ס, כשהוא מתמקד בעיקר בדברי התוס' בכל רחבי הש"ס ומדי פעם אף גולש עם הגאונים לשאלות ותשובות מהש"ס הירושלמי, ממדרשי חז"ל, טור ושו"ע על ארבעת חלקיהם, ואפילו שו"תים ראשונים וארחונים כ'תרומת הדשן' 'חכם צבי', 'נודע ביהודה', חידוש של הגאון רבי מנחם זמבה זצ"ל, ועוד ועוד, ובכל מקום אליו פנה הפגינו האברכים בקיאות עצומה.

הידע העצום של גאוני ש"ס אידן הדהים את הגרא"ש שפירא שלא הסתיר את פליאתו העצומה, וכשדמעות של התרגשות בעינו הודה להרב מפוזנא הגר"א הלוי אייזען שליט"א על המתנה העצומה שנתן לעם ישראל, בהקימו את רשת הכוללים הייחודית שהעמידה כאלו אריות הבקיאים בכל מכמני התורה בבקיאות נפלאה שכזאת.

השאלות שהציג הגרא"ד שפירא בפני גאוני ש"ס אידן, הצריכו זיכרון מדהים בכל רחבי הש"ס כדי להשיב עליהן נכונה. כך למשל ביקש לשמוע אילו דינים נלמדים בש"ס מסברא, ולא הסתפק בכך, אלא דווקא כאלו שהגמרא אומרת עליהן מפורשות שהן נלמדים מסברא, ולאחר מכן אלו שרש"י אומר עליהם שהם נלמדים מסברא וכן על זה הדרך.

לאחר מכן ביקש לשמוע מהיכן נלמדים כללים שונים בש"ס, כמו מה המקור למצווה הבאה בעבירה? מה המקור ל'עשה דוחה לא תעשה', ביבמה בכלאים ובציצית, באיזה אופנים לא אומרים 'עשה דוחה לא תעשה', על אילו לאו אין עונשין במלקות, ועוד ועוד, כשכל תשובה היתה חייבת להיות מגובה במקור ברור מהגמרא, כול אזכור מדויק של המסכת, הדף, עמוד א' או עמוד ב', וכן באיזה חלק של העמוד מופיעים הדברים, למעלה, למטה או באמצעו.

בכל פעם שבו הזכירו האברכים דברים המופיעים בפירוש התוס' – עשרות פעמים במהלך המבחן, דרש הגרא"ד שפירא שליט"א לדעת לא רק באיזה דף ובאיזה עמוד מפיע התוס', אלא גם מה מספרו של התוס' הזה בעמוד, האם זה התוס' הראשון, השני או השלישי וכן הלאה, ולהפתעתו הרבה, שאלתו תמיד קיבלה מענה מדויק ומיידי.

במבחן בלטו באופן מיוחד גאוני ש"ס אידן מארה"ב, אשר לומדים בסניף שבפלעטבוש, הסניף החדש ביותר מבין רשת כוללי ש"ס אידן. היתה זו הופעת הבכורה של גאוני ש"ס אידן מארה"ב, אשר הצטרפו לאחיהם שבארה"ק ולגאוני ש"ס אידן שהגיעו מלונדון.

במהלך סעודת המצווה הופיע כבוד מרן הגאון הצדיק, עמוד התורה והפרישות רבי יעקב מאיר שכטר שליט"א, גדול מעתיקי השמועה והמשפיעים בק"ק ברסלב, מאנשי המופת צדיקי דורנו.

הגרי"מ שכטר לא הסתיר את התרגשותו הגדולה לנוכח המעמד הנפלא, ובהתלהבות יתירה פתח בריקוד של מצווה כשהקל כולו נעמד על רגליו בהתרגשות עצומה, ורוקד לכבודה של תורה משך שעה ארוכה.

לאחר מכן בירך מרן הגרי"מ שכטר שליט"א אל גאוני ש"ס אידן ואת הקהל הקדוש, בברכת התורה, שיזכו להגדיל תורה ולהאדירה, ולהתחיל ולסיים את הש"ס עוד פעמים רבות בסייעתא דשמיא, בלימוד תורה לשמה מתוך קדושה וטהרה.

את המשא המרכזי נשא מרן המשפיע הגה"צ רבי אלימלך בידרמן שליט"א, אשר האריך בדברים אודות גודל הזכות העצומה של העוסקים בתורה, אשר אין כל בריה יכולה לעמוד במחיצתם, ואין כל גזירה העומדת בפניהם, שכן על יד התורה הם זוכים להנהגה שלמעלה מדרך הטבע, כאשר שמענו כן ראינו, אצל גדולי הדורות שהיו פועלים ישועות למעלה מדרך הטבע מכוחה של התורה הקדושה.

כדוגמה מוחשית וחיה לדבריו, הביא מרן הגר"א בידרמן שליט"א, את הנס והפלא הגדול שהתחולל במשפחת 'ש"ס אידן', לאחר שבסיום הש"ס אשתקד, הופנתה תשומת הלב לאחד האברכים ממשתתפי הסיום  אשר עברו חמש שנים מיום נישואיו, וטרם זכה להיפקד בזרע של קיימא.

כלל האברכים הגאונים עמדו על רגליהם ובירכוהו פה אחד שיזכה לראות בנים ובני בנים חיים וקיימים עוסקים בתורה לשמה ומקיימים מצוותיה, ובה בעת עמדו נשות האברכים מעבר לפרגוד, וברכיו את רעייתו שתזכה להיפקד בפרי בטן במהרה. גדולה היה המעמד ודמעות רבות נשפכו במהלכו, במיוחד על יד נשים צדקניות שמקריבות את חייהן להצלחת בעליהן בתורה, ועתה בירכו בברכה שלמה מעומק הלב את כלתו של נשיא ומייסד רשת הכוללים.

ואכן, ויהי לתשעה חודשים ובני הזוג אשר המתינו זה חמש שנים ולא נפקדו, חבקו את בנם בכורם בשעה טובה, ויהי לפלא.

מרן הגר"א בידרמן הכריז "איזהו חכם הרואה את הנולד", והמליץ לכל הקהל הקדוש להתבונן ב'נולד', התינוק הרך שנולד לפני חודשים אחדים, וממנו ילמדו כמה גדולה ועצומה כוחה של ברכתם של גאוני ש"ס אידן.

סעודת המצווה נמשכה, לכבוד התורה ולומדיה, כשבין הפרקים עלו לבמה נציגים מהקהל, הורי גאוני ש"ס אידן, בהם רבנים ידועי שם, וכן נציגי האברכים עצמם, שניצלו את ההזדמנות כדי להודות לרב מפוזנא על המתנה הנפלאה שהעניק להם כשאפשר להם להיות חלק מהמעצמה האדירה, שהעמידה תלמידים הרבה, ומטפחת כל אחד ואחד מהם למדרגות מופלאות של ידיעת התורה.

להתרשמות מבחנים נוספים לחצו כאן

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

פשוט מקנא בהם!! אשריהם ישראל

כתבות חדשות באתר

"הם ידעו על השידוך לפנינו": הנס המצמרר של האם מירושלים שהרעיד את 'ועד הרבנים'
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בפעילות לילית בשכם: צה"ל השמיד 18 מחרטות לייצור אמצעי לחימה
דיווח: ראש ה-CIA הזהיר את טראמפ - המודיעין מטיל ספק בכוונותיה של איראן בהסכם הגרעין
דרמה במעונו של פוסק הדור: נחשף סיפורו הכאוב של החתן שנותר חסר כל לקראת חופתו
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
משרד התחבורה נגד עיריית בני ברק: "קמפיין הכפשה שלא יסתיר שנים של הזנחה תשתיתית"
למרות הפסקת האש: חילופי אש בדרום לבנון; צה"ל סיכל איומים מיידיים על כוחותינו
"כל השכונה כבר חתמה שם": המלכודת הפיננסית המסוכנת ביותר בשטיבלאך
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
משבר הגיוס: חילוקי דעות בין ש"ס ליהדות התורה סביב היוזמה לעצירת המעצרים
מפציץ אסטרטגי B-52 התרסק בקליפורניה זמן קצר לאחר ההמראה
טעות הגיוס שעולה לחברות אלפי שקלים - ואיך החרדים באמת מחפשים עבודה?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נתניהו: "הצלנו את ישראל מהשמדה גרעינית", "חופש הפעולה שלנו נשמר"
הלחימה בעזה נמשכת: צה"ל חיסל שני ראשי חוליות של חמאס ברצועה

הכתבות המעניינות ביותר

מנדי גולדברג ושימי שכטר בסינגל תפילה מרגש לע"נ הרבנית ממז'יבוז' ע"ה
בליווי שפת הסימנים: המסר המיוחד של פוסק הדור לחרשים בטורונטו
רב חדש ביישוב עמנואל: הגאון הרב ישי אליהו הללי נבחר פה אחד
מסע הצלת עולם התורה: 3 משלחות, 4 מדינות, גדולי ישראל השתתפו ב-19 דינרים
מדד המחירים לצרכן במגמת ירידה, שכר העבודה בענף הבנייה ממשיך לטפס
טרגדיה קשה בכרמי צור: ילד בן 4 נהרג מפגיעת אוטובוס בכניסה ליישוב
למרות ההכרזה על הפסקת אש: חילופי אש ותקיפה אווירית ראשונה בדרום לבנון
הסכם ארה"ב-איראן: "הפחתת כוחות צבאיים תתבצע רק על בסיס התקדמות ביישום בשטח"
גדולי ישראל במעמד כבוד התורה להוצאת ה'שבע יפול צדיק'

חדש באתר

MixCollage-16-Jun-2026-07-43-AM-7771 (1)
בפעילות לילית בשכם: צה"ל השמיד 18 מחרטות לייצור אמצעי לחימה
WhatsApp Image 2026-06-16 at 07.36
דיווח: ראש ה-CIA הזהיר את טראמפ - המודיעין מטיל ספק בכוונותיה של איראן בהסכם הגרעין
.
משרד התחבורה נגד עיריית בני ברק: "קמפיין הכפשה שלא יסתיר שנים של הזנחה תשתיתית"
.
למרות הפסקת האש: חילופי אש בדרום לבנון; צה"ל סיכל איומים מיידיים על כוחותינו

המיוחדים

WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
WhatsApp Image 2026-06-03 at 07.25
כיצד מתנהלת המשטרה כשפוגעים לה בכבוד? אחד העצורים בריאיון בלעדי אחרי השחרור

גלריות

מעמד חמוש סעודה בתת דרכי אבות קרית צאנז נתניה צילום משה גולדשטיין (1)
מעמד ה'חומש סעודה' בת"ת דרכי אבות קרית צאנז נתניה
הכנסת ספר תורה לביהמ''ד הגדול בקרית בעלזא ירושלים צילום אנשיל בעק (43)
תיעוד נרחב: הכנסת ספר תורה לביהמ"ד הגדול בקרית בעלזא ירושלים
האחים האדמ''רים מסערדאהעלי ווויען בקצירת חיטים לקראת חג הפסח תשפ''ז בניו ג'רזי (8)
האחים האדמו''רים מסערדאהעלי ווויען בקצירת חיטים לקראת חג הפסח תשפ''ז
סיום מסכת גיטין במסגרת חבורת הם חיינו (8)
סיום מסכת גיטין במסגרת חבורת 'הם חיינו' בחצה"ק באבוב 45

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – ל' בסיון ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – ל' בסיון ה'תשפ"ו

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture