Miriam Alster/Flash90

טראמפ חתם על סנקציות נגד האג; בישראל מברכים בעולם פחות

הנשיא האמריקני דונלד טראמפ חתם הלילה על צווים המטילים עיצומים על בית הדין הפלילי הבין לאומי בהאג. שר החוץ גדעון סער מברך על ההחלטה: "מברך על הטלת סנקציות על הגוף שמתקרא "בית הדין הפלילי הבינלאומי". ה-ICC רודף באופן אובססיבי את ישראל, הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון", כתב סער

כתבות נוספות בנושא:

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ חתם הלילה על צו נשיאותי המטיל סנקציות על בית הדין הפלילי הבין לאומי בהאג, הסנקציות כוללות עיצומים כנגד בית הדין עצמו וכנגד הגורמים שהיו מעורבים בחקירות נגד ארה"ב ובעלות בריתה בכללם ישראל. החתימה על הצו מתקיימת במקביל לביקורו של ראש הממשלה בנימין נתניהו בארה"ב.

הבית הלבן פרסם הלילה הודעה בה נכתב: "בית הדין הפלילי הבינלאומי (ICC), עסק בפעולות לא לגיטימיות וחסרות בסיס המכוונות לאמריקה ולבעלת בריתנו הקרובה ישראל. ה-ICC קבע, ללא בסיס לגיטימי, סמכות שיפוט ופתחה בחקירות בנוגע לאנשי ארצות הברית וחלק מבעלי בריתה, כולל ישראל, ועוד ניצל את כוחו לרעה על ידי הוצאת צווי מעצר חסרי בסיס נגד ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו ושר ההגנה לשעבר יואב גלנט".

"ל-ICC אין סמכות שיפוט על ארצות הברית או ישראל, שכן אף אחת מהמדינות אינה צד לאמנת רומא או חברה ב-ICC. אף אחת מהמדינות לא הכירה מעולם בסמכות השיפוט של ה-ICC, ושתי המדינות משגשגות דמוקרטיות עם צבאות שמקפידים על חוקי המלחמה. הפעולות האחרונות של ה-ICC נגד ישראל וארה"ב יצרו תקדים מסוכן, המסכן באופן ישיר את אנשי ארצות הברית בהווה ובעבר, לרבות אנשי שירות פעילים בכוחות המזוינים, על ידי חשיפתם להטרדה, התעללות ואפשרות מעצר. התנהלות מרושעת זו מאיימת בתורה לפגוע בריבונותה של ארצות הברית ולערער את עבודת הביטחון הלאומי ומדיניות החוץ הקריטית של ממשלת ארצות הברית ובעלות בריתנו, כולל ישראל", נכתב בהודעה.

"ארה"ב מתנגדת באופן חד משמעי ומצפה מבעלי בריתנו להתנגד לכל פעולות ICC נגד ארה"ב, ישראל או כל בעל ברית אחר של ארה"ב שלא הסכים לסמכות השיפוט של ICC. ארה"ב תטיל השלכות מוחשיות ומשמעותיות על האחראים לעבירות של ה-ICC, שחלקן עשויות לכלול חסימת רכוש ונכסים, כמו גם השעיית כניסתם לארה"ב של פקידים, עובדים וסוכנים, כמו גם בני משפחתם הקרובים, שכן כניסתם לאומה שלנו תפגע באינטרסים של ארה"ב".

הצו קובע עוד כי "כל הרכוש והאינטרסים ברכוש שנמצאים בארה"ב, מהאנשים הבאים חסומים ולא ניתן להעבירם, לשלם, לייצא אותם, למשוך אותם או לעסוק בהם בדרך אחרת".

בישראל מברכים על החלטתו של הנשיא דונלד טראמפ להטיל עיצומים על בית הדין הפלילי הבין לאומי בהאג. שר החוץ גדעון סער בירך הבוקר על החלטתו של הנשיא האמריקני לחתום על צו נשיאותי המטיל עיצומים על בית הדין ואוסר על כניסת כל מי שסייע לחקירה כנגד ישראל והיה מעורב בהוצאת צווי המעצר כנגד ראש המשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון לשעבר יואב גלנט.

בציוץ שפרסם בחשבון ה-X שלו כתב סער: "אני מברך על הצו הנשיאותי של הנשיא טראמפ להטלת סנקציות על הגוף שמתקרא "בית הדין הפלילי הבינלאומי". ה-ICC רודף באופן אובססיבי את ישראל, הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון, ומנהיגיה".

"ה-ICC פועל ללא סמכות שיפוט מפני שישראל וארה"ב אינן חתומות על אמנת רומא ואינן חברות ב-ICC. ישראל וארה"ב הן דמוקרטיות משגשגות עם צבאות שמקפידים על החוק הבינלאומי. פעולות "בית הדין" אינן מוסריות ואין להן בסיס חוקי. ה-ICC אינו פועל בהתאם למשפט הבינלאומי. הוא פוגע וחותר תחת המשפט הבינלאומי!".

ח"כ אביגדור ליברמן יו"ר ישראל ביתנו כתב גם הוא בתגובה: "אני מברך על צו הסנקציות של הנשיא טראמפ נגד בית הדין הבינלאומי בהאג. ‏מדובר במוסד שמעדיף לרדוף את ישראל במקום להיאבק בפשעי מלחמה אמיתיים. ישראל נלחמת בטרור רצחני, ולא ניתן להפוך את מגניה לנאשמים. הגיע הזמן לעצור את האבסורד ולאפשר לדמוקרטיות להגן על אזרחיהן".

כאמור, הלילה חתם הנשיא האמריקני על הצו המטיל עיצומים והגבלת כניסה לארה"ב על בית הדין הפלילי הבין לאומי בהאג וזאת בעקבות החלטת בית הדין להוציא צו מעצר בין לאומי כנגד ראש הממשלה ושר הביטחון הקודם.

חודשים לפני כניסתו לבית הלבן, סנאטורים רפובליקנים איימו כי צו המעצר ההזוי יוביל לתגובה קשה כנגד בית הדין הפלילי הבין לאומי.

בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג הגיב לצווים עליהם חתם טראמפ וכתב: "אנו מגנים את הוצאת צו ביצוע אמריקאי המטיל סנקציות על בית המשפט. אנו קוראים למדינות החברות, לחברה האזרחית ולכל מדינות העולם להתאחד למען צדק וזכויות אדם בסיסיות".

אנטוניו קוסטה, נשיא המועצה האירופית של מנהיגי האיחוד האירופי הגיב גם הוא להטלת הסנקציות על בית הדין וכתב: "הסנקציה של בית הדין הפלילי מאיימת על עצמאותו של בית המשפט ומערערת את מערכת המשפט הפלילי הבינלאומית בכללותה".

הולנד, שהיא המדינה בה נמצא בית הדין הבין לאומי, גינתה גם היא את הטלת הסנקציות, וכך גם ראש הנציבות האירופית אורסולה פון דר ליין.

סדק ראשון בעמדת מדינות אירופה כלפי בית הדין בהאג אירע היום. בצעד חסר תקדים הודיע היום שר חוץ של הונגריה כי "ה-ICC השפיל את עצמו לכלי פוליטי מוטה, והכפיש את מערכת המשפט הבינלאומית כולה. החלטותיו רק העמיקו את חוסר הוודאות באזורים כבר בעייתיים בעולם. הונגריה בוחנת גם את שיתוף הפעולה שלה עם בית הדין הפלילי הבינלאומי".

שר החוץ גדעון סער הגיב להודעת שר החוץ ההונגרי וכתב: "אני מברך על הודעת ידידי פיטר סיירטו, שר החוץ של הונגריה, לפיה הונגריה שוקלת את שיתוף הפעולה שלה עם "בית הדין" הפלילי הבינ"ל בהאג (ICC). כפי שאמרתי בביקורי בבודפשט לפני שבועיים: הונגריה היא מדינה היודעת להבדיל בין טוב לרע. עמדתה הברורה והמוסרית של הונגריה מבוססת על עקרונות של צדק וריבונות".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שריפת חורש גדולה סמוך למעבר תרקומיא: מטוסי כיבוי הוזנקו לסייע
היועמ"שית לשרים: הממשלה הפכה ל"ממשלת מעבר" - נהגו באיפוק ובריסון
מבצע ענק ב-FLY CARD: מצטרפים עכשיו, ומקבלים טיסה במתנה!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
החלום ושברו: לזכור מה על מה חלמנו ומה קיבלנו בסוף | החזון וההתפכחות
כיצד דוקטרינת ה-Denial של קולבי משנה את מהות המלחמה / פרשנות
הישג ענק: לאומית שירותי בריאות דורגה במקום הראשון במידרג קופות החולים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
איראן טוענת: תקפנו בסיס אמריקני בסוריה; שיגורים לעבר בחריין וקטאר
אושר בוועדה: יהדות התורה התפצלה ל'דגל התורה' ול'אגודת ישראל'
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הישיבה ננעלה: הכנסת ה-25 התפזרה וישראל יצאה רשמית לבחירות
תיעוד: נחתים אמריקאים עלו על מכלית במפרץ במסגרת אכיפת המצור הימי

הכתבות המעניינות ביותר

250 לאמריקה: ארה"ב תנפיק מטבע דולר חדש עם דיוקנו של טראמפ
תאונה קשה: ילד בן 7 נפצע בינוני בעת חציית כביש בעיר החרדית
בעידן שכולם מדברים על קוונטים, האם זה הזמן להכיר את התחום?
מעלת שבת חזון • הרב יוסף חיים אוהב ציון
ככל שתגבר בנו אהבת ה' נבין תוכחה גם ברמזים וניוושע • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
ככל שתגבר בנו אהבת ה' נבין תוכחה גם ברמזים וניוושע • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
מדוע פרשת קרבן התמיד לא נאמרת בשמונה עשרה שחרית • הרב יהודה שטרן
פרשת דברים • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
פרשת דברים • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
השיעור השבועי: פרשת דברים • הרב נתנאל אביסרור
השיעור השבועי: פרשת דברים • הרב נתנאל אביסרור
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-07-17 at 13.45
250 לאמריקה: ארה"ב תנפיק מטבע דולר חדש עם דיוקנו של טראמפ
WhatsApp Image 2026-07-16 at 17.48
תאונה קשה: ילד בן 7 נפצע בינוני בעת חציית כביש בעיר החרדית
WhatsApp Image 2026-07-17 at 12.28
שריפת חורש גדולה סמוך למעבר תרקומיא: מטוסי כיבוי הוזנקו לסייע
133828 (1)
בעידן שכולם מדברים על קוונטים, האם זה הזמן להכיר את התחום?

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

אירוסין תולדות אברהם יצחק קרעטשניף לעלוב רחמסטריווקא צילום שוקי לרר (28)
שמחת האירוסין בחצרות תולדות אברהם יצחק - קרעטשניף - לעלוב ראחמסטריווקא
מעמד השלושים בחצר הקודש וואסלוי בבני ברק צילום יהודה פרקוביץ (20)
מעמד השלושים לפטירת הרה"צ רבי חיים דוב הלפרין זצ"ל
ר' אלימלך בידרמן מסר שיחת חיזוק בהיכל ישיבת 'באר יהודה' (12)
לקראת בין הזמנים: ר' אלימלך חיזק את תלמידי 'באר יהודה'
סעודת הילולת הרמ''ק המסורתית בטאלנער קלויז בצפת (2)
סעודת הילולת הרמ''ק זי"ע המסורתית בטאלנער קלויז בעיה"ק צפת

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – ג' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – ג' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture